ASUS FA506IU-BQ009 laptop alınır mı?

AMD'nin 4. nesil mobil işlemcisi olması ve 1660Ti bulundurması güzel. Laptop hakkındaki yorumları araştırıp da kronik bir şikayet görmediyseniz ve 60Hz ekran olmasına takılmıyorsanız güçlü bir cihaz. Tercih edilebilir ama diğer arkadaşlarımızın daha güzel bir önerisi vardır belki.

Ben FA506II-BQ200 modelini kullaniyorum performans açısından çok iyi bir laptop, eksi olarak altındaki hava alan ızgaraları çok az keşke daha fazla olsaydı ve işlemci her ne kadar ben oyun oynarken o dereceleri görmesemde 95-100 derecelere kadar yükselebiliyormuş, incelemelerde gördüğüm kadarıyla ısınmasına rağmen performansında herhangi bir kayıp olmuyor ayrıca işlemci turbo boots kapattığınız zaman işlemci hem az ısınıyor hemde oyunlarda hiçbir performans yaşatmıyor turbo boots kapalı olmasına rağmen birçok işlemciye göre genede iyi performans veriyor örnek olarak AC Odyssey de 63-68 derece aralığında oynuyorum ve FPS kaybı yok ama render tarzı işlemlerin varsa o zaman turbo boots açık olmalı.

Ben FA506II-BQ200 modelini kullaniyorum performans açısından çok iyi bir laptop, eksi olarak altındaki hava alan ızgaraları çok az keşke daha fazla olsaydı ve işlemci her ne kadar ben oyun oynarken o dereceleri görmesemde 95-100 derecelere kadar yükselebiliyormuş, incelemelerde gördüğüm kadarıyla ısınmasına rağmen performansında herhangi bir kayıp olmuyor ayrıca işlemci turbo boots kapattığınız zaman işlemci hem az ısınıyor hemde oyunlarda hiçbir performans yaşatmıyor turbo boots kapalı olmasına rağmen birçok işlemciye göre genede iyi performans veriyor örnek olarak AC Odyssey de 63-68 derece aralığında oynuyorum ve FPS kaybı yok ama render tarzı işlemlerin varsa o zaman turbo boots açık olmalı.
Aynen arkadaşın dediği gibi, ısınma bir problem olarak değil gaming laptopların gerçeği olarak görülmeli bence. Birkaç ufak undervolt işlemiyle hem gereksiz ısınmayı önleyip hem cihazın ömrünü uzatabilirsiniz.

Teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla amd işlemci olması laptopta tahmim ettiğim kadar büyük bir sıkıntı değil.
Önceden biraz daha zayıf kalıyorlardı kullanıldığı segmente göre ama artık öyle sıkıntılar yok. Hatta AMD 4. nesil mobil işlemcileriyle birçok seriye kafa tutuyor. Gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı