Chikrein
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- İ3 12100F
RX 6650 XT
- Meslek
- Öğrenci
- Anakart
- ASUS PRİME B450K II
- İşlemci
- ryzen 5 5600x
1 ay önce yeni bir anakart aldım ve 1 aydır bu sorunu çözmeye çalışıyorum.
Kullandığım aynı Wi-Fi adapter, eski anakartımda (Gigabyte H610M) 100 Mbps hız veriyordu; yeni anakartta (ASUS B450) ise internet hızı berbat. Sürekli 1–3–10–20 Mbps arasında gidip geliyor ve asla 50 Mbps'i geçmiyor.
Adaptörü aynı odada başka bir bilgisayarda da denedim ve yine 100 Mbps verdi, ama sadece yeni anakartımda (ASUS B450) hız problemi yaşıyorum.
Adaptör: 8811cu.
Denediklerim:
Forumlarda bununla ilgili bir iki başlık gördüm ama kimse çözüm bulamamış gibi. Bir aydır her şeyi deniyorum ve sorun çözülmedikçe kafayı yiyorum.
Kullandığım aynı Wi-Fi adapter, eski anakartımda (Gigabyte H610M) 100 Mbps hız veriyordu; yeni anakartta (ASUS B450) ise internet hızı berbat. Sürekli 1–3–10–20 Mbps arasında gidip geliyor ve asla 50 Mbps'i geçmiyor.
Adaptörü aynı odada başka bir bilgisayarda da denedim ve yine 100 Mbps verdi, ama sadece yeni anakartımda (ASUS B450) hız problemi yaşıyorum.
Adaptör: 8811cu.
Denediklerim:
- Power saving ile ilgili tüm ayarları kapattım(belki bir yerlerde gizli bir şeyler açık olabilir)
- 10'a yakın farklı driver denedim; şu an kullandığım 31.07.2025 tarihli, bulabildiğim en yeni sürüm.
- Bilgisayara format attım.
- BIOS'u güncelledim.
Forumlarda bununla ilgili bir iki başlık gördüm ama kimse çözüm bulamamış gibi. Bir aydır her şeyi deniyorum ve sorun çözülmedikçe kafayı yiyorum.