atakan1983
Megapat
Daha fazla
- Meslek
- Eczane Teknisyeni
Arkadaşlar 2 gündür kafayı yemek üzereyim. Rehberlerden windows 8.1 kurulu olan ASUS K56CB laptopuma Dual Boot'lu PC yapmak istedim. Ama 2 gündür 3 saat uyudum. Mavericks 10.9.1 mavericks 10.9.5 ve yosemite 10.10.2 raw dosyasını indirdim ve ilk olarak recep beyin msi laptopa kurduğu videoyu ipadten açtım.
Adım adım videolardakini yaptım nvidia kextlerini sildim transmac ile ve UEFI bios ayarlarını yaptım. Clover bootdan graphics ayarlarındn inject intel seçeneğini kapattım ve boot yapmaya çalıştım. İlk olarak IOblutooth hatası verdi. Sonra forumdaki rehberden o sorunu çözdüm. Tekrar boot etmeye çalıştım ve ikinci hata ortaya çık system uptime hatasını verdi. Onuda rehberlerden hallettik. Tekrar boot etmeye çalıştım olmadı ve mavericks 10.9.1 kurmaya karar verdim.
RAW Dosyasını indirip klavuzdaki sıraya göre USB yazdırdım boot yaptım ve ilk kurulumu yaptıç 23dk sonra yeniden başlattım ama cloverdan USB boot etmeye kalktığım zaman sadece ilk kurulum geridönmüş. Yani HDD yüklemiş ama ben cloverdan göremiyorum. Dolayısıyla ikinci safaya geçemeiyorum. Biri bana yardım etsin ne olur kafayı yemek üzereyim. Ben nerede hata yaptım? Şu an elimde 3 raw dosyası var. Hangisini kurmalıyım?
Bu arada pc bilgilerimi yazıyorum:
Adım adım videolardakini yaptım nvidia kextlerini sildim transmac ile ve UEFI bios ayarlarını yaptım. Clover bootdan graphics ayarlarındn inject intel seçeneğini kapattım ve boot yapmaya çalıştım. İlk olarak IOblutooth hatası verdi. Sonra forumdaki rehberden o sorunu çözdüm. Tekrar boot etmeye çalıştım ve ikinci hata ortaya çık system uptime hatasını verdi. Onuda rehberlerden hallettik. Tekrar boot etmeye çalıştım olmadı ve mavericks 10.9.1 kurmaya karar verdim.
RAW Dosyasını indirip klavuzdaki sıraya göre USB yazdırdım boot yaptım ve ilk kurulumu yaptıç 23dk sonra yeniden başlattım ama cloverdan USB boot etmeye kalktığım zaman sadece ilk kurulum geridönmüş. Yani HDD yüklemiş ama ben cloverdan göremiyorum. Dolayısıyla ikinci safaya geçemeiyorum. Biri bana yardım etsin ne olur kafayı yemek üzereyim. Ben nerede hata yaptım? Şu an elimde 3 raw dosyası var. Hangisini kurmalıyım?
Bu arada pc bilgilerimi yazıyorum:
Kod:
Machine name: MEHMET
Operating System: Windows 8.1 Pro Update 3 64-bit (6.3, Build 9600) (9600.winblue_r7.150109-2022)
Language: Turkish (Regional Setting: Turkish)
System Manufacturer: ASUSTeK COMPUTER INC.
System Model: K56CB
BIOS: BIOS Date: 01/25/13 09:09:49 Ver: 04.06.05
Processor: Intel(R) Core(TM) i5-3317U CPU @ 1.70GHz (4 CPUs), ~1.7GHz
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 3982MB RAM
Page File: 2508MB used, 2176MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.03.9600.17415 64bit Unicode
Son düzenleyen: Moderatör: