Askerlik tecil sonu

tuzlucekirdek

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

19.06.2019 tarihinden lisans diplomamı aldım. Tecil işlemimi yaptırdım. Şu an 19.06.2021 tarihine kadar askerliğim tecilli. Şu an iyi bir şirkette staja başladım. Sanırım Haziran'a kadar sürecek. Eğer stajdan sonra performansım beğenilirse eylül-Ekim gibi işe başlayacağım. Bu iş için çok çabaladım virüs sebebiyle de sıkıntı yaşadım çok. Askere gidersem işi kaybedeceğim, başlangıcı eylül'de çünkü. Tezli-tezsiz yüksek lisans başvuruları da araştırdığım kadarıyla eylül ayında oluyor. Nasıl askerlik tecilimi uzatabilirim. Yüksek lisansa başvuracağım desem kasım ayına kadar uzatılır mı? Olur da yüksek lisansa kabul edilmez isem işi kaybetmemek için ne yapabilirim? Çünkü bedelli başvurusunu da kaçırmış oluyorum ki kaçırmasam da; iş yerinde ilk yılı doldurmadan izin alıp bedelli yapamam.
Ayrıca kalpte mitral kapakçıkta çökme ve sızdırma sorunum var. Muafiyet durumumu öğrenmek için tecili bozup muayene olmam gerekiyor sanırım bu konuda da net bilgi edinemedim.

Şimdiden teşekkür ederim fikirleriniz için.

Lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olan askerlik yükümlüleri herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl süreyle tecil ettirebilirler. Bu kişilerin asker kaçağı olarak görünmemeleri ve doğru bir biçimde askerliklerini tecil ettirmeleri için askerlik şubesine giderek askerlik tecili için gerekli belgeleri ilgili birime teslim etmeleri gerekir. Bu bilgiyi buldum, doğruluğunu araştırdım. Sizin için en iyisi, ikametgah adresinizin yakın olduğu bir askerlik şubesine giderek; sorununuzu anlatmanız. Tecil süresi dolmadan tecil oluyordur belki.

Lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olan askerlik yükümlüleri herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl süreyle tecil ettirebilirler. Bu kişilerin asker kaçağı olarak görünmemeleri ve doğru bir biçimde askerliklerini tecil ettirmeleri için askerlik şubesine giderek askerlik tecili için gerekli belgeleri ilgili birime teslim etmeleri gerekir. Bu bilgiyi buldum, doğruluğunu araştırdım. Sizin için en iyisi, ikametgah adresinizin yakın olduğu bir askerlik şubesine giderek; sorununuzu anlatmanız. Tecil süresi dolmadan tecil oluyordur belki.
Teşekkür ederim araştırmanız için ancak lisans mezunuyum ben. Lisanstan sonra 2 yıl uzuyor o da 2021 haziranda bitiyor. Ek tecil oluyor mu bilgi bulamadım. Haftaiçi mecburi çalışıyor oluyorum ondan gidemiyorum şubeye telefona da dönüş alamadım hiç.

Bir açıköğretime yazılsaydınız teoride okuyor gözüküp, tecil hakkı kazanırdınız.
İkinci üniversiteyi denk okuldan okumak tecil hakkı kazandırmaz. Örneğin ön lisans mezunu birisi tekrar ön lisans bir bölüme başvurursa askerliği tecil olmaz. Aynı şekilde lisans mezunu birsinin tecil hakkı elde etmesi için yüksek lisansa başvurması gerekir.

Teşekkür ederim araştırmanız için ancak lisans mezunuyum ben. Lisanstan sonra 2 yıl uzuyor o da 2021 haziranda bitiyor. Ek tecil oluyor mu bilgi bulamadım. Haftaiçi mecburi çalışıyor oluyorum ondan gidemiyorum şubeye telefona da dönüş alamadım hiç.
Lisanstan sonra kendiniz gidip tecil yaptırmadıysanız, yapabilirsiniz. Askerlik şubesine gidip görüşme gerçekleştirirsiniz artık. Bizleri de bilgilendirirseniz seviniriz.

Lisanstan sonra kendiniz gidip tecil yaptırmadıysanız, yapabilirsiniz. Askerlik şubesine gidip görüşme gerçekleştirirsiniz artık. Bizleri de bilgilendirirseniz seviniriz.

Maalesef lisans bitince 2 yıllık tecili gidip yaptırdım. Şu an tek ihtiyacım ek uzatabilir miyim onu öğrenmeye çalışıyorum. Bahar dönemi için y. Lisansa giremezsem Haziran'da bitecek tecil. Acaba kasım'a kadar uzatıyorlar mı y. Lisans başvuru şansı veriyorlar mı onu bilmiyorum. Her yerden de başka şeyler okudum kafam karışık. Bu işi kaçırırsam askerlik yüzünden 1 yıl beklemem gerekecek tekrar girebilmek için.

Hocam konu hakkında bilgi edinebildiniz mi? Ben de aynı durumu yaşıyorum. Tecilim Temmuz ayında bitiyor. Pandemi nedeniyle ALES ertelenince yüksek lisansa başvuramadım bu yarıyıl. Diğer başvuru döneminde de askerlik tecilim dolacak. Konu hakkında net bir bilgi edinemedim.

Hocam konu hakkında bilgi edinebildiniz mi? Ben de aynı durumu yaşıyorum. Tecilim temmuz ayında bitiyor. Pandemi nedeniyle ales ertelenince yüksek lisansa başvuramadım bu yarıyıl. Diğer başvuru döneminde de askerlik tecilim dolacak. Konu hakkında net bir bilgi edinemedim.

Merhaba,

Askerlik şubeye gittim. Bana Haziran'da yoklamaya gideceğimi ve yüksek ihtimal kasım celbine yerleşeceğimi söylediler. Bu arada eğer yüksek lisansa başlarsan gelirsin tecil ederiz, başlayamazsan askere gidersin dediler. Açıkçası çok büyük risk oluyor benim için bu sebeple bedelli düşünüyorum şu an.
Bunların haricinde lise mezunu bir arkadaşım askerlik şubede durumunu belirtip okumak istediğini söylemiş. Bir yıl uzatmışlar sınavlara hazırlanıp okula gidebilmesi için. Sanırım bazı istisna uzatmalar da olabiliyor.

Merhaba,

Askerlik şubeye gittim. Bana Haziran'da yoklamaya gideceğimi ve yüksek ihtimal kasım celbine yerleşeceğimi söylediler. Bu arada eğer yüksek lisansa başlarsan gelirsin tecil ederiz, başlayamazsan askere gidersin dediler. Açıkçası çok büyük risk oluyor benim için bu sebeple bedelli düşünüyorum şu an.
Bunların haricinde lise mezunu bir arkadaşım askerlik şubede durumunu belirtip okumak istediğini söylemiş. Bir yıl uzatmışlar sınavlara hazırlanıp okula gidebilmesi için. Sanırım bazı istisna uzatmalar da olabiliyor.
Teşekkürler hocam yanıtınız için. Kanunda uzatılamaz gibi bir madde olduğu için merak etmiştim durumu. Şubeye gidip ben de görüşeyim o zaman. Ağustosta celp dönemi var Temmuzda şubeye gitmezsem bakayaya kalacağım çünkü. Gidip bilgi alayım, yüksek lisans için yeterli sınav puanları alınamazsa en mantıklı seçenek bedelli gibi geliyor bana da.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı