Arkadaşım marketten içecek çaldı

Hocam yarın öbür gün yakalanırsa çok fena başınız ağrır benden söylemesi. Ayrıca bir insan takıldığı 5 kişinin ortalamasıdır, bu gibi kişilerden uzak durmak yakın arkadaş olduğunuz için zor gelse de yavaşça uzaklaşın derim. Karar sizin.

13 yaşındayım arkadaş edinir miyim daha?
 
Bugün arkadaşımla markete girdik, içecek aldık. Arkadaşım markete girmeden ben çalacağım dedi ben de inanmadım tabii. Markete girdik, baktım çocuk harbi içine koydu. Dedim ne yapıyorsun çalma parasını ben vereyim dedim kabul etmedi. Ben içeceğimin parasını verdim o da yanımda bekledi, sonra dışarıda bekleyeceğim dedi ve gitti harbi çaldı bir daha. Herkes çalıyor diyor.
Arkadaşım bir gün hepimizin bildiği o sarı marketten yanlış hatırlamıyorsam bisküvi çalmıştı şeref yoksunu. Hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşadım ve daha da ilginci 6 kişilik grubumuz vardı hepsi güle oynaya yediler. Bana ikram ettiler aldım tam yiyecektim ,övünür gibi çaldığını söyledi. Allah'ım affetsin , biliyor ki yüreğimi harama el uzatma bile isteye. Sonrasında market çalışanlarına kamerayı incelemelerini istedim ve o saatten sonra o şeref yoksunları ile görüşmedim. Sonrasında ona ve onlara ne oldu bilmiyorum lise son idi. Zaten son haftalar okula gitmemiştim, umarım cezasını bulmuştur. Öyleleri arkadaş değil olamaz da . Başkasının malını çalan yarın öbür gün sana da zarar verir. Allah korusun hepimizi öylelerinden.
 
Son düzenleme:
Hırsızın hırsız arkadaşı olur hocam. Bu lafım sana değil alınma. Ama gerçekler böyledir.
Hırsızlar güvenilmezdir: Bir şey çalar tam yakalanacağı sırada senin çantana atar.
Hırsızlar kıskançtır: Senin hayatını çalmak ister. Bunu da sevdiğin insanları hayatından çıkararak yapar.
Hırsızdan dost olmaz. Hırsız bile bir başka hırsıza güvenmez.
 
Arkadaşım ile bayağıdır konuşuyoruz yakın arkadaşız iletişimi kesmekte istemiyorum ne yapacağım ya çıldırmalık.

14 yaşında ilk kez çaldığını gördüm.

Nasihat etmeni ve bunun onurlu bir davranış olmadığını anlatmanı öneririm.
Herkes de çalsa biz herkes olamayız, onurlu bir Türk vatandaşı olmalıyız gibisinden konuşman iyi olacaktır.
 
13 yaşındayım arkadaş edinir miyim daha?
Hocam inanın 4-5 yıl sonra dediklerimizi anlayacaksınız. 100 tane böyle arkadaşın olacağına 1 tane düzgün arkadaşın olsun , sırtın yere gelmez. Ayrıca yalnız kalman daha iyi öyle biriyle arkadaşlık yapmandan. Bir gün yakalanır senin üstüne atar suçu Allah korusun.
 

Geri
Yukarı