Artık okul bana boş zaman kaybı gibi geliyor

Matematikle yazılımcılığın bi alakası yoktur, yanlış yönlendirmeyin. En fazla alakası mantık ve analitik düşüncedir ki bu zaten zamanla gelişir. Onun dışında bildiğimiz sayısal matematik verileri makine kendi işler zaten.

Bende yazılım işiyle uğraşıyorum dediğiniz gibi matematik profesyonel seviyede olacak filan yanlış bilgilendirme. Gerekiyor fakat orta seviye yeterli.

Matematikle yazılımcılığın bi alakası yoktur, yanlış yönlendirmeyin. En fazla alakası mantık ve analitik düşüncedir ki bu zaten zamanla gelişir. Onun dışında bildiğimiz sayısal matematik verileri makine kendi işler zaten.
Alakası yoktur demişsiniz ama mantık ve analitik edebiyat kolları değil sonuçta. Ayrıca matematik yönünden zayıf bir insan zaten bir seviyeye kadar mantık ve analitiğini geliştirebilir. Ben de yazılım alanında çalışıyorum bu arada.

Alakası yoktur demişsiniz ama mantık ve analitik edebiyat kolları değil sonuçta. Ayrıca matematik yönünden zayıf bir insan zaten bir seviyeye kadar mantık ve analitiğini geliştirebilir. Ben de yazılım alanında çalışıyorum bu arada.
Dediğim gibi mantık ve analitik zeka yönünden güçlüyse avantajlı oluyor ancak işin sayılarla bir alakası yok.

Benim kendi şirketim var da oradan biliyorum, kusura bakmayın :)
Herkes sizin kadar şanslı olmayabiliyor maalesef. Hayatın acı gerçekleri. Kendi çapında gelişmiş biri ile hem üniversite okumuş hem kendini geliştirmiş birisi arasında işveren olarak seçim yapsaydınız kimi seçerdiniz cevabı açık bence :)

Üniversite de büyük etken tabii ki. İşverenler ODTÜ mezunu ile Hakkari Üniversitesi mezunu öğrencisini aynı kefeye koymuyor. Kaldı ki ODTÜ kazanan birisinin üniversitede ben çok yatacağını sanmıyorum. İllaki kendine bir şeyler katmak için uğraşır.

Matematiği kendine şartlama. Bilirsen elbet önde olursun ama bu işler matematik ile yürüyor gibi bir düşünceyi kafandan çıkar. Birazda ne yapmak istediğine bağlı tabi. Backend yazacaksan yeri gelir temel matematik lazım olur.

Zaten yazılım alanında kendi yolunu bulacaksındır merak etme :D

Yeterki çalış ve kendine yol haritası oluştur.

@laislabonita üniversiteyi kazanmak için matematik büyük bir etken.

Herkes sizin kadar şanslı olmayabiliyor maalesef. Hayatın acı gerçekleri. Kendi çapında gelişmiş biri ile hem üniversite okumuş hem kendini geliştirmiş birisi arasında işveren olarak seçim yapsaydınız kimi seçerdiniz cevabı açık bence :)

Haklısınız böyle bir kanı var birçok kurumsal firmada. Ancak ekip arkadaşı alırken genelde okul değil de kod yazma düzenine ve çalışma şekline bakıyoruz okul yazılımcılıkta o kadar önemli değil bence, ben de zamanında diplomam olmadığı halde çalıştım. Yaptığınız projeler sizi öne çıkarıyor her zaman.

Merhaba, 8. sınıf ögrenciyim. Biliyorum LGS falan var fakat benim umurumda olmuyor. Okulda pek arkadaşım da yok. 2 tane falan herhalde. Sizce sorunum normal mi yoksa bir hastalığım mı var? Büyüyünce yazılım mühendisi olmak istiyorum.

Okulu bitirip de iş sahibi olmak çok zor. Herkes masabaşı iş istiyor. Okul bana göre boş zaman. (eskiden bu kadar değildi) okulumu açıktan bitiriyorum. Kendi işinin patronu ol benim tavsiyem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı