ASUS ROG 2070 S Laptop alınır mı?

Bütçe
20.000
RAM olayını halledin, kapatabiliyorsanız BIOS'dan optimus var ise alette dahili grafik kartını devre dışı bırakın. Başka da bir şey gerekmez. Sürücüleriniz güncel olsun. Güle güle kullanın darısı bizim başımıza ben hala çekinceliyim internet üstü alma konusundan. Vatan vs gibi mağazaları bekliyorum hem indirim hem yeni modeller için.
Bu arada unutmadan araştırarak cihazı bios üzerinden kolayca undervolt edebiliyorsunuz. Biosundan -0.80 olması lazım herhalde bir bakın yine de undervolt edin bu ısı değerleri baya düşerek stabil hale gelecektir cihaz. Baya faydalı iyi oluyor.

Son düzenleme:
RAM olayını halledin, kapatabiliyorsanız BIOS'dan optimus var ise alette dahili grafik kartını devre dışı bırakın. Başka da bir şey gerekmez. Sürücüleriniz güncel olsun. Güle güle kullanın darısı bizim başımıza ben hala çekinceliyim internet üstü alma konusundan. Vatan vs gibi mağazaları bekliyorum hem indirim hem yeni modeller için.
Bu arada unutmadan araştırarak cihazı bios üzerinden kolayca undervolt edebiliyorsunuz. Biosundan -0.80 olması lazım herhalde bir bakın yine de undervolt edin bu ısı değerleri baya düşerek stabil hale gelecektir cihaz. Baya faydalı iyi oluyor.

Sıcaklık epey yüksek hocam, dediklerinizi uygulamadan önce son bir kez daha test yaptım. Cinebench testi de yaptım sizce nasıl?

Dosya Ekleri

• Cinebench CPU.png
    Cinebench CPU.png
    481,6 KB · Görüntüleme: 55
  • Hitman 5.a.jpg
    Hitman 5.a.jpg
    384,9 KB · Görüntüleme: 50
  • Hitman 5.b.jpg
    Hitman 5.b.jpg
    323,1 KB · Görüntüleme: 51
Sıcaklık epey yüksek hocam, dediklerinizi uygulamadan önce son bir kez daha test yaptım. Cinebench testi de yaptım sizce nasıl?
Bir dizüstü bilgisayar için sıcaklıklar normal. Önemli olan sizin işlemciniz ısındığında hızını kısmayıp tam performans vermeye devam etsin. Eğer işlemciniz ısındığında hızı düşüyor ise o zaman sıkıntılı olur.

Çok yüksek değerler değil ama biraz yüksek. Undervolt işlemi uyguladınız mı?

vakit buldukça test ediyorum. -70.3 yaptım, sıcaklık biraz düştü.. yüklediklerimi inceler misin

Dosya Ekleri

• turbo Fıvr.jpg
    turbo Fıvr.jpg
    196,2 KB · Görüntüleme: 53
  • ThrottleStop.jpg
    ThrottleStop.jpg
    378,6 KB · Görüntüleme: 38
  • Hitman TEST FİNAL.jpg
    Hitman TEST FİNAL.jpg
    445,8 KB · Görüntüleme: 41
Vakit buldukça test ediyorum. -70.3 yaptım, sıcaklık biraz düştü. Yüklediklerimi inceler misin.

İyi bence değerler. Memnun musun hocam nasıl izlenimlerin? Bende alttaki modeli almayı düşünüyorum vallahi bu ara gidip gamers arena dan. Tarafsız yorumlarsan + - lerini, nasıl kasa yapısı performansı sıcaklık vs. klavye üstünde hissediliyor mu çok mesela? Malzeme kalitesi nasıl gibi.

İyi bence değerler. Memnun musun hocam nasıl izlenimlerin? Bende alttaki modeli almayı düşünüyorum vallahi bu ara gidip gamers arena dan. Tarafsız yorumlarsan + - lerini, nasıl kasa yapısı performansı sıcaklık vs. klavye üstünde hissediliyor mu çok mesela? Malzeme kalitesi nasıl gibi.

Hocam tabiki tarafsız yorumlarım, benim bir çıkarım yok. Genel anlamda memnunum, keşke 2 kanal ram olsaymış daha iyi olacaktı. Link verdiğin model güzel, yılbaşında fiyat bir miktar daha düşebilir, bu sıralar dolar yükselişte değil.. Alacağın ürünün hakkı 17.500TL.. lakin vermezler büyük ihtimal.. Bu sebeple 18.000TL verilebilir. Benim aldığım bu modelin hakkı 16.000TL idi. Ben 16.624TL'ye aldım.

Olumlu:
+ Soğutması iyi, klavye üzerinde rahatsız edici bir sıcaklık yok.
+ Ekran: 17.3 inç ve 144 hz olması çok iyi
+ Performası iyi: Dell i5 4. Serisi bir laptop ile 4-6 saatte aldığım render işlemlerini, Asus Rog G712LW ile 20-30 dkda aldım. Bu değerleri aldığımda ekran kartı güncel değildi, ve gerekli bazı ayarlamaları yapmamıştım. Birkaç güne tekrar deneyeceğim..
İşlemci: 10750H yeterli sizin alacağınız 10875H, fazla olsun da az olmasın :)
+Ekran Kartı: RTX 2070 çok iyi Senin alacağın RTX 2070 S var yani bildiğim kadarıyla %25 daha fazla performans alırsın. (Emin değilim bir yerde okudum)
+ Malzeme kalitesi iyi, model olarakta göze hitap ediyor. Klavyesi ile yazı yazmak harika, lakin ben harici kullanıyorum.. touchpadte kalite izlenimi veriyor, sadece touchpad tuşlarını pek beğenmedim, garip bir izlenim veriyor. ben mouse kullandığım için buna takılmıyorum.
+ 1- 1.5 dk'da Win10 kuruyor.
+ 10 Saniyede, bazen 15 saniyede açılıyor.
Olumsuz:
- Şarj: Şarjı ne hikmetse çabuk bitiyor, performans ölçümlerim bittikten sonra bataryayı test edeceğim, sorun olursa en erken ileriki aylarda servise gönderebilirim. Batarya test için bir öneriniz var mı bu arada?
- Fan: Özellikle turbo fanda oyun seslerini duymak zorlaşıyor, kulaklık olmadan oynanmaz. Ben daha çok performans fanda oynuyorum, yinede kulaklık olsa iyi olur.
- SDD 500 GB, yeterli değil, en az 1 TB olmalı.

Olumlu&Olumsuz
+- Ram: 16 GB ram yeterli lakin çift kanal olsa iyiydi. İleride 16 GB ilave edeceğim. Bunun borcu bitsin :)) Birde Ram'i bizim takmamız garanti dışı bırakır mı? Bilginiz var mı?

Aklıma gelenler bunlar, umarım yardımcı olabilirim.

Teşekkürler hocam zaman ayırıp detaylı yazdığın için. Kapağı açıp kendin takabilirsiniz garanti dışı kalmaz ama asusu arayıp ön bir onay almanı öneririm. Çoğu kişi böyle yapıyor. Asus kafama yattı gibi msi da emsali ge75 modeli 21.000 tl ye yakın o zaman da 2 bin tl gibi bir fark oluşuyor o da çok para gerçekten gittikçe rakam tırmanıyor. Asusta büyük oranda karar kıldım gibi bende. Alacak yer mesele şimdi. Gidip görüp ışık sızması sorunu çıkarmayacak orada kutuyu açıp görebileceğim şekilde almam lazım gamers arena ile bir görüşeceğim.

Teşekkürler.

Teşekkürler hocam zaman ayırıp detaylı yazdığın için. Kapağı açıp kendin takabilirsiniz garanti dışı kalmaz ama asusu arayıp ön bir onay almanı öneririm. Çoğu kişi böyle yapıyor. Asus kafama yattı gibi msi da emsali ge75 modeli 21.000 tl ye yakın o zaman da 2 bin tl gibi bir fark oluşuyor o da çok para gerçekten gittikçe rakam tırmanıyor. Asusta büyük oranda karar kıldım gibi bende. Alacak yer mesele şimdi. Gidip görüp ışık sızması sorunu çıkarmayacak orada kutuyu açıp görebileceğim şekilde almam lazım gamers arena ile bir görüşeceğim.

Teşekkürler.

Bende asus ile msi arasında kalmıştım. Asus'un özel sıvı soğutması ve görüntüsü beni cezbetti. Bir de msi laptoplarda menteşe kırılması var, benim başıma gelmedi lakin şikayet üzerine kurulan sitelerde epey okudum. Laptobu satın alacağınız yer umarım yardımcı olur.

Satın almayı düşündüğüm yerde ışık sızması olursa bir şey yapamayız diyor haydaaa. Bekleyeceğim artık bir süre, istediğim model ya da farklı modeller Vatan MediaMarkt gibi yerlere gelecek ancak öyle alacağım şimdilik rafa kaldırdık gibi mecbur. Işık sızması işini kabullenemiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı