Asker olmak enayilik mi?

Sizce asker/polis olmak enayilik mi?

  • Evet, enayilik.

    Oy: 13 15,5%
  • Hayır, bu ülke için savaşmak ve can vermek enayilik olamaz.

    Oy: 71 84,5%

  • Oy verenlerin toplamı
    84
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu tarz mesleklere filmlerden özenip dar bir bakış açısıyla bakarsanız enayilik şekilde yorumlamanız son derece normaldir.

Türkiye gibi 100 yıl önce büyük bir savaş yaşamış ve yıllardır da terör örgütleriyle uğraşan, 4 tarafında büyük sorunlar olan bir ülkede asker olmayı seçen bir fert zaten ölmeyi göze almıştır bir şekilde. Vatan uğruna ölüp şehit olmak ise (tıpkı yıllar önce dedeleriminiz yaptığı gibi) son derece yürek ve şeref ister, herkese layık olmaz zaten.

Askerler, şehitler unutuluyorsa unutturmamalıyız! Şehit oluyorlar ama bir hiç uğruna olmuyorlar. Batıda, doğuda, güneyde, kuzeyde sen ve senin gibiler rahat yaşasın diye oluyorlar.
 
Hocam eskiden asker kışlasına 'peygamber ocağı' denirdi. Orada askerden ayrıldıktan sonraki hayatın için dersler verilir, okuma yazma öğretilir ve meslek öğretilirdi. Şimdi ise sadece askerlik yapıyorsun ve bitiyor.
 
Sosyal bir hayatın, ailen ve maddi durumun varsa ve akıllı biri olduğun halde askerlik yapıyorsan, enayilik.

Kimse Vatan Millet Sakarya edasına kapılmasın. Asker psikolojisi olsun, aldığı eğitimler olsun çok zor bir meslek. Ciddiyet ve ağır bir disiplin ister. Sonra millet Çukur izleyip asker-polis olma hevesine kapılıyor.
 
Cennete gitmek için asker olmak.. bilemedim, zaten İslam'ın ve imanın şartlarını yerine getirirseniz cennete gidersiniz inancınıza göre.
İnsanların rahat yaşamı ve islamın yayılımı için şehit oluyorsun. Şehitlik ise bir mükafat. Siz konuyu çok yanlış anlamışsınız.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…