ASUS ROG STRIX G15 Ryzen 6800H modelde ısınma sorunu var mı?

Bende de RTX 3060 ve 6800H modeli kullanıyorum CPU 84 GPU 86 derecelerde seyrediyor, işlemci için bu sıcaklık normal fakat ekran kartı için yüksek, aynı zamanda ekran kartı 140W çekmiyor en fazla 125W çektiğini gördüm Ultra ayarlarda.
Tıpatıp aynı sorunları yaşıyoruz dostum

arkadaşlar bende 6800h 3060 ekran kartlı modelini aldım. performans modunda cihaz boştayken 65-70 derece arasında sıcaklığı oluyor. Klavyenin sol tarafında sıcaklık hissediliyor. Bu normal mi? diğer modlara alınca da bir şey değişmiyor
Evet boştayken benim klavye de ısı hissediliyor. Sana önerim boştayken turbo boost denilen şeyi kapat internette bulursun videosunu

Arkadaşlar bende 6800H 3060 ekran kartlı modelini aldım. Performans modunda cihaz boştayken 65-70 derece arasında sıcaklığı oluyor. Klavyenin sol tarafında sıcaklık hissediliyor. Bu normal mi? Diğer modlara alınca da bir şey değişmiyor

Normal, boşta GHz yükseltiyor işlemci. Şu videodaki ayarları yaparsan çözebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

arkadaşlar bende 6800h 3060 ekran kartlı modelini aldım. performans modunda cihaz boştayken 65-70 derece arasında sıcaklığı oluyor. Klavyenin sol tarafında sıcaklık hissediliyor. Bu normal mi? diğer modlara alınca da bir şey değişmiyor
sorunu şu şekilde çözdüm. Elle ayar kısmına aldım ve bütün cpu güç ayarlarını en düşüğe getirdim. gpu eco moda aldım. boşta 43 derece oluyor şuan.

Diğer bütün modlarda boştayken 65-70 derece arası boşta sıcaklık oluyor. Anlamadığım şu cihaz boştayken bu değerleri kendi neden ayarlamıyor. Her seferinde benim bir mod seçmem saçma değil mi? oyuna girince kendisinin otomatik performans moduna alması yada işlem yapmadığımda cihazın performansını kısması gerekmez mi?

her ne durum olursa olsun boştaki sıcaklık bence çok fazla.

1 gündür cihazı kullanıyorum. Küçük bir kaç yorum yapayım belki alacaklar için faydası olur. Olumsuz olan yorumları yapıyorum. geriye kalanlar için olumlu düşünülebilir.

• Manuel olarak bütün ayarları kısmazsanız bütün modlarda boşta sıcaklık yüksek. Kasa ve klavyede sıcaklığı hissediyorsunuz. 65-70 derecelik boştaki sıcaklık için yazdım. henüz bir oyun oynayıp 80 derecelere yükseltip denemedim.
  • Ses çok tiz geliyor. son sesi biraz düşük. ama kaliteli bir sesi var.
  • power tuşu delete tuşunun üstünde. yanlışlıkla basılabilir. henüz başıma gelmedi ama olası bir durum. Power duşunu gömebilirlerdi.
  • F1 tuşu 2 numaralı tuşun üstünde başlıyor. oyunlarda F1 F2 kullanıyorsanız sizi sıkıntıya sokabilir
  • Enter tuşu ufak ama tam üstünde bulunan noktalı virgül tuşu gereksiz bir şekilde oldukça büyük.
  • page up down tuşları için fn tuşuna basmak lazım.
  • mouse padde sol ve sağ tuşuna basmaya çalışınca mouse sağa sola kayıyor ve istediğiniz yere basamıyorsunuz.
  • tuşları biraz yüksek ve çok kaliteli gelmedi bana.
  • ileri geri yukarı aşağı tuşları çok küçük.
  • kasası güzel ve metal olması iyi.
şuan için 1 günlük standart kullanımda yapabileceğim ve aklıma gelen olumsuz yorumlar bunlar.

sorunu şu şekilde çözdüm. Elle ayar kısmına aldım ve bütün cpu güç ayarlarını en düşüğe getirdim. gpu eco moda aldım. boşta 43 derece oluyor şuan.

Diğer bütün modlarda boştayken 65-70 derece arası boşta sıcaklık oluyor. Anlamadığım şu cihaz boştayken bu değerleri kendi neden ayarlamıyor. Her seferinde benim bir mod seçmem saçma değil mi? oyuna girince kendisinin otomatik performans moduna alması yada işlem yapmadığımda cihazın performansını kısması gerekmez mi?

her ne durum olursa olsun boştaki sıcaklık bence çok fazla.

1 gündür cihazı kullanıyorum. Küçük bir kaç yorum yapayım belki alacaklar için faydası olur. Olumsuz olan yorumları yapıyorum. geriye kalanlar için olumlu düşünülebilir.

• Manuel olarak bütün ayarları kısmazsanız bütün modlarda boşta sıcaklık yüksek. Kasa ve klavyede sıcaklığı hissediyorsunuz. 65-70 derecelik boştaki sıcaklık için yazdım. henüz bir oyun oynayıp 80 derecelere yükseltip denemedim.
  • Ses çok tiz geliyor. son sesi biraz düşük. ama kaliteli bir sesi var.
  • power tuşu delete tuşunun üstünde. yanlışlıkla basılabilir. henüz başıma gelmedi ama olası bir durum. Power duşunu gömebilirlerdi.
  • F1 tuşu 2 numaralı tuşun üstünde başlıyor. oyunlarda F1 F2 kullanıyorsanız sizi sıkıntıya sokabilir
  • Enter tuşu ufak ama tam üstünde bulunan noktalı virgül tuşu gereksiz bir şekilde oldukça büyük.
  • page up down tuşları için fn tuşuna basmak lazım.
  • mouse padde sol ve sağ tuşuna basmaya çalışınca mouse sağa sola kayıyor ve istediğiniz yere basamıyorsunuz.
  • tuşları biraz yüksek ve çok kaliteli gelmedi bana.
  • ileri geri yukarı aşağı tuşları çok küçük.
  • kasası güzel ve metal olması iyi.
şuan için 1 günlük standart kullanımda yapabileceğim ve aklıma gelen olumsuz yorumlar bunlar.
dostum bide oyun performansı testi yap. Oyundayken sıcaklıklarını merak ediyorum.

Hocam bende aynı sorundan muzdaribim. Bir çözüm bulabildiniz mi?

Hocam bende aynı sorundan muzdaribim. Bir çözüm bulabildiniz mi?
Kendimce bulduğum çözüm şu.

GPU eco moda alınca sıcaklıklar düşüyor.

Genel güç ayarlarından elle ayar kısmını seçiyorum. Orada da cpu nun bütün ayarlarını en dibe getiriyorum. Böylece webde gezerken 40-50 derece arasında geziyor.

Windows ayarına getirmenizi tavsiye etmem. çünkü hiç fan çalışmıyor ve sıcaklık 70 derecelere çıkıyor.

dostum bide oyun performansı testi yap. Oyundayken sıcaklıklarını merak ediyorum.
Hocam full ayarda turbo modda cs go oynadım 72 derecelerde gezdi. ama sol elimi koyduğum yerlerde sıcaklığı hissediyorum. klavyede de sıcaklık hissediliyor. Beni rahatsız etti. Belki sizi rahatsız etmez bilemem. Ayrıca fanlar uçak motoru gibi ses çıkartıyor.

Ben bu laptopu almadan önce bu forumu baya takip ettim. çok fazla öneren vardı. önerilere istinaden aldım. Bilseydim almazdım. Konuda iade alınmıyor diye okudum. yoksa iade ederdim.

70 derece çalışma aralığı olarak normal tabi ki ama elimi koyduğum yerin ve klavyenin ısınması normal değil. Eski laptoplarımda 80-90 dereceleri görüyordu ama klavyesi ısınmıyordu.

Ayrıca hiç bir işlem yapmadan gpu standart alınca 65-70 derecelerde gezinmesi ve kasada el değdiğinde sıcaklık hissedilmesi pek normal gelmedi bana. He derseniz ki bütün laptoplar aynı o zaman boşuna fazladan para vermişiz. Çünkü bu laptopu alırken vatanda acer 12700 işlemcili 3060 ekran kartlı model 23800 tl gibi bir fiyatı vardı. kaliteli diye bu modeli seçtim bilsem onu seçerdim en azından 7bin tlye yakın para cebimde kalırdı.

Sanırım benim rahatsız olduğum konu anlaşılmadı. Benim derdim elimi koyduğum yerlerin ve klavyenin ısınması. yoksa isterse 90 derecede çalışsın.

Normal. Laptoplarda aşırı throttle yapmadığı takdirde sıcaklıklara takılmayın çünkü ısınmayan laptop yok. İncecik kasalara bu denli güçlü bileşenler koyuluyor, çok normal ısınmaları.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı