Aşı olacak mısınız?

Aşı olucak mısınız?

  • Evet

    Oy: 383 60,9%
  • Hayır

    Oy: 141 22,4%
  • Kararsızım

    Oy: 105 16,7%

  • Oy verenlerin toplamı
    629
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aşı adayı diye arattığımda çıkmıyor, uyanık mısın arkadaşım?

Hocam gördüğüm fotoğrafta herhangi bir mail adresi gözükmüyor bu yüzden fotoğrafı atmayacağım sahte olabilir, yanlış bilgilendirmeyeyim çok fazla bilgi kirliliği var fakat size BioNTech'e ulaşabileceğiniz websitesini atayım belki e-mail atmak istersiniz hem kendiniz görürsünüz. Belki daha sonra bizimle paylaşırsınız.
Biraz kurcalarsanız bulursunuz fakat ben sahte olabileceği ihtimaliyle fotoğrafı atmayacağım. Zaten faz3'ün bitmemiş olması benim için yeterli.

Bu genel prosedür. Özellikle ilaçlarda yan etkiler, etkileşimler geç ortaya çıkabiliyor. Hem ne kadar uzun tutulursa o kadar güvenli oluyor sonuçta.

Ama aşıların vücuttaki etkileri ilaçlar gibi değil. Bilimsel olarak biliyoruz ki, aşı yan etkileri ilk 2-3 ay içerisinde, aktive edilmiş bağışıklık sistemi yüzünden ortaya çıkıyor.

Dolayısıyla konu aşılar olunca, 3-4 sene Faz 3 ile oyalanmak gerekliliği yok. Pandemi koşulları da olunca bu süreyi iyice kısalttılar zaten.

Yakın geçmişte şu olayla karşılaşmamız beni çekindiriyor açıkcası.

Sonuç olarak aşı olmak isteyenler oluyor olmayanlar olmuyor. Olmayanlara da kısıtlama gelecek olursa (olacağını düşünmüyorum) bu en fazla birkaç ay toplum bağışıklığı çok yüksek seviyelere geldiğinde ortadan kaldırılacaktır.
 
Yine dönmüş dolaşmış kapitalizm demiş, Biontech olurken imzalanan belge firmanın elinden çıktığı andan sonraki evreleri içeriyor. Yani Biontech birine aşı gönderdiğinde aşının soğuk depoda taşınması, saklanması ve uygulanması gibi uygulamalardan sorumlu değil hiçbir şekilde. Bu gibi durumlardan kaynaklanan bir hatadan dolayı da Biontech sorumluluğu alamaz, bu nedenle o formu imzalıyorsun.

Bu tamamen derindeki ter ve yağdan kaynaklanıyor. Aşı olmayan koluna da aynı işlemi denersen ona da yapışacaktır.
İstersen çok kısa birkaç işlem daha yapabilirsin. Kolunu biraz daha dik tutup yapıştırmayı veya koluna pudra sürüp yeniden yapıştırmayı deneyebilirsin, sonucunda hiçbir şekilde koluna yapışmayacak çünkü aşıda manyetik etki yapacak bir madde bulunmuyor.

Ben daha aşı olmadım ve benim iki koluma da yapışıyor bu arada. 😅
Başka nerede dedigimi gördün merak ettim. Bu aralar hafızam iyi değil galiba kendi söylediklerimi unutuyorum ki olabilir yani. Bütün konuları dönüp dolaşıp kapitalizme getiriyormusum gibi söylemişsinde bi sorayım dedim gerçekten öylemi acaba. Eger öyle ise B12 ile balık yağına başlasam iyi olacak sanırım.

Ayrıca evet kapitalizme pay çıkarabiliyorum bazı şeylerden, hakkı olduğu için. Sistem kapitalist çünkü, ne tesadüf dimi ? Bunda seni rahatsız eden şey nedir ? Ayrı bir ütopyaya'mı pay çıkarmamı isterdin mesela ? Farklı 'gözüken' argümanlar istiyorsan eğer üzerine calışıpta verebilirim yani.

Ayrıca-2, okuduğunu anlamıyor olabilirsin. (mantıklı gelip gelmemesi açısından diyorum.)Peki. Ancak benim gördüğüm onam formunda 'üretime ait hatalar haricinde maddi ve manevi zararlardan üretici firma sorumlu değildir' diyor. Mesela bu yazan cümleden ne anladığını bana açıklayabilirmisin, merak ettiğim için soruyorum sadece ? Belki de ben yanlış anlıyorum bir şeyleri. Bir aşı oluyorsun ve onam formunda maddi ve manevi zararlardan bahsediyor. Bu zararlar ne olabilir mesela ? Tabii ki paranoyak olmaya gerek yok :) ancak burada bariz bir kelime oyunu var gibi sanki. 'Oluşabilecek' gibi aşı sonrası ihtimal belirten bir kelimenin bile eklenmemesi ve direk paçayı kurtarma çabası falan.

Ya birde harbi o söylediğinde, yorumunda ciddimisin onu merak ettim. Bu kadar basitmi yani senin için.Adamlar aşıyı üretiyorlar ancak bizim elimizden çıktığı andan itibaren biz sadece üretici firma oluyoruz ve aşı konusunda herhangi bir komplikasyonu kabul etmiyoruz. O sıvıyı biz ürettik virüsü yok etsin diye ama artık bizim elimizden çıktığı için kişinin vücudunda yarattığı komplikasyonlardan herhangi bir şekilde biz sorumlu değiliz. Bu sana mantıklı geliyormu ? Böyle bir 'deal' yapıyorsun birisi ile mesela. Gerçekten böyle bir anlaşma yaparmısın ? Bu bildiğin safsata yav. Bence çoğunluk yapıyor diye yaptırıyor çoğu kişi aşıyı. Nasıl olsa birşey olursa hepimize olur mantığı galiba bu hahah
 
Son düzenleme:
Sizler oldukça uzun bir süre daha devam edecek. Bahsettiklerim en fazla 1-2 sene içinde gerçekleşecek. Aileniz zengin değilse anda hayata atılmak zorunda kalacaksınız ve kendinizi metrobüste 1000 kişiyle beraber sıkışarak günde 3 saat yolculuk yaparken bulacaksınız.

Dünya üzerinde çoğu salgın 1-3 yıl içerisinde bitmiş. Belki biraz daha sürecektir.

 
Yakın geçmişte şu olayla karşılaşmamız beni çekindiriyor açıkcası.
Sana çeviri nüansı ya da kötü habercilik olan bir kaynak değil de, direkt işi bunları araştırmak olan bir kuruluştan kaynak vereyim. Hâlâ bu ülkedeki haberciliğe güvenmek de tuhaf geliyor bana.

In 2018, a study team including CDC scientists analyzed and published vaccine safety data on adjuvanted pH1N1 vaccines (arenaprix-AS03, Focetria-MF59, and Pandemrix-AS03) from 10 global study sites. Researchers did not detect any associations between the vaccines and narcolepsy.

  • Incidence rate study data did not show a rise in the rate of narcolepsy following vaccination except in the one signaling country included (Sweden, which used Pandemrix).
  • Case-control analyses for Arepanrix-AS03 did not show evidence of an increased risk of narcolepsy.
  • Case-coverage analysis for Pandemrix-ASO3 in children in the Netherlands did not show evidence of an increased risk of narcolepsy, but the number of exposed cases was small (N=7).
  • Cases-control analysis for Focetria-MF59 did not show evidence of an increased risk of narcolepsy.
Kısacası diyor ki; aşının getirdiği ek bir risk ile ilgili olduğuna dair bir kanıt bulamadı. Ayrıca tek ülke haricinde artış bulunamadı.

Kaynaklar: Centers for Disease Control and Prevention, National Library of Medicine.
 
Son düzenleme:
Biraz kurcalarsanız bulursunuz fakat ben sahte olabileceği ihtimaliyle fotoğrafı atmayacağım. Zaten faz 3'ün bitmemiş olması benim için yeterli.
Faz 3 bitti. Pfizer and BioNTech Conclude Phase 3 Study of COVID-19 Vaccine Candidate, Meeting All Primary Efficacy Endpoints | pfpfizeruscom
Faz 3'ü bitiren onlarca aşı var. Bu kadar açık bilgileri bilmiyorsan oturup Biontech'e mail at demenin bir anlamı yok.

@OrganikYumurta Kendi dediğini anlamak bu kadar zor olmamalı, aşının üretim hatası durumları dışında herhangi bir durumdan sorumluluk alınmıyor. Aşının vücuda olan etkisinden de sorumluluk alınmıyor ki zaten bu aşıların kullanım onayı verilirken bu gibi sorumlulukların dışına çıkılabilmesi için yeteri kadar çalışmaların yapılması şart koşuluyor. Ameliyat olurken imzaladığın kağıtlar da doktorları korumak için var, her hastanın durumu aynı değil bu nedenle ölümlerin sorumluluğu doktora veya firmalara yüklenmez.
Daha 3 yıl geçmemiş aşı seviciler türemiş.
1900'lerin süt tozu olayına dönmezse iyi.
Alakasız iki olayı bağdaştırıp safsata yapmak. (Checked)
 
Daha 3 yıl geçmemiş aşı seviciler türemiş.
1900'lerin süt tozu olayına dönmezse iyi.

Sizin gibiler çiçek aşısına da karşı çıkıyorlardı, aşısı sayesinde çiçek hastalığı denen bir hastalık yok şu an. Aşı fanboyluğu yapan net zekasızdır zaten, ama sizin gibi yok "aşı seviciler" "aşı tapıcılar" derken bayağı komik duruma düşüyorsunuz. Neyse, toplumsal yaptırımlar engellemeler gelince koşa koşa yaptırırsınız.
 
Faz 3 bitti. Pfizer and BioNTech Conclude Phase 3 Study of COVID-19 Vaccine Candidate, Meeting All Primary Efficacy Endpoints | pfpfizeruscom
Faz 3'ü bitiren onlarca aşı var. Bu kadar açık bilgileri bilmiyorsan oturup BioNTech'e mail at demenin bir anlamı yok.

Ben görüşümü belirttim. Ben beklemeyi tercih ediyorum en az 3-4 sene etkileri görmek isterim açıkcası. Eğer yazdıklarımda veya attığım kaynaklarda bir hata/yanlış varsa özür diliyorum herkese iyi günler.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı