Çözüldü Asus M5A78L-M Sisteme Windows Kuramama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1 kablo mu? Kablolardan birinin powere, birinin de anakarta bağlı olması gerek. Ayrıca o sisteme o ekran kartını size kim aldırdı?

İbrahim bey benimkinde sadece o siyah olan takılı durumda.Beyaz takılı değil.Yalnız siyahın yanındaki yuvaya baktım da,sizin gösterdiğini resimdeki beyaz uç oraya girecek gibi gözükmüyor.En iyisi resim çekmek.

Dostum o görünen beyaz kısım PSU'dan gelen kısım. Yani hard diske takılı olmayacak. Siyah kısım hard diskte girili, diğer kısım yani o resimdeki beyaz kısım PSU'dan gelen kabloya takılı olmalı. Ya da direk PSU'dan gelen bir kablo hard diske takılı olmalı. Ayrıca o siyahın yanında, Sata kablosu olması lazım. Mavi veya sarı gördüm şimdiye kadar ucu L şeklinde anakarta bağlı olan. Bir kontrol yap bakalım.

Aynı sorun bendede olmuştu bilgisayar HDD'yi görmüyor. Benim sorunum güç kablosundan kaynaklanmıştı , bilgisayarda fazladan HDD güç kablosu vardır onu tak sata kablosunun çalıştığını kontrol et. Bios'dan boot sıralamasını kontrol et. Hepsini yaptım yine olmadı dersen farklı bir harddisk tak onu çalıştırırsa sorun HDD'de.

Sonuçta böyle olması gerekiyor:

1615206314104.png

Sorun yok İbrahim bey :)
Arkadaşın sorununa yönelik yararı olur mu bilmem ama kendi bilgisayarımdan fotoğraf çektim.

Burada gördüğün hard diske takılı olması gereken kablolar. Siyah olan güç veren kablo. PSU'dan gelen yani.

Burdaki ise 1.Resimdeki Mavi kablonun, anakart üzerindeki hali (Pek belli olmasa da) Anakarta takılı olan 2 tane görüyorsun, 1 tanesi ROM için.

Umarım işine yarar.

Herkese çok teşekkür. Özellikle İbrahim bey size. Sizin de vermiş olduğunuz resme göre bende oradaki ufak kablo eksik ve o ufak kablo anakarta takılıyor. Lakin kasanın içinde öyle bir kablo yok. Fakat bilgisayarın karton kutusundan bir kablo çıktı. Aslında 2 ufak kablo.

wb7jgG.jpg

wL522b.jpg

emAdGP.jpg

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı