ASUS ekran kartı servis deneyimi

Makaleler
2
2 hafta önce 2. el bir ASUS Dual RX 6600 ekran kartı aldım. Alıcı 2025'e kadar garantili dedi ve bende ona güvenip biraz saldım, ne büyük ahmaklık. Hem ASUS marka hem 2025 garantisinin verdiği özgüvenle 4800 lira olan fiyatı da 4500 yaptım zor bela! Kartı aldım 1-2 saat kullanınca bir ses fark ettim böyle tıkır tıkır. Kasayı açtım FurMark'ı açtım bir yandan da dua ediyor Allah'ım inşallah gene PSU'nun fanı ses yapıyordur diye ama nafile ekran kartının fanını 1-2 saniye tutunca ses kesildi ve kafamdan aşağı kaynar sular aktı. Faturayı da zor bela aldım Allah'tan.

İşler iyice korku filmine sardı oradan sonra önce burada konu açıp sizlere danıştım ve 2. olmasında bir problem olmadığını verebileceğimi söylediniz. Bende o gazla ASUS'u arayıp garanti kapsamında tamir işlemlerine giriştim. Akşam UPS geldi ve mail ile bana bir takip kodu verdiler (bu kod önemli) adam aldı gitti. Ertesi sabah 11.30 gibi servise ulaştı ama hangi servise? Tabii ki de meşhur ServisPoint! Neden mi meşhur benim için?

Adamın kartını mahvetmişler sonrası bilinmiyor.

Gerilimin arttığı yer cuma sabahıydı, ASUS'un takip sitesinde 2 gün boyunca kartı incelediler, malum ana çipin içini tamir edecekler ya altı üstü 2 fan değişecek, elden verenlerin işini 1-2 saatte halletmişlikleri bile var. Bende önce ServisPoint'i aradım ve kartımı sordum ASUS'tan bilgi alın biz bilgi veremiyoruz dedi, bende elinizdeki kartın durumunu mu bilmiyorsunuz dedim sonrası gerilim kapattım. Daha sonra ASUS'u aradım.

ASUS'u arayınca işler acayipleşti temsilci bana sistemde sıkıntı olduğunu şu anda bende onarım görünüyor sistemde aksaklık var kullanıcıya geç güncelleniyor falan filan dedi. Beni yatıştırdı ve kapattım. 1 saat sonra arıza inceleniyordan onarım tamamlandı kartınız test Ediliyor'a geçti. 1 saat sonra da testler tamamlandı kargoya verilmek için bekliyor durumuna geçti, 1 saat sonra da kargoya verildi. Ama sabah 11.18 de onarım tamamlandı güncellemesi yapılırken onarım tamamlama zamanı sitede 19.18 olarak görünüyordu. İçimdeki kurtlar ise kaynıyor... Yahudi UPS sağ olsun cumartesi çalışmıyormuş. En sevdiğim kargo firması yurt içi kargodur 1 kere yanlışlarını görmek nasip olmadı daha ama onun dışındaki tüm kargolarda ciddiyim hep sorun yaşadım ve bu yahudilerde yılbaşıyı cumartesiyi katıp benim kartı 4-5 günde ancak getirecek anlaşılan.

Beceriksiz herifler topluluğu 1 kartın 2 fanını tamir ettiler mi belli değil ama ASUS çoktan bir 1000 kart üretmiştir sizin harcadığınız bu zamana.

ASUS hakkında çok olumlu düşüncelerim vardı ama bu servis rezilliğini gördükten sonra bir daha tövbe MSI, ASUS, Gigabyte gibi ürünlerin yanına yaklaşmam. Noname ürünlerden çok bir farkı yok sonuçta. 2.el ya da 0 olmasını önemsemeyin kendi kartınızın 1-2 sene sonra fan bozduğunu düşünün yaklaşık olarak yakın bir şeyi yaşayacaktınız.
2 haftadır lanet kart yok. İnşallah sağ salim verdiğim haliyle gelebilir en azından.

Beni en çok pişman edense arkadaşım benim tavsiyem üzerine 1 ay önce ASUS ROG G16 almıştı, inşallah garantilik işi olmaz yoksa bana çok sövecek. Bu ekran kartı servisi nispeten laptop servisinden de iyiymiş en azından öyle söylüyorlar.

Bu arada ASUS'un sitesindeki kargo takip No'su benim gönderirken verdiğim no. Ama sorguladığımda sadece kartın oraya giderkenki hareketlerini görebiliyorum. Kart nerede belli değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı