Asker olmak enayilik mi?

Sizce asker/polis olmak enayilik mi?

• Evet, enayilik.

Oy: 13 15,5%
  • Hayır, bu ülke için savaşmak ve can vermek enayilik olamaz.

Oy: 71 84,5%

• Oy verenlerin toplamı
    84
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Prim kasmaya devam et.
Neyin primini kasacağım? Sen kimsin ki seni bir prim kaynağı olarak göreyim ben? Ya da neden prim kasmaya ihtiyacım olsun?

Söyleyecek cevabınız olmayınca ezberlediğiniz cümleler:

Boş yapma,
uzatma,
engelle,
prim kasmaya devam et...

Verecek cevap bulamayıp karşı tarafı olmadık iddialarla suçlayın tabii ki, size yakışan hareketten hiç geri durmayın.

@Memolii7 Siyaseti katma, konuyu saptırma. Mevzumuz o değil.

Asker olmak kolay değil, babamdan biliyorum. Dönen işleri anlatsam akliniz almaz.
Asker olmak benim en büyük hayalim, ondan sonra şehitlik. Kimisi cennet diyor, cennet umrumda değil.

Emin olun o soğukta dağda çatışan savaşan aslanlar sayesinde rahat uyunuyor. Babam doğuda görevde iken( muş) annem evde pompalıyla uyuyormuş. Halinize şükredin yeter. Askerimizin kılıcı keskin olsun.
Size yazık. Maaşlardan haberiniz var mı mesela? Veya birisinin altta şehit haberleri çıkarken gülmesinden? Bir de ülkeye faydası olmayacakmış. Bak sen.

Bilmeden konuşma yazık kafana. Askerlere cok güzel para veriliyor.

Bunun birçok sebeple alakası var aslında. Kişi kendisi ülkesini sevip korumak istiyorsa ve bu görevini yerine getirerek öldüyse arkasından bir şey söylemenin gereği yoktur, bu onun ve ülkenin geri kalanı için büyük bir hizmettir zaten.

Dinle ilgisi var mı diye sorabiliriz, var. Ahiret inancı ve askerlere verilen vaadler dolayısıyla kişinin asker olma isteğini kesinlikle pekiştirecek şeyler. (bkz: Haçlı Seferleri, Cihad Çağrıları)
İnançsız biri de pekala asker oluyor, bu sadece inanca bağlı bir durum değil.

Peki nelere bağlı? Biraz daha derine gidecek olursak militarist düşüncenin hakim olduğu, milliyetçiliğin ön planda olduğu ülkelerde asker olmaya yönelim diğerlerinden daha fazla.

Peki asker olunmalı mı? Bu benim yanıtlayabileceğim bir soru değil. Ol da diyemem olma da diyemem tamamen sana kalmış bir durum. Yerine getirdiğin görevin sonucunda "enayi" olmadığını bilmen yeterli sadece.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı