Aşırı terleme ve insülin direnci

Furkan242

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir anormal derecede terliyorum. Öyle koltuk altı sırt falan da değil. Koltuk altı, sırt, bel, boyun ve en kötüsü makat bölgem aşırı terliyor. Sosyallik diye bir şeyim kalmadı. Tüm kıyafetlerim siyah, ruh halim çok kötü. Defalarca kan, hormon, idrar testi yaptım. Son testimde homa-ır (insülin direnci) yüksekti. Diğer testlerimde homair diye bir şey gözükmüyordu bile. Bu terlemem insülin direnciyle mi alakalı sizce? İnsülin direnci yaygın bir rahatsızlık, yaşamış olanlar aşırı terleme çekti mi? Belirtileri arasında var ama ben çok çok çok terliyorum. Hayatımı yaşayamıyorum. Nasıl çalışacağım, nasıl okula giderim bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Değerlerim insulin direncine çok yakın benimde. Genel olarak sıcağa taammülsüzlük var bende ama aşırı terleme yok. Özellikle şekerli şeyler yediğim zaman aşırı terleme, sıcak basması, bunalma oluyor. Ani insulin değişikliği sebebiyle vüvutta gerçekleşen tepki. Şekeri çok çok azaltman faydalı olur, bende çok işe yaradı. Eğer sosyal hayatınla ilgili bu kadar endişe etmene sebebiyet veriyor ise bu durum, ilerisi sosyal anksiyeteye bağlayabilir. Kesinlikle tavsiyemdir psikoloğa gitmeniz. Bambaşka bir bakış açısı ile sizi rahatlatacaktır eminim. Derdimiz çoğunlukla ortak gibi görünüyor : )

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı