Aşı oldunuz mu?

Henüz olmadım ama karşıtlıktan vs. değil, hangi aşıyı olacağıma karar veremememden. Biontech olmak istiyorum fakat aile geçmişinde kalp olduğundan ve mRNA aşısı olan gençlerde kalp kası iltihabı göründüğünden biraz ağırdan alıyorum veriler çoğalana kadar. Sinovac da hem genel olarak koruyuculuğunun düşük olması, hem Delta varyantına karşı çok koruyucu olmamasının yanı sıra Avrupa'ya girişlerde sıkıntı olabileceği için bekliyorum. "Milleti riske atıyorsun" olayı yok, aşırı dikkatliyim, her türlü tedbirimi alıyorum ve insanlarla iç içe olunan herhangi bir yere gitmekten kat'i surette kaçınıyorum. Yine de hala aşı olmadığım gerçeği çok rahatsız ediyor beni, en son salla diyip herhangi bir aşıyı olabilirim bir hafta içinde.
An itibari ile Sinovac aşısı olmuş bulunmaktayım. 2 Sinovac + 1 BioNTech en mantıklı seçenek gibi göründü.
 
Bir aşı yapmak istiyorsan bunu 5 yıla sığdırmak gerek diyorlardı. Bilgisayar programı gibi sıkıştırıp bunu 6 aya indirdiler. Çin'in de bu ara da milli kobayı olduk, harbi kobayı olduk, denek olarak vuruyorlar sağ olsunlar bizleri çok düşünüyorlar. Firmaları genel olarak baz alıyorum, sonuçta ticaret çünkü bu. Ticari olarak satıyorlar aşıyı paralarını alıyor ama, riskine katılmıyorlar. Verdikleri aşının arkasın da değiller ve kesinlikle sorumluluk almıyorlar. Hiçbir grip varyasyonun da bir önceki aşı bir işe yaramıyor bunu sizler de biliyorsunuz. Yani yeni varyasyonlar, mutasyonlar oluyor vurulduğunuz aşılar ne kadar sağlıklı bilmiyoruz bu başka boyutu. Bunlar deneme aşıları 1 dediler, 2 dediler, 3 dediler, bu demeler bitmiyor. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, gidecek gibi görünüyor. Çünkü virüs kendini yeniliyor aşı vurulsak bile, aşıları vurulmadan bu yeni varyantlar ortaya çıkıyor. Üzerine basa, basa söyleyeyim ben aşı karşıtı değilim şimdi öyle algılanacak çünkü siz demeden ben cevap yazayım. Aşı karşıtı olsam damarlarım da, kanım da şu an 3 tane aşının işi olamaz. Bir arkadaş yazmış dalga geçmiş (aşı kosor yopoyor) hayır kardeşim kısır yapar yapmaz o değil sadece mesele, mesele aşının güvenirliliği önemli şu an hepsi bu. Koruyor falan, aşı olup ölenler de çok bunu söylemiyorlar, neyi doğru bizlere açıkladılar ki bu kadar söylenenlere inanıyorsunuz şimdi. Vurulmayın denemez, vurulmak isteyen buyursun vurulsun. Duyarsız, bilinçsiz insanlar değiliz, her vurulmayanlar da aşı karşıtı ilan etmeyin çok yanlış olur. Yazıları okudum, bazıları aşı karşıtı ve aşıyı yok sayıyorlarmış gibi ima ediliyor öyle değil. Aşı geçerliliğini kazanmadığı için bu aşıya böyle bakılıyor çünkü, bir aşı en az 3 yıl araştırılması gerekir. Özellikle 3. faz aşamasının uzun yıllar sürdüğünü biliyoruz ve diğer varyantlarla da alakalı da konuştum.
 
Bir aşı yapmak istiyorsan bunu 5 yıla sığdırmak gerek diyorlardı. Bilgisayar programı gibi sıkıştırıp bunu 6 aya indirdiler.
Bknz:Acil durum kullanım onayı
icari olarak satıyorlar aşıyı paralarını alıyor ama, riskine katılmıyorlar.
Riske katılan firma gösterin? Acil kullanım onayı almış bir aşı ayrıca zaten ilaç şirketleri riski kabul etmez.
Hiçbir grip varyasyonun da bir önceki aşı bir işe yaramıyor bunu sizler de biliyorsunuz. Yani
Zaten serileri var bunların. Yani yeni gelişmeler ile geliştiriliyor. Sağlık bak. ise test yapıp kullanım onayı veriyor.
Bunlar deneme aşıları 1 dediler, 2 dediler, 3 dediler, bu demeler bitmiyor.
Bunlar aşı karşıtları ve aşı olmayanlar yüzünden oluyor. Varyasyon ne kadar çok artarsa aşının etkisi ve koruyuculuğu azalır. Bu yüzden toplumsal bağışıklık sağlanmalı. Bunun tek çaresi ise aşı.
hayır kardeşim kısır yapar yapmaz o değil sadece mesele, mesele aşının güvenirliliği önemli şu an hepsi bu. Koruyor falan, aşı olup ölenler de çok bunu söylemiyorlar,

"Fully vaccinated people continue to be well protected against severe disease and death, even with Delta, but so-called breakthrough cases, where a person gets infected despite being fully vaccinated, are on the rise.4"
Yani aşı olanlar içinden de hasta çıkabiliyor.
Aşı geçerliliğini kazanmadığı için bu aşıya böyle bakılıyor çünkü, bir aşı en az 3 yıl araştırılması gerekir.
Salgın olduğu zaman aşıyı bulmak için 6 yıl beklenen bir salgın gösterin.

Araştırmamış kişi beyanı.
 
Bknz: Acil durum kullanım onayı.

Riske katılan firma gösterin? Acil kullanım onayı almış bir aşı ayrıca zaten ilaç şirketleri riski kabul etmez.

Zaten serileri var bunların. Yani yeni gelişmeler ile geliştiriliyor. Sağlık bak. İse test yapıp kullanım onayı veriyor.

Bunlar aşı karşıtları ve aşı olmayanlar yüzünden oluyor. Varyasyon ne kadar çok artarsa aşının etkisi ve koruyuculuğu azalır. Bu yüzden toplumsal bağışıklık sağlanmalı. Bunun tek çaresi ise aşı.

"Fully vaccinated people continue to be well protected against severe disease and death, even with Delta, but so-called breakthrough cases, where a person gets infected despite being fully vaccinated, are on the Rise. 4"
Yani aşı olanlar içinden de hasta çıkabiliyor.

Salgın olduğu zaman aşıyı bulmak için 6 yıl beklenen bir salgın gösterin.

Araştırmamış kişi beyanı.

Güzel bir cevap yazmamışsın bunu belirteyim dostum:) ama, yetersiz ve hiç tatmin olamadım. Ben eksik olabilirim ama sen daha eksik gelmişsin ve hiç ama hiç araştırma yapmamışsın gibi geldi, bir de bana dem vuruyorsun. Zamanımı boş vakitlere fazla ayırmam, ha yanılabilirim, keşke de yanılsam. Burası, özellikle bu konu şov yapılacak, haklı çıkacak, konu ve yeri değil. Bilinçli konuşmaya çalışıyorum, kafamdan da zerre konuşmuyorum. "Salgın olduğu zaman aşıyı bulmak için 6 yıl beklenen bir salgın gösterin." demişsin. Bir aşının, 6 ay ya da 1 yıl da çıkmış aşı söyleyin o vakit. Aşıların tarihi zaten belli onları yazmamın mantığı yok. Bir kuduz var en kısa o da 4 yıl sürmüş. Diğerleri ise çok çok uzun yıllar sürmüş, menenjit 68 yıl sürmüş. Aşıda bir sıkıntı görülürse tekrar başa dönülür, ondan bu kadar yıllar alır. Aşı olanlar virüs olmayacak, böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Kusura bakma yabancı değil, senin sağlık bakanlığın bunu yazılı olarak imzalamanı istiyor. Güvenirliliği etkinliği belirlenmemiştir, yan tesirleri hakkında her şey oluşabilir, bizi sorumlu tutamazsınız ve imza. Bu kadar basit diyorsun sağlık? Sonuç olarak bu deney aşısı ve bizler de denek olarak bağıra bağıra ortaya çıkıyor. Evet maalesef acil kullanım olayı, bunu daha önce de belirtmiştim, acil kullanım onayı olabilir ama acil kullanım onayı ile ruhsat aynı şey değil. Aşı olmamaya da engel değil ama ruhsat başka. Bu aşının daha ruhsatı yok, ikisini karıştırmayalım. Örnek veriyorum: Sen, ben, bizler, annemiz, babamız kim olursa olsun, aşı oldun ve öldün, senin yakınların hiçbir şekilde senin hakkını savunamazlar. Diyecekler ki gönüllü, imzasını atmış, her türlü sorumluluğu almış. Zaten direkt üzerine almışsın anlamına geliyor bu yazılanlar.

Evet haklısın, araştırmamış kişi beyanı :) yazdıklarım ancak bu kadar ve bu kadarını araştırabilmişim demek ki, araştırsam neler olacak kim bilir? Bu yazdıklarım profesörlerin, doktorların, uzmanların ağzından çıkan kelimelerdir, ben uzmanmışım gibi konuşamam dostum. Bir aşı en az, ben 6 yıl demedim ama en az 3 yıl geçmesi gerekir, en az 3 yıl. Deneyiz bunu kabullenmek lazım, kötü bir şey değil dediğim.

Araştırmamış gönderme beyanı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel bir cevap yazmamışsın bunu belirteyim dostum:) ama, yetersiz ve hiç tatmin olamadım. Ben eksik olabilirim ama, sen daha eksik gelmişsin ve hiç ama hiç araştırma yapmamışsın gibi geldi, bir de bana dem vuruyorsun
Aşı karşıtlarının araştırmamış seviyesini baz aldım ve haklıymışım. Aşı karşıtlarının yazılarını okuyacağınıza ve "uzman" doktorların yazılarını okuyacağınıza biraz gerçek makaleler okuyun.
Tanıdığımız bir aile olduğu için hızlı aşı bulduk.
 

Geri
Yukarı