Askerden nasıl kurtulurum?

Devletim için patates de soyar paspasta atarım. Keyfi olarak askerlikten kaçmam. Askerliğe gitmek bal gibi de herkesin borcudur. Devlet sana bakmadı mı, okutmadı mı? Sırf vergiler fazla diye Vatan'i sorumluluğu yerine getirmemek hangi akla vicdana sığar?
2 yıl belki 3 yıl öncesine kadar sizin gibi düşünüyordum. Gerek siyasi gerek işin içinde olan tanıdıklar akrabalar sayesinde bu fikrim çok çabuk değişti. Bu dedikleriniz orduya siyaset karışmasıyla birlikte yok oldu. Olay daha uzun ama neyse...

Devlet bana bakarken babam ve annem gelir vergisi verdi, KDV verdi, ÖTV verdi vs. öyle o para havadan gelmedi. Vatan için sorumluluğunu yerine getirmek istiyorsan her açıdan fikirleri ileri taşıman gerekiyor. Mesela deniz aşırı güç gibi. Öyle nöbet tutmakla bitmiyor. Keşke bitse...

Arkadaş bu fikirleri belirtmekte haklı. O zamana kadar parasını biriktirir bedelli yapar gelir. Bu kadar abartılmamalı.
 
Türk Ceza Kanunu Madde 318- (1) (Değişik: 11/4/2013-6459/13 md.) Askerlik hizmetini yapanları firara sevk edecek veya askerlik hizmetine katılacak olanları bu hizmeti yapmaktan vazgeçirecek şekilde teşvik veya telkinde bulunanlara altı aydan iki yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Fiil, basın ve yayın yolu ile işlenirse ceza yarısı oranında artırılır.

Demem o ki seve seve gideceksin 😁
 
Şöyle:

atm.jpg
 
Borç olarak gördüğünüz öge. Vatan borcu olduğunu düşünmüyorum. Boynuma kadar vergi ödediğim devlete de 6 ay paspas çekesim yok.

Tamam kardeşim, git ve vatanın için havuç soy. Kolay gelsin.
Yani askere gitmemiş liseli çocukların burada askerlik hakkında yorum yapıp öneri veriyor olması üzücü. Askerliğe sadece vatan borcu olarak da bakmak yanlış. Yorum yapmayacağım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı