Arızalı Redmi Note 9S Deneyimim

iksbaks

Hectopat
Makaleler
3
Merhabalar, bundan önce de telefonumun arızası hakkında konu açmıştım şimdi tekrar yardımlarınız gerekiyor dostlarım. Doğruyu söylemek gerekirse ben cihazı oyun oynamak için almıştım yüksek grafik takıntım yok. Bakıyorum YouTube'da adamlar oynadığım oyunu yüksek grafiklerde 60 FPS oynarken bende orta ayarlarda drop giriyor. Call of Duty Mobile'i geçtim PC creator, Clans of Clans gibi sistem istemeyen oyunlarda çok kasıyor bahsettiğim kasma hafif bir şey değil gözle görülür derecede. Hadi ben oyun oynamayı geçtim arkadaş. Telefon bazen parmak izimi okuyor bazen okumuyor. Okumamasının sebebini kire bağlıyorum fakat bazen neyle silersem sileyim yine okumuyor. Daha sonra bazen telefon dokunmatiği algılamıyor ve telefonu aç/kapa yapınca düzeliyor. Ben cihazı daha önce servise yollamıştım servis de cihazın bakımlarının yapıldığı ve cihazda problem çıkmadığı söyleniyor. İç ve dış IMEI kontrol edilmemiş. Cihazın içi açılmamış, ayrıca bakım derken ne bakımı? Cihazı açmamış ki herifler. Nereden mi anladım? Play Store'de ki güncellemelerin hiçbiri yapılmamış onu geçtim cihazı açtığım zaman MIUI ile ilgili güvenlik yaması vardı.(cihazı yollamadan önce bilerek yapmamıştım.) cihazda herhangi bir çarpma ya da düşürme söz konusu değil. Tekrar para iadesi isteyerek servise yolladım cihazı fakat sonucun değişeceğini sanmıyorum. Ayrıca tüketici hakem heyetine hiç başvurmadım. Başvurabilmem için cihazın 3 kere aynı problemden dolayı servise mi gitmesi gerekiyor? Bir de eklemeliyim ki cihaz elimde kalır mı? İster inanın ister inanmayın ama dediğim gibi cihazı hiçbir şekilde düşürmedim ve yazılımsal herhangi bir modifikasyon yapmadım. Zaten Bootloader kilidi açık değil. Sanırım 3100 TL çöp oldu. :( İlk ve son Xiaomi deneyimimdi. Bütün sorduğum soruları cevaplarsanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Madem cihazınız sorunlu ne diye Bootloader kilidini açarsınız ki ? 14 gün koşulsuz para iadesi şansınız vardı. 2 haftada sorun yaşamışsanız iade edebilirdiniz. Ayrıca servisten verdikleri gün tekrar verecektiniz sorunum düzelmedi diye. Yine aynı şekilde bir kaç hafta telefonsuz ya da eski telefonlarla idare edecektiniz. 3 kere aynı sorundan gitmiş olacaktı. Sonra rahat rahat hakkınızı arardınız. Tüketici hakem heyeti sizi haklı çıkarırdı iadenizi alırdınız. Şuan cihazınız garanti dışı olduğu için bunların hepsi imkansız.
Cihazınıza uygun optimizasyonu güzel ROM'lar indirip temiz kurulum yapın belki sorununuz düzelir. Genelde bu tip sorunlar yazılımsal olur. Güncelleme yaptıysanız güncellemeden sonra Xiaomi sapıtır. Hard reset atmanızı hatta fastboottan temiz kurulum yapmanızı öneririm.

Bootloader kilidini neden açtınız? Garanti dışı kalmasa bir kaç defa yollamakla uğraşıp paranızı geri alabilirsiniz tahminimce.
Bootloader kilidini açmamış bence. Bootloader kilidi açılmasın diye modifikasyon yapmadığını söylemeye çalışmış.

Bootloader kilidini açmamış bence. Bootloader kilidi açılmasın diye modifikasyon yapmadığını söylemeye çalışmış.
O zaman parasını geri alma şansı büyük. Biraz uğraşacak ama 3. Servisten sonra geri alabilir ki bir çok servis genelde büyük sorunları çözemiyor.

Hayır garantiye göndersem de BLkilidi açık olduğundan anlaşılır ve garanti dışı kalır demiş bu yüzden de sanırım 3100 TL çöp olacak demiş. BL kilidi açık olmasa böyle bir konu açmaz ve tekrar servise verirdi bence.

Hocam o zaman hiç beklemeyin gidin servise. Verdiklerinde 2-3 dk cihazı inceliyormuş gibi yapın tekrar verin şu sorun düzelmemiş diye. 3 servis raporundan sonra thh'ye verirsiniz.
Vermeye hazırlanıyorum.
Arkadaşlar tekrar belirteyim Bootloader kilidi açık değil. Moderatör faciasından ibaret. 3100 TL çöp oldu dememin sebebi servisin laubali tavır takınması ve uğraştıracak olması.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı