Aşırı öfke sorunu

Boks torbası almayı düşünüyorum yani en azından elimi falan kırmam öfkelendiğimde elimin altında sinirimi çıkarabileceğim bir alternatif olur.

Sağ ol düşünememiştim.

Başlangıç için o da olabilir ama bence bir yerde öğrenmek size daha iyi gelebilir. Hem içinizdeki sinir stresi atabilirsiniz hem de kimseye kasıtlı zarar vermemiş olursunuz. Bir süre yaptıktan sonra öfkenizi kontrol etmeyi de öğreniyorsunuz. Sporla uğraşmanın faydalarından bahsetmiyorum bile.

Anladığım kadarıyla öfke ile ilgili bir tedavi almaktan uzak değilsiniz sadece antidepresan gibi ilaçlar kullanmak istemiyorsunuz. Öncelikle şunu belirteyim antidepresanlar psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan yollardan sadece birisidir yani antidepresan dışında da tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bununla birlikte insan hayatında olan birçok rahatsızlığın genetik faktörlerle ilişkili olduğu bir gerçektir bunu inkar edemeyiz ancak yaşanan durumlara ilişkin düşüncelerimiz de duygularımızı etkileyerek davranışlarımıza etki etmektedir. Öfke problemlerinizin altında belki de işlevsel olmayan düşünceleriniz yatıyor olabilir. Bu nedenle bilişsel davranışçı terapiyi araştırmanızı ve sizin için uygun gelirse bilişsel davranışçı terapi yaklaşımı ile danışma hizmeti almanızı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı