Aşı olacak mısınız?

Aşı olucak mısınız?

• Evet

Oy: 383 60,9%
  • Hayır

Oy: 141 22,4%
  • Kararsızım

Oy: 105 16,7%

• Oy verenlerin toplamı
    629
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bahse girerim aşının geliştirilme sürecini bir kez olsun açıp okumamışsındır. Bahsettiğin hastalıkların senesinden bu güne kadar geçen zamanda modern tıp ve teknolojik çalışmalar çok daha hızlı ilerliyor. Baz aldığın şeylerin savunması düz mantık. Kaldı ki daha önce de bahsetmiştim, Covid-19 aşısı daha önceki corona virüslerinden baz alınmış bir aşı, yani 2003 - 2005 yıllarından beri mRNA aşıları üzerinde çalışmalar yapılıyor, bunu bilim adamları söylüyor, ben değil. Sana komplo teorilerinle mutluluklar dilerim.
mRNA aşıları üretimi ve geliştirmesi için harcanan zaman ve maliyet olarak inaktif aşılara göre çok daha az. İlaç geliştirmesinde süper bilgisayarların kullanımı gibi birçok etken bu aşamaları çok hızlandırıyor. Bunun yanı sıra hem hücresel hem de humoral bağışıklık(inaktif aşılar sadece hücresel bağışıklık sağlar) sağlar. Bu yüzden mRNA aşıları çok daha etkilidir.

Mevcut aşıların sürekli mutasyona uğrayan bir virüsün üzerinde etkili olmasını beklemek saçmalık. Şuan vurulan aşıların bir ay sonra tamamen etkisiz kalma ihtimali var.

Uzun vadede çıkacak yan etkileri de cabası.

Onam formu da doktoru korumak için var diyorsun, doktoru neyden korumak için mesela ? Testi Faz 2 de bırakılmış olan aşının oluşturabileceği komplikasyonlardan mı ?

Kullanım için yeteri kadar çalışma onayından bahsetmişsin, bu acil kullanım onaylı bir aşı. Faz 3 çalışmaları tamamlanmamış benim araştırdığıma göre. Yanlış yada eksik ögrendiğim bir şeymi var ? Kendi söylediğin ile çelişiyorsun. Kendi kendini kısır döngüye sokuyorsun. O sıvının vücuda girdiği andan itibaren üretici firmanın her ne hikmet ise sorumluluk kabul etmemesini kullanım için yeteri kadar çalışma yapılmış olmasından ve onay almasından yola çıkarak makulleştirmeye çalışacaksan eğer gene sen kendi kendini argümanlamış oluyorsun anlatmaya çalıştığın şey konusunda ?
Aşıların Faz 3 çalışması yapıldı. Düzgün araştır sonra konuşuruz.

Aşıda çip varmış :)

Teknoloji o kadar geliştiki 3000 bin yılındayız şu an marstan manyetik güç ile çalışan yansıtma PC'den yazıyorum :)

Meslek icabı çıktıda vakit yok.

Mevcut aşıların sürekli mutasyona uğrayan bir virüsün üzerinde etkili olmasını beklemek saçmalık. Şuan vurulan aşıların bir ay sonra tamamen etkisiz kalma ihtimali var.

Uzun vadede çıkacak yan etkileri de cabası.
Değil, aşıların etkisiz kalacağına dair makaleyi gösterirsen üzerine tartışırız. Uzun vadede yan etkisi de yok, papağan gibi aynı şeyleri söyleyip duruyor tüm aşı karşıtı "uyanık" arkadaşlar.

• Beğen
İfadeler: Eld
Arkadaşlar bu arada annem aşı oldu ve gerçekten bozuk para yapışıyor koluna. Bunun sebebi nedir?
Yağ ve ter yüzünden. Kolunuza belli bir açıyla kaşık veya para gibi pürüzü ve yüzey alanı fazla olan bir nesneyi o kadar bastırırsanız sizin kolunuza da yapışır. Kolunuza pudra dökerseniz(yağ ve terin etkisini bastırır) ne kadar bastırırsanız ne kadar kolunuza açı verirseniz verin yapışmayacaktır.

Kafama takılan bir şey var. Eskiden de bazı salgın hastalıklarda aşı tedavisi uygulanıyormuş. Ancak bildiğim kadarıyla o hastalıklarda bile bir kere aşı olunuyormuş. Koronavirüs için neden iki doz belki de 3 doz aşı yapıyorlar?

1tane vursalar seni kontrol etmeye yetecek kadar çip takamazlar o yüzden.

Buradaki tüm hastalıklar 2000 yılından önce çıkmış. Teknolojinin bilimin nasıl ilerlediğinin farkında mısın acaba? 2021 yılındayız. Şu saçma düşünceleri bırakın. Ayrıca ileride aşı olmayanlara özel yasaklar falan gelir belki. Yani inşallah. Hahahahhaha :D

Bahse girerim aşının geliştirilme sürecini bir kez olsun açıp okumamışsındır. Bahsettiğin hastalıkların senesinden bu güne kadar geçen zamanda modern tıp ve teknolojik çalışmalar çok daha hızlı ilerliyor. Baz aldığın şeylerin savunması düz mantık. Kaldı ki daha önce de bahsetmiştim, Covid-19 aşısı daha önceki corona virüslerinden baz alınmış bir aşı, yani 2003 - 2005 yıllarından beri mRNA aşıları üzerinde çalışmalar yapılıyor, bunu bilimadamları söylüyor, ben değil. Sana komplo teorilerinle mutluluklar dilerim.

Teknolojinin hızla ilerlediğinin farkındayım. Elimde resmi bir veri olmadığı için sadece şüpheyle yaklaşıyorum. (Aşının zararlı olduğuna yönelik.)

Güvendiğiniz ve ağzınızdan eksiltmediğiniz teknoloji ve bilime göre bir aşının tescillenmesi için 8-9 yıl gerekli. Bu süreçten önce çıkmışsa bir iki açgözlünün para kazanmaya yönelik bir girişimi olduğunu düşünürüm.

Yaptırım olmazsa dediğime güvenirim bu arada.

Size iyi aşılar.

Değil, aşıların etkisiz kalacağına dair makaleyi gösterirsen üzerine tartışırız. Uzun vadede yan etkisi de yok, papağan gibi aynı şeyleri söyleyip duruyor tüm aşı karşıtı "uyanık" arkadaşlar.
Hiv ve gribin aşısı var mı?
Uzun vadede yan etkisi olmadığını gösteren bir kanıt var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı