Artık okul bana boş zaman kaybı gibi geliyor

Gayet öne çıkarır. Türkiye'de özellikle kurumsal firmaların IK'ları halen okula göre eleme yapıyor ilk etapta. Bu dediğim şirketler de küçük ve eski şirketler değil, kendilerini yenilikçi olarak tanıtan şirketler. ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi diploman varsa her zaman bir adım öndesindir özellikle kurumsal şirketlerin önünde.

Yazılım veya bilgisayar mühendisliği okuyan arkadaşlara tavsiyem, kendini geliştir olayına çok takılmayın. Üçüncü sınıfta artık bir alana yoğunlaşmaya başlayın, işin yazılım tarafını elinizden geldiğince öğrenmeye çalışın. Sizi esas öne çıkaracaklar yabancı dil bilgisi, hitabet, düzgün bir LinkedIn Profili, Medium profili, Github profili ve tüm bunları birleştiren düzgün hazırlanmış bir CV. Bu alanlara yoğunluk verin, tecrübe ve projeleri iş hayatında halledeceksiniz zaten. Çevre yapın, sosyal medyayı iyi kullanın.

2. paragrafın altına imzamı atarım 🤌
👍👍

Hocam nasıl kendinizi geliştirmeye takılmayın?
Çok takılmayın demiş, takılmayın dememiş ki zaten. Ek olarak zaten göreceksiniz bir iş başvurusu falan yaptığınızda üniversitenin önemini.

Çok takılmayın demiş, takılmayın dememiş ki zaten. Ek olarak zaten göreceksiniz bir iş başvurusu falan yaptığınızda üniversitenin önemini.
Hocam ben işlerde çalıştım bu yolda diploma isteyen oldu, proje görmek isteyen oldu, Github isteyen oldu, kod kalitesi görmek isteyen oldu, önünde örnek yazdıran oldu merak etmeyin, hepsini yaşadık. Şu an kendime ait işletmem var zaten.

@Shahdee o zaman bize de hayırlı işler dilemek düşer. Daha da denecek bir şey olduğunu sanmıyorum.

Hocam nasıl kendinizi geliştirmeye takılmayın? Sırf bu sebepten okulda her sene 15 sene öncesinin teknolojisi anlatılıyor. Sizin dediğiniz bu işi sevmeyen, sadece iş olarak yapacak bir insanı tarif etmişsiniz. Bu işe gönül veren insanlar bunu bu şekilde yapmıyorlar. Ülkemizin gerçekleri bu olabilir fakat yurtdışı için durum böyle değil.

Kendinizi geliştirmeye takılmayın demek kendinizi geliştirmeyin demek değil. Bu konuyla kafayı yiyip bitirmeyin diyorum. Kendinizi pazarlamak her zaman daha önemlidir. Öğrenciyken 2 senede öğrenebileceğin şeyleri iş hayatında 4-5 ayda öğreniyorsun zaten. Sadece Medium'da makale yazarak yurtdışına giden yazılımcılar var. Adam kendini pazarlıyor, bilmese de biliyormuş gibi gösteriyor çünkü. Bu işte çevre, insan ilişkileri ve sosyal medya profilleri çok önemli.

Kendinizi geliştirmeye takılmayın demek kendinizi geliştirmeyin demek değil. Bu konuyla kafayı yiyip bitirmeyin diyorum. Kendinizi pazarlamak her zaman daha önemlidir. Öğrenciyken 2 senede öğrenebileceğin şeyleri iş hayatında 4-5 ayda öğreniyorsun zaten. Sadece Medium'da makale yazarak yurtdışına giden yazılımcılar var. Adam kendini pazarlıyor, bilmese de biliyormuş gibi gösteriyor çünkü. Bu işte çevre, insan ilişkileri ve sosyal medya profilleri çok önemli.
O zaman ben yanlış anlamışım mesajınızı. Kendini pazarlama hakkındaki söylediklerinize de katılıyorum.

@Görkem Say buna ek olarak şunu da eklemek isterim ki bazıları işi çok iyi bilir ama kendini ifade edemez. Her zaman okunulan üniversite ve kendini pazarlama olayı ön plana çıkar.

@Görkem Say buna ek olarak şunu da eklemek isterim ki bazıları işi çok iyi bilir ama kendini ifade edemez. Her zaman okunulan üniversite ve kendini pazarlama olayı ön plana çıkar.

Dünyaları da bilsen kendini ifade edemezsen, neyi bildiğini gösteremezsen çalışabileceğin şirketlerin sayısını inanılmaz boyutta azaltırsın. O filmlerdeki asosyal, günün tamamını bilgisayar başında geçiren her şeyi bilen yazılımcılar maalesef kurumsal hayatta iş bulamaz :) Acı gerçekler...

Dipnot: Bu arada pazarlama konusundaki dediklerim tamamen ihtimalleri artırmak adına. Yoksa sosyal medya hesabı olmayıp, çevresi çok geniş olmayan pek çok iyi yazılımcı, iyi işlerde çalışıyorlar. Bunu yaparsan bu kesin olur diye bir şey yok. Her şey ihtimalleri artırmak üzerine.

Okulu okumazsan yazılım istiyorsun iş bulmakta zorlanırsın. Yazılım için iyi bir İngilizce ve matematik lazım bunları halledince başlayabilirsin ama iş bulmakta zorlanırsın.

Arkadaşlar aslında Front-End güzel yapabiliyorum, Back-End'de biraz kötüyüm.
Okulu okumazsan yazılım istiyorsun iş bulmakta zorlanırsın. Yazılım için iyi bir İngilizce ve matematik lazım bunları halledince başlayabilirsin ama iş bulmakta zorlanırsın.
En sevdiğim ders İngilizce beden dersi bile sıkıcı geliyor bu sıralar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı