Astro bot metacritic puanı 94 oldu!

• Konuyu başlatan NNUE
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 2.713

NNUE

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600, Asus Prime B550m-K, Sapphire Pulse 6700 XT, Kingston Fury 3200 MHz CL16 2x16 32 GB Ram
Meslek
Öğrenci
Kesinlikle bu kadarını beklemiyordum. 85 civarında bekliyordum taş çatlasa 88 falan olur diyordum ama 94 gerçekten aşırı yüksek. Genel olarak oynanış çeşitliliği, kolun harika kullanımı, nostalji'yi çok iyi kullanması, oyuncular için bir aşk mektubu gibi olmasından ve içinizdeki çocuğu ortaya çıkarmasından vs. bahsetmişler. PlayStation kendi Mario'sunu yapma konusunda ilk önemli oyunlarında çok iyi başlangıç yaptı diyebiliriz.

Çok ciddi zaman ve maddi güç harcanan Concord'un batması ve tahminimce onun yarısı kadar süre ve maliyetle yapılan bir oyunun tarihin en yüksek metacritic puanı alan oyunlarından birisi olması şirkette bazı şeyleri tekrardan düşünmelerine sebep olmuştur diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Kesinlikle bu kadarını beklemiyordum. 85 civarında bekliyordum taş çatlasa 88 falan olur diyordum ama 94 gerçekten aşırı yüksek. Genel olarak oynanış çeşitliliği, kolun harika kullanımı, Nostalji'yi çok iyi kullanması, oyuncular için bir aşk mektubu gibi olmasından ve içinizdeki çocuğu ortaya çıkarmasından vs. bahsetmişler. PlayStation kendi Mario'sunu yapma konusunda ilk önemli oyunlarında çok iyi başlangıç yaptı diyebiliriz.

Astro Bot'un hikayesi nedir? Nasıl bir oyun?

Astro Bot'un hikayesi nedir? Nasıl bir oyun?
Platform oyunu diyebilirim. Her zaman yenilenen mekaniklere sahip oyun. Astro'nun bir olaydan sonra arkadaşlarını araması ve bir sürü nostaljik PS içeriklerinin barındırdığı bir oyun. Hikaye tarafında nostaljiden destek alıyor epey. Genel olarak oynanışındaki çeşitliliğiyle bu kadar beğenilmiş gibi gözüküyor.

Japan Studio'daki elemanlar bunu yapmış. Japan Studio'nun kapatılması büyük hataydı zaten buna geçmişler. İyi oyundur muhtemelen. Ama duyduğuma göre Mario kadar derin değilmiş pek. 94lük bir oyun mu bilmiyorum. 60 dolara da 13 saatlik platformer fazla. Fiyatından dolayı oyun tutar mı o da şüpheli.

Japan Studio'daki elemanlar bunu yapmış. Japan Studio'nun kapatılması büyük hataydı zaten buna geçmişler. İyi oyundur muhtemelen. Ama duyduğuma göre Mario kadar derin değilmiş pek. 94lük bir oyun mu bilmiyorum. 60 dolara da 13 saatlik platformer fazla. Fiyatından dolayı oyun tutar mı o da şüpheli.
İçinde nostaljik çok fazla öge olduğundan puanı o şekilde de artmış olabilir oynanış derinliği olarak Mario seviyesinde olduğunu düşünmüyorum bende.

İçinde nostaljik çok fazla öge olduğundan puanı o şekilde de artmış olabilir oynanış derinliği olarak Mario seviyesinde olduğunu düşünmüyorum bende.
Evet hocam. 94 puanı alan bir oyunun devrim yapması falan lazım normal şartlarda. Tabii Shadow of the Erdtree gibi 60 alacak bir DLC 95 aldı. Pek ciddiye alınmaz bu metascore. Oyun iyidir tabii muhtemelen tatlı duruyor. En fazla 80liktir muhtemelen PCye gelince bakarız.

Bu oyun da PC'ye çıksa çok komik olur.

Hocam o bence pek mumkun degil çıkarsa PC oyunculari için iyi olur ama çıkmaması için 2 buyuk neden var bunlardan biri bu oyun dualsensin etinden sutunden faydalanan bir yapim yani DualSense şart 94 puan aldıysa bunda DualSense kullanimi da onemli bir yere sahip ki birçok Bolu'mde bunu gostermisler ikincisi PlayStation'in 30 yıllık serüvenini anlattığı için ve artık Astro PlayStation maskotu olduğu için PC'ye gelmez tahminimce ama onun dışında çok iyi duruyor konsol gelsin bakacağım.

Hocam o bence pek mumkun degil çıkarsa PC oyunculari için iyi olur ama çıkmaması için 2 buyuk neden var bunlardan biri bu oyun dualsensin etinden sutunden faydalanan bir yapim yani DualSense şart 94 puan aldıysa bunda DualSense kullanimi da onemli bir yere sahip ki birçok Bolu'mde bunu gostermisler ikincisi PlayStation'in 30 yıllık serüvenini anlattığı için ve artık Astro PlayStation maskotu olduğu için PC'ye gelmez tahminimce ama onun dışında çok iyi duruyor konsol gelsin bakacağım.
Sony, maskot konusunda bir Nintendo bağlılığına sahip değil. PS1 döneminin maskotu Crash artık bir Xbox ürünü oldu en basitinden. PS3, PS4 tarafında da o konsolları öne çıkaran önemli karakterleri PC'de gördük yine.
Onun dışında Dualsense'i bahane edeceksek Last of Us Part 1'in de gelmemesi gerekirdi. Sonuçta o oyunda da sürekli bir Dualsense ile deneyim bambaşka oluyor pazarlaması yapıldı. Veya PS5'in üstün hızlı SSD'si olmadan çalışmaz denen Ratchet and Clank oyununu PC'ye getirdiler ve HDD ile oynanabilir yaptılar.
Nintendo seviyesinde bir takıntı olmadığı sürece şirketler böyle basit bahaneler ile kolay para kapılarını göz ardı etmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı