ASUS DSL-N16 PPP Işığı Yanmıyor

VacthosR1P

Hectopat
Katılım
26 Kasım 2015
Mesajlar
249
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1 Yıldan uzun süredir TT 24MBPS VDSL paket ile DSL-N16 kullanıyorum; yaklaşık 3 yıldır ise yılda iki kez nakil yaptırıyorum.

İlk problemim hala yaşadığım genel problemim ve 2 yılı aşkın süredir ne TT ne de ben düzeltebiliyoruz:
Yazın başlangıcında nakil isteğimi ilettim, yaklaşık 3 hafta sonra nakil işlemimin tamamlandığına dair mesajı aldım fakat modem kurulumu konusunda sıkıntı yaşıyordum. Ne kendim kurabildim, ne de TT. 2000 Yılından itibaren neredeyse tüm forumlara ve konulara baktım, her yerde aynı şey yazıyordu: " Şifrenizi 123456 olarak deneyin.". Buna inanmamama rağmen denedim ve TT'nin bana yolladığı şifre farklı olmasına rağmen bağlantı aldım. TT'yi arayıp durumu bildirdiğimde kimse bana inanmadı, böyle bir şey mümkün değil deyip arıza kaydı açtılar. 2 Yıldır o arıza kaydı konusunda ne gelen mesaj ne de ekip var. Tek bildiğim şu ki TT bana doğru şifre yollamıyor. Artık onlar ne derse desin ben şifremi biliyordum, bu olaydan 3 ay sonra yaptırdığım nakilde yine modem kurulumu sıkıntısı çektim ve yine kendi bulduğum şifreyi deneyerek internet alabildim, yine kimse inanmadı.

Bir diğer problemim ise son 4 gündür devam eden, yine nakil işlemimden sonra yaşadığım bir modem kurulumu sorunu.

Bu yılki ilk naklim yaklaşık 5 günde gerçekleşti. İnanması zor geldi fakat modemimin DSL ışığı ve ev telefonum çalışıyordu. Bunun normal olduğunu anlayıp modemi yeniden kurmaya çalıştım. İşte bir diğer sorunum burada başlıyor. DSL-N16, kurulum sırasında sadece ADSL seçenekleri sunuyor bana. Normalde VDSL, VLAN ID 35 gibi seçenekler gelirdi. "Not listed" kısmını seçip VPI, VCI ve VLAN ID değerlerini kendim girip devam ettiğimde yine ve yeniden DSL ışığı yanmasına rağmen PPP ışığım yanmıyor.
Deneyebildiğim her şeyi denedim, WAN ayarlarından VDSL2 seçtim, PTM seçtim; milyonlarca kez kurup firmware upgradeledim, downgradeledim. Asus'u aradım, modemde sorun olmadığını söylettim. Eve gelen ISP ekipleriyle kurulumu bir daha yaparsınız dedi. Yaklaşık 100 saattir arıza kaydıma bakılmasını bekliyorum. Daha ne yapmalıyım bilmiyorum. İnternette hiçbir yerde çözüm bulamadım. Bulanlar da nasıl yaptığını yazmamış, konu açmamın tek sebebi bu. Birkaç fotoğraf bırakacağım.

1.png
Burada VDSL seçeneğinin çıkması gerekiyor, reset atsam da çıkaramadım.
2.png


Listede olmayan seçeneğinde TTNET'in seçeneklerini girdim, bunları girip modemin WAN ayarlarına baktığımda hala ADSL ATM seçili, VDSL yapsam bile internet ışığını yakamıyorum.
Günlerdir modeme eziyet çektirdim; gerek resetleyerek gerek ise ayarları ile oynayarak. Resmen modem hakkında tüm ayarlar hakkında bilgi aldım, belki bağlantıma engel oluyordur diye.
Bu sabah TTNET Teknik Ekip geldi, direk modem kurmak için çabaladılar ve tüm bağlantı 30 saniye içinde geldi. VDSL seçeneği çıkmıştı. Onlar santralden kontrol yapmadan eve gelmez. Sorduğumda santralden ayar yapmadıklarını söylediler. Konu hakkında hiç konuşmadan: " Modem kurulumu normalde paralı, bizden olsun" dediler. Ağzımı açıp bir şey diyemeden evden çıktılar. Sanırım onları nasıl bir fırtınanın beklediğini biliyor gibiydiler. Bu sefer de yırttılar, yanlış port bağlayıp sonra işin içinden güzelce sıyrıldılar. Bir sonraki naklimde yeniden bir sorun çıkacak ve yeniden konu açarım belki.
 
Son düzenleme:
Way ya... Bu ne iş arkadaş... Bu modemden benda aldım ve VDSL'e geçeceğim, bakalım bizi ne gibi sürprizler bekliyor tırsak bir şekilde beklemedeyim wallaa...

Hocam bulmuşken sorayım, ben de birkaç güne ADSL'den VDSL'e geçeceğim, görevli 15 güne kadar bekleme olabiliyor falan dedi, şimdi ben ADSL'i iptal ettirdiğimde VDSL modemi takınca ne kadar zaman sonra kullanmaya başlayabilirim? 15 gün falan doğruysa inanırım çünkü bu ülkede her şey olabilir.
 

Geri
Yukarı