ASUS ROG STRIX G713QR-K4093 alınır mı?

Hayırlı olsun hocam, eğer tecrübeniz varsa kendiniz yapabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer tecrübeniz yoksa, aşağıdaki mesajı buldum, servisle iletişime geçip onların yapmasını isteyebilirsiniz.
Teşekkürler, bir sorum daha olacak satın aldığım modelin Kodu 10UH-224XTR, rtx3080 kartı var. Ekran kartı max q mu yoksa max p mi bilginiz var mı, ve bunların farkı nedir ?
 
Teşekkürler, bir sorum daha olacak satın aldığım modelin Kodu 10UH-224XTR, RTX3080 kartı var. Ekran kartı Max Q mu yoksa Max p mi bilginiz var mı, ve bunların farkı nedir?

Max-p hocam, Specification GE76 Raider. Tabloda solda UH serisi var. Görebildiğim kadarıyla ekran kartı 155 Watt'a kadar güç çekebiliyor, ne kadar çok Watt değeri o kadar iyi bilgisayar performansı.
 
Sen işin teknik bilgilerine bakıyorsun. Olay sadece nanometreler değil. Şöyle anlatayım, AMD R9 280X ekran kartları ilk çıktığında senin gibi teknik ve referans değerlere bakanlar of ekran kartına bak. RAM desen RAM veri yolu desen veri yolu karşı köşede rakibi GTX 770 vardı. Millet R9 280X varken GTX770 alınır mı dedi? Daha ucuza daha yüksek performans dediler ama iş pratikte hiç öyle olmadı. NVIDIA o kadar stabil ve kaliteli sürücüler üretti görüntü netliği ve kalitesi açısından bariz farklar vardı. Aslında anlatmama gerek yok. 20 yaş üstüysen sende biliyorsundur, işin özetti her şey referans değerler değildir. Android telefonlar donanımları yüksek cihazlar üretti ama IPhone'lar hep tokatladı ve bunu yaparken daha az donanım ve daha düşük işlemci hızlarıyla yaptı. Çünkü Apple donanımı en iyi sürücüler ve yazılımlarla destekledi, şu an Intel'in yaptığı gibi en iyi en dolu donanım değil.

Donanımı nasıl bir sürücü ve yazılımla çalıştırdığındır. Apple işlemci dünyasınada girdi kısa zaman sonra emin olun Intel'i de AMD'yi de tokat manyağı yapacak işlemciler üretecektir. Hem de bunu yaparken her zamanki gibi daha az donanım daha az çekirdek maksimum verimlilikle yapacaktır. Adamlar çoklu çekirdeğin mucitleri aslında, bundan 30 yıl önce tasarlamışlar çoklu çekirdekleri ama günün şartları izin vermemiş. Benim burada anlatmak istediğim AMD AMD deyip insanları yanlış yönlendirmemeli. R9 280X'ler çatır çatır yandı ama GTX770 efsane yazmaya devam ediyor.

Overclockladığım GTX770 görsen gözlerine inananmaz, tekrar tekrar bakarsın Intel mi kaliteli AMD mi, AMD de şöyle donanım var. Böyle hız var referans değerler ve işlevselik pratikte çok farklı şeylerdir. Yaşımın ve hayatın verdiği tecrübelerle anlaşılabilir. Anlaman için tecrübe etmen gerekir, R9 280X mi GTX 770 mi desen evet GTX 770. çünkü R9 280X'ler gelen bir güncellemeyle çatır çatır yandı çöpe gitti. Benim arkadaş var, AMD'nin 60-70 binliralık işlemcilerini kulanıyor. Mesleği gereği memnun değil. Saçma buglar var diyor.
Tüm dünyadaki bu işin piri youtuber olan yabancı adamlar bilmiyor bu işi siz biliyorsunuz yani.İntel de intel.Apple de her zaman kapalı kutu.Milleti sömürenler hep.Bakın şimdi de aksesuarlı kurlu aksesuarsız kutu diye telefon satıyor meşhur apple.Bir fişi 200 TL.İsterse en kral işlemciyi yapsın ben ve benim gibi düşünün nice adamlar performans/fiyat bakacak.MSİ öve öve bitiremeyenler ülkemizde 10750H intel yanan işlemcisi yanında rtx 3060 makinaya 25 bin vermeye razıysa buyursun versin.Amd her zaöan fiyat/performans ürünleri olacak.Sizde bunu anlamayacaksınız çünkü intel fanboy luk yapıyorsunuz.
 
Birincisi Apple'ın sattığı ürünler Avrupa için gayet alınabilir fiyatlardadır. Apple kutu içeriğine şarj aleti koymamasının tek sebebi çevreye duyduğu saygıdır. İphone7 kullanıcısı olarak ürünlerinin kulanım ömrüne baktığımda çok pahalı olmadığını görmekteyim. Kutu maliyetlerinden şarj aleti ücretini çıkarmıştır. Gelelim bir diğer konumuza Msi rtx3060 i7 10750'li makinaları 25 bine Msi tarafından satılmamaktadır. Şuan Msi ge76 raider 10ug 221tr rtx3070 ve i7 10870h işlemci 32gb ram ile beraber 26-27 bin TL bandında satılmaktadır. Ülkemizde Maalesef bilgisayar donanımından anlamayan zihniyeti dolandırma eğiliminde bir grup firma vardır. Aslında Avrupa'da fiyatlar çok daha alınabilir düzeydedir. Yukarıda belirtiğim cihazın mağaza fiyatı 19-20 bin TL civarındadır. Asus rog strix 713qr Avrupa fiyatıyla (16-17 bin TL) MSİ GE76 RAİDER 10 UG fiyatına baktığınızda aradaki farktan ötürü ASUS ROG STRİXE G713QR'nin 25-26 bin TL fiyattan satılmasının mantık dışı olduğunu görürsünüz. Son olarak beni intel ve apple fanı olmakla suçlamışsınız. Benim profil resmimde İntel yada Msi logosu bulunmamaktadır.Asus alacak arkadaşlara şiddetle bu cihazı öneririm Asus rog strix g733.Yalnız arz ve talep yoğunluğundan chip üretiminin sekteye uğramasından fiyatlar dahada artabilir. Avrupa fiyatlarında ciddi yükselişler gözlemlemekteyim. Ya uzun bir müddet beklenmeli yada şuan beklenmeden alınmalı diye düşünüyorum.
Teşekkürler, bir sorum daha olacak satın aldığım modelin Kodu 10UH-224XTR, rtx3080 kartı var. Ekran kartı max q mu yoksa max p mi bilginiz var mı, ve bunların farkı nedir ?
Müthiş bir cihaz hayırlı olsun bios güncellemesini yapmayı unutmayın. Aksi takdirde dgpu 'ya çektiğinizde ben buna laptop'un arazi modu diyorum. Sorunlar olabiliyor. Maksimum gücünü dgpu'ya çektiğinizde net bir şekilde görebilirsiniz.Aslında rtx3070'de fazlasıyla yeterli gelirdi.Ekran kartı ihtiyaç duyduğunda 140 watt güç çekebilmekte.
 
Son düzenleme:
@xbea @Radeon RX 5500M @ertunc23 @Dark Lord of the Sith hocalarım test sonucu böyle. CPU değeri bana biraz az gibi geldi. Sizce nasıl?
1620639555866.png
 
Yok hocam hiçbir işlem yapmadan direkt laptoptan aldım bu değerleri.
Hocam sizin 17” değil mi laptop ? Ekran farkı çok büyük etken o zaman.Benim 15” olduğundan dolayı 8900 puanı geçemiyorum.Fakat işlemci undervolt yapınca puan 10000 küsürlere çıkıyor.O halde harici ekran takarak test yaparsam ekran kartının tam performansını alacağım.Sizin içinde geçerli bu hocam.
 

Geri
Yukarı