Assassin's Creed Valhalla hakkında

@_Gökbörü Black Flag korsan oyunuydu bir nevi aslında ama karakterimiz sonradan Assassin oldu. Temelinde Assassin's Creed oyunuydu.
Bunun yanında Origins'te kardeşliğin temelleri atılmıştı. Hikayenin başlangıcı Origins'teydi. Ama RPG oyunuydu :) Hadi onu da bir kenera bıraktım, Odyssey RPG oyunu olmasına karşın AC ile bir bağı bile yok :) Bu viking oyunu da böyle olacak gibi.

Haklısınız hocam ne deseniz. Ya bir kere Assassin ile viking evreninin ne alakası var. İkisi hiçbir yerde birleşmiyor, birleşemiyor. Tabiatlarına aykırı bir kere. AC serisindeki gerçek mana da Assassin gibi davrandığımız, mekanikleri Assassin olmak için tasarlanmış tek oyun Unity'dir. Öyle elinizi kolunuzu sallaya sallaya herkesi tokatlayıp devam edemezdiniz. Keşke Ubisoft daha fazla para kazanma uğruna erken çıkartmasaydı. Şu güzelim potansiyeli olan senaryoyu ne hale getirdiler. Ubisoft eline geçen konsepti kullanmamakta ısrarlı. Zaten senaryo ilerlemesin diye günümüzde geçen zamanları da kaldırdılar artık. Bu senaryo duraklatma işini Black Flag'te yapmaya başlamışlardı zaten. Adamların mantığı tarihi olabildiğince sömürmek. Çünkü tarihte önümüzdeki 100 sene boyunca AC oyunu çıkartacak kadar malzeme var.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk oyundan beri takip eden birisi olarak hatta ilk oyundan da öncesi AC'in orijinali yani price of Persia'dan beri haşır neşir birisi olarak Origins ile başlayan değişimi çok olumlu buluyorum.

Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir günümüzde kendini tekrar eden oyunlara yer yok bunu God of War serisinde bile gördük sadece ismi ile rekor satış yapacak olan oyun tamamen yenilendi AC gibi serilerde de bu olmak zorunda.

Şimdi gelelim Origins ile Odyssey'in bitbirine çok benzemesi olayına.

Ubisoft çatısı altında iki ayrı takım aynı anda iki oyun geliştiriyor örnek verelim
Black Flag'ı yapanlar sonra Origins'i yaptı sonrasında ise çıkacak olan valhalla yı geliştiriyor. Odyssey'i yapanlar ise bir sonraki oyunu yapacaklar yani oyun eş zamanlı geliştiriliyor bu nedenle benzer mekanikler kullanılması gayet doğal.

Şu an Odyssey'i oynuyorum hala 90 saate yaklaştı eksikleri tabii ki var ama açık dünyası senaryosu Game play oldukça tatmin edici.

Neler yapılabilir bunu düşünelim. Benim için en büyük eksiklik Odyssey'de ordu ve karargâh kurma durumu oldu oyunda belki 100'den fazla karakol veya kaleyi tek başımıza fetih edip temizliyoruz ama birtanesini bile kendimiz için kullanamıyoruz asker ordu yaratamıyoruz balbuki bazı savaşlara kendi adamlarımız ile girebilmeliyiz.

Valhalla da bu eksikliğin klan sistemi ile çözüleceğini düşünüyorum gemimize aldığımız askerlerimiz karada da bize yardımcı olacaklardır ki olması gereken de bu.

İlk oyundan beri takip eden birisi olarak hatta ilk oyundan da öncesi AC'in orijinali yani price of Persia'dan beri haşır neşir birisi olarak Origins ile başlayan değişimi çok olumlu buluyorum.

Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir günümüzde kendini tekrar eden oyunlara yer yok bunu God of War serisinde bile gördük sadece ismi ile rekor satış yapacak olan oyun tamamen yenilendi AC gibi serilerde de bu olmak zorunda.

Ubisoft çatısı altında iki ayrı takım aynı anda iki oyun geliştiriyor örnek verelim
Black Flag'ı yapanlar sonra Origins'i yaptı sonrasında ise çıkacak olan valhalla yı geliştiriyor. Odyssey'i yapanlar ise bir sonraki oyunu yapacaklar yani oyun eş zamanlı geliştiriliyor bu nedenle benzer mekanikler kullanılması gayet doğal.

Şu an Odyssey'i oynuyorum hala 90 saate yaklaştı eksikleri tabii ki var ama açık dünyası senaryosu Game play oldukça tatmin edici.

Neler yapılabilir bunu düşünelim. Benim için en büyük eksiklik Odyssey'de ordu ve karargâh kurma durumu oldu oyunda belki 100'den fazla karakol veya kaleyi tek başımıza fetih edip temizliyoruz ama birtanesini bile kendimiz için kullanamıyoruz asker ordu yaratamıyoruz balbuki bazı savaşlara kendi adamlarımız ile girebilmeliyiz.

Valhalla da bu eksikliğin klan sistemi ile çözüleceğini düşünüyorum gemimize aldığımız askerlerimiz karada da bize yardımcı olacaklardır ki olması gereken de bu.
Size bir kaç soru sormak istiyorum. Vereceğiniz cevapları merak ettiğim için. Yorumunuza katılmadığım veya katıldığımdan dolayı değil. Kesinlikle sorularımı eleştiri olarak algılamayın.

1. God of War'daki değişim ile AC serisindeki değişimi bir tutuyor musunuz? Yani beklentinizi karşılıyor mu?

2. Orjinal AC çizgisinden çıkmak yerine, elde malzeme kalmadı ise serinin suyunu çıkartmadan yeni bir oyun serisi yapılamaz mıydı?
Son çıkan oyunlara kötü demiyorum. Sadece o bildiğimiz AC çizgisinden çok sapıldı.

3. Aynı oynanışa sahip serilerin, sadece hikayede değişime gitmesi sizi rahatsız etmiyor mu?

"Günümüzde kendini tekrar eden oyunlara yer yok." cümlenize değinecek olursam, Ubisoft'un oyunlarından başka kendini bu kadar tekrar eden oyun serileri yoktur. :) Maalesef sadece hikaye değişimine gidip, aynı oynanışı sunmak oyunlarda kendini tekrar etmiyor duygusu yaratmıyor. Origins ve Odyssey'de benzer mekaniklerin olması normal diyorsunuz fakat zaten tekrara girmesine sebep olan o. Ayrıca benzer değil, direkt kopyala yapıştır mekanikler. Bir oyun ile değişime gidip (oynanış, mekanikler, konsept vs.), o değişimi cılkı çıkana kadar kullanıyorlar. Dördüncü sorum bununla ilgili. :)

4. Her üç oyun çıkarıldıktan sonra değişime gitmek yerine, her çıkaracakları oyun için değişime gitmeleri gerekmez mi?

Malum Ubisoft üç oyunu aynı çıkartır. Dördüncü oyunda değişime gider. Bu yüzden Valhalla'da Origins ve Odyssey ile aynı olacak. Yine sadece hikayede değişikliğe gidilir. ( Umarım öyle olmaz.) Sonra gelecek olan oyunda ise değişime gidilecek. Eğer tabii bildiğimiz Ubisoft, Ubisoft'luğunu yapmaya devam ederse.
Sorularımı yanıtlarsanız sevinirim. :)

Son düzenleme:
Estafurullah hocam sonuçta senin fikrin bu ne kusuru. Ama sana şöyle söylemek istiyorum. Unity erken çıktıgı için ve tamamlanamadığı için bir faciaydı. Fakat oynanış gizlilik parkur ve grafik anlamında acayip geliştirilmiş bir oyundu. Tek suçu 1 sene erken çıkmasıydı. Unity 2014'te değil de 2015'te hataları tamamen giderilmiş bir oyun olarak çıksaydı işteo zaman faciayı yaşamazdı. Benim derdim fantastiklik falan falan değil. Oyun zaten ana senaryo gereği yeterince fantastik. Takılmış oldugum 2 şey var. Ana senaryoda herhangi bir tanrının varlığını inkar ediyor ve üstün kadimlerden bahsediyorlar. Dünyayı onlar yaratmış ve onlar kurtarmaya çalışıyor. Zaten 3'te junoyu serbest bırakarak olası döngüyü ve kıyameti engelledik. Bunca şeyden sonra Origins'te anubisi gördük. Yani o kadar kopuk ve saçma sapan bir senaryo ki ne desek boş. Onun dışında oyunu nasıl yaptıklarının gerçekten benim için önemi yok. Benim tek önemsediğim ve yıllardır beklediğim şey. 2012'deki ucu açık hikayeyi bitirmeleri. 8 yıldır ana hikayeyle alakalı hiçbir şey yok. Bu kadar kötü olamaz gerçekten. Olay gerçekçilik ya da başka bir şey değil. Olay tamamen senaryo. İnsanların aklıyla alay eder gibi, ileri gitmeleri gereken yerde geriye gidiyorlar. Şu konuda da sana katılmıyorum. Ubisoft eğer hikayenin devamını çıkartır ve AC 2 ayarında bir oyun yaparsa. Emin ol son 5-6 yılın satış patlamasını yapar ve oyun ciddi anlamda beğenilir. Ama Ubisoft'tan bahsediyoruz. Amacı sadece para olan 5 para etmez bir firma.

Hiçbir şey diyemeceğim bu dediğinle ilgili çünkü çok haklısın. Oldu da bitti maşallaha getirdiler hele desmondın saçma sapan bir şekilde ölmesi falan yani sen ben herhalde daha güzel bir son ayarlardık. Ellerinde bu kadar güzel senaryolsr, lore varken bu kadar kötü hikayeler sunmaları çok tembel olduklarını gösteriyor. Şu anki assasin oyunlarında günümüz hikayeleri haricinde iyiye giden bir yön var evet assasine yakın karakterler bile oynamıyoruz ama bence var. Mesela bazı assasin oyunlarından asssin Creed ismini çıkarırsanız yılın oyununa oynayacak oyunlar var. En basit örneği Black Flag. Harika muazzam bir oyun birkaç eksiği dışında ama öyle bir senaryosu var ki oyunun başında bayağı 10-15 assasini tekliyoruz. Biraz düşününce sana hak verdim Ubisoft yarın AC 2'ye DLC getirse sanırım o bile büyük satar. Kendim de alırdım şahsen. Fakat serinin değiştiği o oyun yani Unity'den sonrasını konuşacaksak bence gayet düzelttiler Odyssey'de ama dediğin gibi çok fazla ucu açık sorular var hala bilmediğimiz ve işlense çok beğenilecek. Revelations birebir önceki oyunların aynısı olsa dahi yarattıkları karakter Ezio bir şekilde oyuna bağlıyordu aga seni ya müzikleri bilmem nesi ama. Hakikaten ondan sonra çıkan karakterlerde en beğendiğim haytham kenway olmuştu. Bir de bir nebze kassandra. Büyük ihtimalle valhalla yine AC oyunu olmasaydı harika oyunmuş diyeceğimiz bir oyun olacak sezarın hakkına sezara vermek gerek oynanışa her oyunda bir şeyler katıyorlar. İş hikayeye gelcek olursa requiestcat in pace diyorum valla. En azından oyunun teması viking kafamda bir vikingi en fazla ne kadar kötü işleyebilirler diye iyimser olmaya çalışıyorum. Bir de şu oyunu gerçekten optimizasyon sıkıntılı çıkartırlarsa yemin ettim bir daha Ubisoft oyunu oynamayacağım. Çıkardıkları son 6 oyun hepsi bozuk. Arkadaşımda RTX 2060 Super var ve Ultra'da bazı bölgelerde 45 FPS'leri gördüğümüz oldu odyseyde. Ayıptır ya biraz CD projekte bakın be aga. Rockstar ki sonradan PC'ye çıkarmasına rağmen RDR 2'yi, odyseydeki kadar bozuk çıkmadı. Napalım artık biz de CD projekt Red, Rockstar gibi firmaların el emeği göz nuru oyunlarını beklicez. Şahsen RDR 2 gerçekten sanat eseri gibidir hala benim için Witcher'da keza öyle. İyi sosyaller herkese.

Son düzenleme:

Kardeşim çıkan oyunlar iyi ya da kötü demiyorum. Ben Hikaye odaklı bir oyunseverim. Ve karakterler ile aramda duygusal bir bağ kurarım. Onları kendimmiş gibi düşünüp oyunu yaşayarak oynarım. Oyun beni kendine bağlayacak arkadaş. İlk 4 oyunun mekanikleri grafikleri birbirine ne kadar benzesede hikayesi beni acayip bağladı. Ergenlikten yetişkinliğe geçtiğim bu dönemde bu oyuna büyüdüm ben. Bu oyunla duygusal anlamda bir bağım var. Benim gibi düşünen ve bu oyunu böyle oyunayan milyonlarca insan var. Hikaye kendini tekrar etmezdi. Mekanikler ederdi ama biz yine zevk alırdık. AC 3 e kadar her oyunun sonunda bir sonraki seneyi 4 gözle bekleyip acaba ne oldu diye beklerdik. Fakat şimdi öylemi. Oyunun sonu nasıl bitmiş kimin umurunda. Hikaye çöp çünkü. Heyecan yok. Ne olursa olsun Altair-Desmond-Ezio bu 3 ünün hikayesi müthişti. Ama ubisoft af edersin ama bunun içinede sıçtı. Ne ezioya ne de desmonda yakışır bir son izledik. Bir anda bu karakterleri elimizden aldılar. Yerlerine getirdikleri elle tutulacak bir karakter yok. Hepsi yan karakter havasında çok pasif insanlar. Ben unity hariç onu bir kenara koyuyorum Unity gerçekten belki gelmiş geçmiş en iyi suikast tabanlı oyun. Onu bir kenara koyuyorum. Ben 2012 den sonra AC oyunu oynadıgımı zannetmiyorum. Çıkardıkları oyunlar ne kadar sağlam olsada Sırf isim sattırıyor diye Assassins Creed koyuyorlar. Black Flag denen oyun müthiş bir korsan oyunu. Yapacakların sınırsız. Sıkılmadan saatlerce açık denizde gezip sayısız ada keşfedip sayısız savaşlara girip. Canın sıkılınca deniz canlılarını avlayıp deniz içerisinde hazine aramak falan filan bolca yapılacak müthiş etkinlikler. Fakat ismi Assassins Creed. Anlatmaya çalıştıgım şey ben oyunu kötülemiyorum. Ubisoft ne kadar bozuk bir oyun çıkarsada bizim elimize gerçekten oynanmaya değecek oyunlar veriyor. Çıkan son oyunlar güzel fakat Temel mantıgında Assassins creed yok. Ben Assassins creed oyunu oynamak istiyorum. Mısırda geçen pasif bir karakteri değil. Ya da spartalı birini değil. Bodozlama giren bir vikingi değil. Senin değişimden kastın bu ise bunlar Assassins Creed oyunu değil kardeşim. Bunlar sırf ismi oldugu için Assassins Creed çatısı altında olan Güzel ama hikayesi bomboş oyunlar.

Size bir kaç soru sormak istiyorum. Vereceğiniz cevapları merak ettiğim için. Yorumunuza katılmadığım veya katıldığımdan dolayı değil. Kesinlikle sorularımı eleştiri olarak algılamayın.

1. God of War'daki değişim ile AC serisindeki değişimi bir tutuyor musunuz? Yani beklentinizi karşılıyor mu?

2. Orjinal AC çizgisinden çıkmak yerine, elde malzeme kalmadı ise serinin suyunu çıkartmadan yeni bir oyun serisi yapılamaz mıydı?
Son çıkan oyunlara kötü demiyorum. Sadece o bildiğimiz AC çizgisinden çok sapıldı.

3. Aynı oynanışa sahip serilerin, sadece hikayede değişime gitmesi sizi rahatsız etmiyor mu?

"Günümüzde kendini tekrar eden oyunlara yer yok." cümlenize değinecek olursam, Ubisoft'un oyunlarından başka kendini bu kadar tekrar eden oyun serileri yoktur. :) Maalesef sadece hikaye değişimine gidip, aynı oynanışı sunmak oyunlarda kendini tekrar etmiyor duygusu yaratmıyor. Origins ve Odyssey'de benzer mekaniklerin olması normal diyorsunuz fakat zaten tekrara girmesine sebep olan o. Ayrıca benzer değil, direkt kopyala yapıştır mekanikler. Bir oyun ile değişime gidip (oynanış, mekanikler, konsept vs.), o değişimi cılkı çıkana kadar kullanıyorlar. Dördüncü sorum bununla ilgili. :)

4. Her üç oyun çıkarıldıktan sonra değişime gitmek yerine, her çıkaracakları oyun için değişime gitmeleri gerekmez mi?

Malum Ubisoft üç oyunu aynı çıkartır. Dördüncü oyunda değişime gider. Bu yüzden Valhalla'da Origins ve Odyssey ile aynı olacak. Yine sadece hikayede değişikliğe gidilir. ( Umarım öyle olmaz.) Sonra gelecek olan oyunda ise değişime gidilecek. Eğer tabii bildiğimiz Ubisoft, Ubisoft'luğunu yapmaya devam ederse.

Soracak soru bırakmamışsın be kardeşim. Ağzına sağlık.
Hiçbir şey diyemeceğim bu dediğinle ilgili çünkü çok haklısın. Oldu da bitti maşallaha getirdiler hele desmondın saçma sapan bir şekilde ölmesi falan yani sen ben herhalde daha güzel bir son ayarlardık. Ellerinde bu kadar güzel senaryolsr, lore varken bu kadar kötü hikayeler sunmaları çok tembel olduklarını gösteriyor. Şu anki assasin oyunlarında günümüz hikayeleri haricinde iyiye giden bir yön var evet assasine yakın karakterler bile oynamıyoruz ama bence var. Mesela bazı assasin oyunlarından asssin Creed ismini çıkarırsanız yılın oyununa oynayacak oyunlar var. En basit örneği Black Flag. Harika muazzam bir oyun birkaç eksiği dışında ama öyle bir senaryosu var ki oyunun başında bayağı 10-15 assasini tekliyoruz. Biraz düşününce sana hak verdim Ubisoft yarın AC 2'ye DLC getirse sanırım o bile büyük satar. Kendim de alırdım şahsen. Fakat serinin değiştiği o oyun yani Unity'den sonrasını konuşacaksak bence gayet düzelttiler Odyssey'de ama dediğin gibi çok fazla ucu açık sorular var hala bilmediğimiz ve işlense çok beğenilecek. Revelations birebir önceki oyunların aynısı olsa dahi yarattıkları karakter Ezio bir şekilde oyuna bağlıyordu aga seni ya müzikleri bilmem nesi ama. Hakikaten ondan sonra çıkan karakterlerde en beğendiğim haytham kenway olmuştu. Bir de bir nebze kassandra. Büyük ihtimalle valhalla yine AC oyunu olmasaydı harika oyunmuş diyeceğimiz bir oyun olacak sezarın hakkına sezara vermek gerek oynanışa her oyunda bir şeyler katıyorlar. İş hikayeye gelcek olursa requiestcat in pace diyorum valla. En azından oyunun teması viking kafamda bir vikingi en fazla ne kadar kötü işleyebilirler diye iyimser olmaya çalışıyorum. Bir de şu oyunu gerçekten optimizasyon sıkıntılı çıkartırlarsa yemin ettim bir daha Ubisoft oyunu oynamayacağım. Çıkardıkları son 6 oyun hepsi bozuk. Arkadaşımda RTX 2060 Super var ve Ultra'da bazı bölgelerde 45 FPS'leri gördüğümüz oldu odyseyde. Ayıptır ya biraz CD projekte bakın be aga. Rockstar ki sonradan PC'ye çıkarmasına rağmen RDR 2'yi, odyseydeki kadar bozuk çıkmadı. Napalım artık biz de CD projekt Red, Rockstar gibi firmaların el emeği göz nuru oyunlarını beklicez. Şahsen RDR 2 gerçekten sanat eseri gibidir hala benim için Witcher'da keza öyle. İyi sosyaller herkese.

Yukarıyada aynı şeyleri yazdım. Gerçekten herşeyi açıklamışsın. Origins-Odysey Ya da gelecek Valhalla oyunları kötü oyunlar değil. Ama ismi AC be abi. Black Flag mükemmel bir oyun olmasına karşın İsminden kaybediyordu. Cidden suyunu çıkardılar. Ubisoft yüzünden çocukluğumda en sevdiğim oyun şu an belki en nefret ettiğim oyuna dönüştü. Cümlemi yineliyorum. Origins ve devamı gelen oyunlar Oyun olarak güzel ama senaryo olarak bomboş oyunlar. İsmini çıkart insanlar AC oyunu olarak bakmaz ve bu oyunlar yılın oyunu olur. Aynı senin dediğin gibi hocam. Bu sefer sana sonuna kadar katılıyorum. Aynı şekilde leş optimazyon konusunada katılıyorum.

Son düzenleme:
Kardeşim çıkan oyunlar iyi ya da kötü demiyorum. Ben hikaye odaklı bir oyunseverim. Ve karakterler ile aramda duygusal bir bağ kurarım. Onları kendimmiş gibi düşünüp oyunu yaşayarak oynarım. Oyun beni kendine bağlayacak arkadaş. İlk 4 oyunun mekanikleri grafikleri birbirine ne kadar benzese de hikayesi beni acayip bağladı. Ergenlikten yetişkinliğe geçtiğim bu dönemde bu oyuna büyüdüm ben. Bu oyunla duygusal anlamda bir bağım var. Benim gibi düşünen ve bu oyunu böyle oyunayan milyonlarca insan var. Hikaye kendini tekrar etmezdi. Mekanikler ederdi ama biz yine zevk alırdık. AC 3'e kadar her oyunun sonunda bir sonraki seneyi 4 gözle bekleyip acaba ne oldu diye beklerdik. Fakat şimdi öyle mi? Oyunun sonu nasıl bitmiş kimin umurunda. Hikaye çöp çünkü. Heyecan yok. Ne olursa olsun altair-desmond-Ezio bu 3 ünün hikayesi müthişti. Ama Ubisoft af edersin ama bunun içinede sıçtı. Ne Ezio'ya ne de desmonda yakışır bir son izledik. Bir anda bu karakterleri elimizden aldılar. Yerlerine getirdikleri elle tutulacak bir karakter yok. Hepsi yan karakter havasında çok pasif insanlar. Ben Unity hariç onu bir kenara koyuyorum Unity gerçekten belki gelmiş geçmiş en iyi suikast tabanlı oyun. Onu bir kenara koyuyorum. Ben 2012'den sonra AC oyunu oynadıgımı zannetmiyorum. Çıkardıkları oyunlar ne kadar sağlam olsa da sırf isim sattırıyor diye Assassin's Creed koyuyorlar. Black Flag denen oyun müthiş bir korsan oyunu. Yapacakların sınırsız. Sıkılmadan saatlerce açık denizde gezip sayısız ada keşfedip sayısız savaşlara girip. Canın sıkılınca deniz canlılarını avlayıp deniz içerisinde hazine aramak falan falan bolca yapılacak müthiş etkinlikler. Fakat ismi Assassin's Creed. Anlatmaya çalıştıgım şey ben oyunu kötülemiyorum. Ubisoft ne kadar bozuk bir oyun çıkarsada bizim elimize gerçekten oynanmaya değecek oyunlar veriyor. Çıkan son oyunlar güzel fakat temel mantıgında Assassin's Creed yok. Ben Assassin's Creed oyunu oynamak istiyorum. Mısırda geçen pasif bir karakteri değil. Ya da spartalı birini değil. Bodozlama giren bir vikingi değil. Senin değişimden kastın bu ise bunlar Assassin's Creed oyunu değil kardeşim. Bunlar sırf ismi oldugu için Assassin's Creed çatısı altında olan güzel ama hikayesi bomboş oyunlar.

Soracak soru bırakmamışsın be kardeşim. Ağzına sağlık.

Yukarıyada aynı şeyleri yazdım. Gerçekten her şeyi açıklamışsın. Origins-odysey ya da gelecek valhalla oyunları kötü oyunlar değil. Ama ismi AC be abi. Black Flag mükemmel bir oyun olmasına karşın isminden kaybediyordu. Cidden suyunu çıkardılar. Ubisoft yüzünden çocukluğumda en sevdiğim oyun şu an belki en nefret ettiğim oyuna dönüştü. Cümlemi yineliyorum. Origins ve devamı gelen oyunlar oyun olarak güzel ama senaryo olarak bomboş oyunlar. İsmini çıkart insanlar AC oyunu olarak bakmaz ve bu oyunlar yılın oyunu olur. Aynı senin dediğin gibi hocam. Bu sefer sana sonuna kadar katılıyorum. Aynı şekilde leş optimazyon konusunada katılıyorum.

Ya usta garipler ya valla. Zaten her yıl oyun yapıyorsun ya da iki yılda bir. Assasin's Creed diyorsun tamam güzel oyunlar hatta şöyle diyeyim valhalla büyük ihtimalle aşırı sağlam oyun olacak bence herkes beğenecek ama bir assasin's Creed olmicak. Eski oyunlarda gizlilik namına zerre bir şey yoktu ama öyle bir atmosfer vardı ki sanarsın gerçekten suikastçi gibi oynuyorduk halbuki alakası yok 1 tuşla 70 tane adamı kesiyorsun. Aksine de Odyssey bana göre gizlilik mekanikleri en gelişmiş oyun AC serisinde her ne kadar Unity'e daha çok yakışsa da Odyssey'de bayağı üstüne düşmüşler fakat suikastçi değiliz işte. Nerde Ezio'nun altairin hikeyeleri. Karanlıkta dolaşırız aydınlığa hizmet etmek için dedirtıyorlar sonda çatıdan adam takip ettirıyorlar, kardeşim ben tapınakçı kesiyorum bazı yan görevlerde adam bana saman taşıttırıyor ya saman ya saman gidip 4 tane kültisti delik deşik etmişim geliyorum saman taşıyorum gülmemek elde değil. Bundan dolayı bari oyunu düzgün yapın üstünden kaç zaman geçti oyun hala donuyor kardeşim bak bu şaka gibi bir şeydir. İsmi cismi duyulmamış firmalar hayvan gibi grafikli oyunlar yapıp taş gibi de optimize ediyorlar. Oyunu mu eleştirelim optimizasyonu mu bir tarafından tutuyorsun öteki tarafı sarkıyor. Yemin ederim şu oyunların üstünde AC yazmasa kimse bu kadar üstüne düşmez zerre de eleştirmem he. Belli tarihlerde, farklı kültürel dönemlerde geçen oyun yapmışlar derim çatır çutur oynarım ama isminde AC olduğu için insan kafasında bir yerde istemeden bağdaştırıyor eski oyunlarla bu sefer hikaye hiç birbirini tutmuyor. Tek derdiniz isminin AC olması mı diyen arkadaşlar iyi okusun bu yazdığımı o zaman Call of Duty Infinity warfaredan Call of Duty ismini çıkardığımızda çeşitlilik anlamından tarihin en iyi FPS shooter oyunlarından olur ama isminde Call of Duty olduğu için çok kötü çünkü herhangi bir CoD oyunuyla alakası dahi yok. Bence Ubisoft'un yapması gereken seriyi bitirmek. Bu saatten sonra nasıl bitirirlerse bitirsinler zaten bir şeye benzemeyecek eğer gerçekten akılları başlarına gelmezse. Ayrı şekilde bu tarz oyunlar çıkarsınlar. Ne kafamızda assasinlik kalsın ne başka bir şey. Çatır çatır o vuruş hissiyle animasyonlarla sabahtan akşama kadar oynarım valla. Hatta bana kalırsa çoktaaaan bu seriyi bitirip yeni bir isimde çıkarsalardı birkaç tane mekaniği düzeltselerdi birçok oyunu efsaneler arasına girebilirdi ama lanet olsun ki ister istemez isminde AC yazınca her şey karman çorman oluyor. Şahsen Splinter Cell gibi gizlilik konusunda çıtayı yükseltmiş bir firmanın başka bir gizlilik oyunu yaparken bu kadar aciz kaldığını ilk defa görüyorum. Herhalde bu Ubisoft şirketlerinin arasında kulis falan var küsler birbirleriyle galiba başka bir mantığa oturtamıyorum çünkü 😂

Son düzenleme:
Bu akşam 17.45'de gameplay videosu yayınlanacak. Uzuvların kopabileceğini açıklamış yapımcılar. Bakalım nasıl olacak. Şimdiye kadar açıklanan özellikler arasında gereksiz bulduğum şeyler var. Bunları nasıl işlemişler hepsinin cevabı 17.45'de. :D. Aklıma nedense For Honor' dan bir şeyler almışlar gibime geliyor. Bu arada alakası yok ama Cyberpunk içinde yeni bir haber var. Karakterimizin genital bölgesini custom olarak ayarlaya biliyormuşuz.😶

Son düzenleme:

Soruları tabiki cevaplıyım ama tekrar belirtiyorum bunlar benim görüşlerim.
1. God Of War da AC de bir şekilde değişmesi gerekiyordu iki oyunda eğer değişmeseydi mevcut kitleyi belki tutarlardı ama yenisini eklemezlerdi mesela ben oynamazdım ama yeni oynanışı beğendiğim için hem Origins hem Odyssey gold ve ultimate editionlar aldım.

2. Aynı isim ile çıkmak yerine yeni bir seri çıksaydı bu seferde insanlar eee bu çakma AC olmuş bari AC adı ile gelseydi de diyebilirdi yine iki oyundada suikast ve tarikat işlenmekte yine kan bağı ile geçmişe gidiyoruz ve olaylara müdahale edip olması gerekeni sağlıyoruz. Yani okadarda atla deve gibi fark yok bence ama olmazmıydı ayrı seri olabilir mümkün fakat o zaman kendine rakip oyun yapmış olacaklardı.

3. Bir oyun geliştirmek bir oyun motoru geliştirmek yıllar alan bir süreç bunun seslendirme sanatçılarından tutun tarihsel araştırma ve sanat yönetmenliğine kadar giden bir süreci var bir anda bir oyunda devrimsel yenilikler yapmak için 5 6 sene oyun üretmemek lazım GTA gibi RDR2 gibi bu sefer oyuncular çok uzun süre yeni içerik oynayacak oyun yok diye üzülüyor Call Of Duty ve BF seriside böyle oldu MW1 2 3 birbirine çok benzer çünkü arka arkaya çıkan bir seri böyle düşün. Her sene devrimsel yenilik beklemekte yanlış.

4. Bunun cevabı 3 ün içinde.

Bu akşam 17.45'de gameplay videosu yayınlanacak. Uzuvların kopabileceğini açıklamış yapımcılar. Bakalım nasıl olacak. Şimdiye kadar açıklanan özellikler arasında gereksiz bulduğum şeyler var. Bunları nasıl işlemişler hepsinin cevabı 17.45'de. :D. Aklıma nedense For Honor' dan bir şeyler almışlar gibime geliyor.
Aynısının lacivertinin laciverti olur :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı