Askerlik yapmak istiyor musunuz?

Askerlik yapmak istiyor musunuz?

• Bedelli yapmak istiyorum.

Oy: 15 33,3%
  • Evet, 6 ay gidip yapmak istiyorum.

Oy: 9 20,0%
  • Yedek astsubay/subay olarak 1 yıl maaşlı yapmak istiyorum.

Oy: 3 6,7%
  • Sağlık sorunlarımdan dolayı muaf olabilirim.

Oy: 6 13,3%
  • Ben askerliğimi yaptım, sonuçları okumaya geldim.

Oy: 12 26,7%

• Oy verenlerin toplamı
    45
Yok ya. Mecbur gideceğiz imkan olursa bedelli denerim. Kilom 55 boyum 170. bunlar kurtarmıyorsa yapacak bir şey yok.

Umarım efendim hayırlısıyla sorunsuz tamamlarsınız. Boy kilo endeksine sağlık ocağında olursanız çok bir şey değiştirmeyecek isterseniz daha da zayıf fazla olun isterseniz kilolu kabul ediliyor eğer sorunum var derseniz tek tek not ediliyor oraya hastane sevki alıp çürük raporu alırsınız ama zordur kolay kolay vermezler şimdi zorunlu askerlik olduğu için.

Asteğmenlerle aranız nasıldı peki?

Teğmenlerle ve uzman çavuşlar ile aram iyiydi hatta çok iyiydi Sivilde'de arkadaşım oldular.

Uzakta olsa arada konuşuruz kendi mesleğimi anlatınca daha yakın olduk yakın korumayım ondan dolayı muhabbetimiz güzel olurdu.

Genelde silah muhabbeti vs ama daha düşük rütbeler çok bilmiş ve kibirli olduğundan fazla muhatap olmazdım.

Teğmenlerle ve uzman çavuşlar ile aram iyiydi hatta çok iyiydi Sivilde'de arkadaşım oldular.

Uzakta olsa arada konuşuruz kendi mesleğimi anlatınca daha yakın olduk yakın korumayım ondan dolayı muhabbetimiz güzel olurdu.

Genelde silah muhabbeti vs ama daha düşük rütbeler çok bilmiş ve kibirli olduğundan fazla muhatap olmazdım.
Gözlemlediğim şu, uzman çavuşlar genelde subay ve astsubaylardan fırça yer sürekli. Çoğu, profesyonel asker olduğunu hissetmek için gidip Erlerle uğraşır. Çünkü onlar karşısında komutan olduklarını hissederler. Ben de asteğmen idim. Nöbette iken benim yanımdaki uzman çavuş, gömleğini pantolonun içine koyan (normalde palaskayı örtmesi gerekir) askere ''O gömleği düzelt lan'' diye bağırmıştı. Üstelik benim yanımda. Normalde yanında üst rütbe varsa altını azarlayamazsın. Kaldı ki ufak bir detay yüzünden askere bu kadar bağırmana da gerek yok. Ancak uzmanların birçoğu askeri nezaket ve terbiye kurallarını bilmiyor cidden. Tabii hepsi böyle değil ama geneli böyle maalesef. O yüzden sizi çok iyi anlıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı