ern_kse581

Decapat
Sistemime ekleme yapmıştım ekran kartı, anakart, RAM almıştım.
Neden mavi ekran hatası alıyorum yardımcı olur musunuz?
Sistemim kısaca şöyle ;
X4 640 3.0 GHZ işlemci
HD 6850 ekran kartı
4 GB RAM
350W PSU
X64 bit işletim sistemi

Bilgisayarım çalışıyor ama görüntü gelmiyor.

Bilgisayarıma parça eklemesi yapmıştım.

1, 2 ay sonra mavi ekran hatalarını üst üste almaya başladım ve artık bilgisayar çalışıyor, her şey çalışıyor ama görüntü gelmiyor. Nedeni nedir?

Sitemim kısaca şöyle:
  • İşlemci X4 640 3.0 GHz
  • HD 6850 GDDR5 1 GB ekran kartı
  • M4A77TD PRO
  • 6 GB RAM
  • 350W PSU
  • 500 GB HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart üzerinde BIOS yada CMOS yazan bir üçlü pin olacaktır, o pinlerden birisi boşa diğerleri doludur. Elektriği kesin ve o pindeki aracı çıkartıp bir yana taşıyın. 1 Dakika kadar sonra tekrar yana kaydırıp eski haline getirin büyük ihtimal görüntü gelecektir. Bende çalışırken görüntü gelmiyor öyle hallediyordum eski bilgisayarımda. Ekleme yaptığınız parça ne? parça sorunlu olabilir mi?

Anakart üzerinde BIOS yada CMOS yazan bir üçlü pin olacaktır, o pinlerden birisi boşa diğerleri doludur. Elektriği kesin ve o pindeki aracı çıkartıp bir yana taşıyın. 1 Dakika kadar sonra tekrar yana kaydırıp eski haline getirin büyük ihtimal görüntü gelecektir. Bende çalışırken görüntü gelmiyor öyle hallediyordum eski bilgisayarımda. Ekleme yaptığınız parça ne? parça sorunlu olabilir mi?
Tamam görüntü işini az önce halletmiştim peki mavi ekran hatasını nasıl çözeceğim ?
İnşallah becerebilmişimdir mindump dosyaları
Tamam görüntü işini az önce halletmiştim peki mavi ekran hatasını nasıl çözeceğim ?
Az önce mavi ekrana attı hata kodu 0x0000007E

Son düzenleme:

Az önce mavi ekrana attı hata kodu 0x0000007E
Çözüm yöntemim sorununu çözdüyse ne mutlu bana. Temiz bir format at dosyalarını bir belleğe yedekledikten sonra, korsan yazılım veya sahte ISO kullanma.

RAM arızalı demişsin. Sağlam bir RAM ile test edin.
Değişim için RAM'i geri gönderdim. Elimde yedek parçalar yok maalesef kötü tarafı test edemiyor oluşum. Deneyeceğim, arızalı parça o ise umarım düzelir. Memtest86 yaptım çünkü ve böyle bir sonuç çıktı:

369951

Bende de bi zamanlar oluyordu. RAM testinde hata da vermiyordu. BIOS, driver güncelleye güncelleye 😀 mavi ekrandan kurtuldum. Windows 10'da sık görülen bir durum olduğunu okumuştum bir yerlerde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı