Aşı olmalı mısınız?

Hocam Çin aşışı ölü bedenler tarafından denendi diye söyleniyor. Sizce bu doğru mudur? Bu arada dediğinize katılıyorum.

Bakan Koca: Türkiye bu kadar zavallı mı, sonuçlarını bilmediğimiz aşıyı 83 milyona yapacağımızı mı düşünüyorsunuz?​

Yani bu demek oluyor ki deneklerdende bir kısım ayrı denek.

Evrim ağacı güzel bir video yapmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son gelen haberler bize olup olmamız gerektiğini söyleyecek. Bazı siyasiler ve sağlık bakanı halka açık bir şekilde olursa neden olmayalım? :D.

Tecavüzcüler, hayvanlara eziyet çektirenler ve teröristler üzerinde test edilsin aşı. Eğer o kansızlara bir şey olmazsa, yaptırırız.

İlla ki yan etkileri olacaktır. Hiçbir aşı tam etki sağlamaz. Örneğin grip aşısı olduktan sonra grip olmamız gibi.

Aşı hayat kurtarır. Bulur bulmaz tereddüt etmeden olunmalı bence o yüzden. Bu aşı karşıtı insanlar yüzünden kızamık gibi saçma sapan hastalılardan çocuklar öldü son yıllarda. Üstüne üstün şuan insan ömrünün geçmişe göre uzun olmasının sebebi de çoğunlukla aşılar sayesindedir(Geçmişte Roma İmparatorluğu gibi eski devletlerin yaş ortalaması 30 dur ani bebek ölümleri yüzünden). Çin aşısına güvenmiyorum diyenler için Sinovac aşı konusunda oldukça gelişmiş bir şirkettir. Bir de bu tarz aşıların genel olarak verebileceği zararlı bir etki yoktur. En kötü etkisi işe yaramaması olur. Zaten Türkiye'de de testler yapılacak. Bir de ek olarak bu aşıyı olup olmama konusunda verilecek karar bir başkasının da hayatını etkileyebilir. Ama yine de herkesin tercihine saygım sonsuz. 🙂

Aşı hayat kurtarır. Bulur bulmaz tereddüt etmeden olunmalı bence o yüzden. Bu aşı karşıtı insanlar yüzünden kızamık gibi saçma sapan hastalılardan çocuklar öldü son yıllarda. Üstüne üstün şuan insan ömrünün geçmişe göre uzun olmasının sebebi de çoğunlukla aşılar sayesindedir(Geçmişte Roma İmparatorluğu gibi eski devletlerin yaş ortalaması 30 dur ani bebek ölümleri yüzünden). Çin aşısına güvenmiyorum diyenler için Sinovac aşı konusunda oldukça gelişmiş bir şirkettir. Bir de bu tarz aşıların genel olarak verebileceği zararlı bir etki yoktur. En kötü etkisi işe yaramaması olur. Zaten Türkiye'de de testler yapılacak. Bir de ek olarak bu aşıyı olup olmama konusunda verilecek karar bir başkasının da hayatını etkileyebilir. Ama yine de herkesin tercihine saygım sonsuz. 🙂
Aşıyı 3 ülke sipariş etti birisi çekildi diğeri ise verilerini değiştirdi buna rağmen mi?

Beğenmezsek ödeme yapmayız gibi bir cümle de kurmuştu. Aşıyı beğenmemek ne demek? İşe yaramazsa ve insanlar daha çok ölürse aşıya para ödemeyeceklermiş. Saçmalığa bak. Bir de kendilerinin ilk vurulacağını söylemişti. Göstermelik olarak kendileri bence Çin aşısının tübüne BioNTech aşısı koyarlar ve öyle vurdururlar. Güvenim sıfır. Çin aşısını da olmak istemiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı