Asus M5A97 R2.0 tabanlı sistemde mavi ekran hatası 0xa0000001

ferdi052

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Foruma yeni katıldım, sorunumu ararken şans eseri youtubede Recep beyi buldum videolarını izledim sonrasında forumunu keşif ettim. Belki sorunumu çözebilirsiniz diye konu açmak istedim.

Arkadaşlar işim gereği bilgisayar benim için çok önemli. Evimde bilgisayar üzerinden çalışıyorum. Yaklaşık 1 hafta önce kendime yeni bir sistem topladım biraz aceleye geldi. Vatan bilgisayardan aldım parçalarımı evime geldim taktım her şeyi. Sonrasında Windows 8.1 Pro işletim sistemi kurdum. Bir iki gün hiç bir sorun olmadı. Son üç veya dört günden bu yana birden bire mavi ekran geliyor sistem yeniden başlatılıyor. Sadece bir tane hata kodu var olay günlüklerinden baktığımda ise mavi ekrandaki hata koduna ait hiç bir hata yok. İnternette ingilizce kaynaklar olduğu için pek birşeyde anlamadım açıkcası. Sizce neyden kaynaklanıyor olabilir?

Mavi ekran hata kodu: 0xa0000001

Sistem:

• Anakart: ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0
  • İşlemci: AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm
  • Ram: CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül
  • Ekran Kartı: ASUS R9 270 DirectCU II 2GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX11.2
  • HDD: WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache

Son düzenleyen: Moderatör:
Mavi ekran sorunlarının çözümü gerek format ile çözülür arkadaşların yaptığı gibi gerekse ekran kartından kaynaklanır. İşlemci soğutucunuz işlemciyi soğutmaz ise resetlenmesi ondanda olabilir. Elinizde fazladan ekran kartı varsa takıp denemenizi öneririm.

İşlemcinin altına bir bak. Termal macun varmı, varsa yeterlimi? Kasanı bir temizle. Biosunu güncelle mutlaka. Bu arada söylemeyi unuttum. M5A97 anakartlar fabrika çıkışlı biosu sorunlu anakartlardır. Fx işlemciler takıldımı mavi ekran hatası ve "Görüntü birimi yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan başarı ile kurtuldu" hatası verebilir. Bu sorunları atlatmanın tek çözümü bios güncellemesidir. Bir dene derim.

Bende bu hatayı bir kere aldım daha da hiç olmadı şuan bir sorun yok aynı sistemin 650 ti boost olanını kullanıyorum. Format at dedikleri gibi bu hata RAM'le alakalı değil gibi.

Arkadaşın dediği gibi ram testini yaptım ancak bir hata çıkmadı temiz ramler. Arkadaşlar bilgisayarımın soğutması sorunu yok. Ekran kartı oyun oynarken 60 derecede sabitleniyor sanırım normal bir değer bu sıcaklık. Format işine gelecek olursak tam 3 kere format attım ilk Windows 7 Ultimate 32bit kurdum sonra Windows 8 32bit ve en sonda şuan kullandığım Windows 8.1 Pro 64 kullanıyorum. Tüm formatlarda sorun devam etti. Bu arada teşekkür ederim @serhat16.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı