ASUS GTX1060 i5 7400 sistem düşük GPU kullanımı

YusufEmreGüler

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sistemim aşağıdaki gibidir;
ASUS GTX1060 3GB.
Intel i5-7400.
16 GB RAM CL16 3000MHz 2X8.
ASUS ROG STRIX B250F 2400MHz DDR4.
TT 500W güç kaynağı.

Windows 10 Pro işletim sistemi.
Yakın bir zamanda bilgisayarı temizlemek amaçlı format attım. Formattan sonra Driver'lerimi kurup oyunları yükledim, 2 hafta öncesine kadar her şey düzgün çalışırken bu 2 haftadır GTAV, Elder Scrolls Online gibi oyunlarda normal FPS değerlerimin altında almaya başladım. MSI Afterburner ile baktığım zaman GTAV Online'de CPU %60-90 arası gezerken GPU %60-%75 civarı. Araştırma sonucu edindiğim bilgilere göre GPU kullanımının %90-99 olması gerekiyormuş. GPU Driver'lerim NVIDIA Experience aracılığı ile güncel. Bu performans kaybının nedeni nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi - Technopat Sosyal Öncelikle bu DDU için.
Bunun dışında sisteminizi zorlayacak bir oyun açın ve yapabilirseniz 2k çözünürlükte oynamayı deneyin o sırada GPU kullanımı yüzde yüz oluyorsa ekran kartınızda veya driver anlamında bir sıkıntı yoktur muhtemelen. İkinci olarak bu sefer 1080p çözünürlüğe alın ve işlemci ve gpu kullanımlarına bakın eğer işlemci kullanımınız yüzde yüze çok yakınsa ve gpu kullanımınız düşükse darboğaz vardır diyebiliriz yani işlemciniz ekran kartını besleyemiyor demektir. Bunları denedikten sonra daha doğru bir çözüm bulabiliriz gibi.

DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi - Technopat Sosyal Öncelikle bu DDU için.
Bunun dışında sisteminizi zorlayacak bir oyun açın ve yapabilirseniz 2k çözünürlükte oynamayı deneyin o sırada GPU kullanımı yüzde yüz oluyorsa ekran kartınızda veya driver anlamında bir sıkıntı yoktur muhtemelen. İkinci olarak bu sefer 1080p çözünürlüğe alın ve işlemci ve gpu kullanımlarına bakın eğer işlemci kullanımınız yüzde yüze çok yakınsa ve gpu kullanımınız düşükse darboğaz vardır diyebiliriz yani işlemciniz ekran kartını besleyemiyor demektir. Bunları denedikten sonra daha doğru bir çözüm bulabiliriz gibi.
peki DDU ile sildikten sonra driverleri manual olarak mı kurmam gerekiyor

Evet kendin indirip kurabilirsin.
Yükledim ve seçenekler kısmında ne yapmamı önerirsin
DDU ayarlarıyla oynamayıp Nvidia seçip driverleri kaldırdım sonra manuel olarak yükledim ama maalesef işe yaramadı . Bu sefer oyun grafik ayarlarını veryhighe çektim GPU yu %85-100 arasına çekmeyi başardım ama CPU da düşmedi

Dosya Ekleri

• Grand Theft Auto V Screenshot 2020.06.10 - 02.26.31.73.png
    Grand Theft Auto V Screenshot 2020.06.10 - 02.26.31.73.png
    1.004,7 KB · Görüntüleme: 37
  • Grand Theft Auto V Screenshot 2020.06.10 - 02.32.31.80.png
    Grand Theft Auto V Screenshot 2020.06.10 - 02.32.31.80.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı