ASUS ROG STRIX RTX 3080 OC ısınıyor

derXum

Hectopat
Daha fazla  
Sistemi yeni topladım arkadaşlar. ASUS ROG Helios kasa. Sıvı soğutmayı öne monte ettim pull-push seklinde. Radyatöre dışarıdan içeriye üfleyecek şekilde 6 adet 120 mm fan bağlı. Ayrıca kasanın üstünde 3 adet, arkasında da 1 adet 120 mm egzoz fanı var. Toplam 10 fan var kasada. İşlemci sıcaklık değerlerinden çok memnunum. 4K çözünürlükte oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor. Ama ekran kartı özellikle bazı oyunlarda 74-75 dereceleri görüyor ki soğutma performansı izlediğim test videolarında çok iyiydi bu kartın. Kış aylarında bu derecelere ulaşmaması lazım. Nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Tam tersini yapın. CM kasa dışından radyatöre, ROG radyatörden kasaya versin. Statik basıncı yüksek olan fanı pull olarak kullanıyorsunuz. Push olan fan daha performanssız. Doğal olarak radyatörle arasında hava akımı bozuluyor olabilir.

Tam tersini deneyip sıcaklıkları kontrol edebilir misiniz?

Tam tersini yapın. CM kasa dışından radyatöre, ROG radyatörden kasaya versin. Statik basıncı yüksek olan fanı pull olarak kullanıyorsunuz. Push olan fan daha performanssız. Doğal olarak radyatörle arasında hava akımı bozuluyor olabilir.

Tam tersini deneyip sıcaklıkları kontrol edebilir misiniz?

Pull-push şeklinde bağlamasaydım ROG fanlar yine radyatöre üfleyecek şekilde monte olacaktı. O yüzden böyle monte ettim.
Dereceler normal fakat sivi soğutmayı One koymanız, ekran kartı sıcaklığını etkiyecektir. Isınan havayı alıp, direkt ekran kartına ufletiyorsunuz.

Evet doğru ama dediğim gibi sıvı soğutmayı kasanın üstüne bağlama şansım yok. Sıvı soğutmanın yerini değiştirmeden nasıl bir çözüm üretebilirim. Derdim o.

Pull-push şeklinde bağlamasaydım ROG fanlar yine radyatöre üfleyecek şekilde monte olacaktı. O yüzden böyle monte ettim.

Evet doğru ama dediğim gibi sıvı soğutmayı kasanın üstüne bağlama şansım yok. Sıvı soğutmanın yerini değiştirmeden nasıl bir çözüm üretebilirim. Derdim o.
Yani diyorum ki CM ile ROG fanları aynı olacak şekilde yer değiştirin. ROG pull CM push olsun.

Dosya Ekleri

• IMG_20201207_131644__01.jpg
    IMG_20201207_131644__01.jpg
    118,4 KB · Görüntüleme: 56
Yani diyorum ki CM ile ROG fanları aynı olacak şekilde yer değiştirin. ROG pull CM push olsun.

:) hocam söylediğinizi anladım ama statik basıncı yüksek olan fanın radyatöre üflemesi doğru olan değil mi? Ben de onu soruyorum. Push pozisyonundaki fanlar sadece pull yapan fanlara destek olsun diye monte ediliyor. 1.6 statik basınç değeri olan fanı pull yapıp, 5.0 statik basınç değerine sahip fanı ona destek olsun diye push şeklinde bağlamak mantıklı gelmedi sadece.

Benim mantığımda şöyle işliyor, siz hızla gelen havayı bir anda daha yavaş bir hava akımı olan fanın içinden geçirmeye çalışıyorsunuz. Bu da ters hava akımı oluşturuyor. Yavaş gelen havayı hızlandırmak bana daha makul geliyor.

Denemenizi tavsiye ediyorum sadece. Yine yapıp yapmamak size kalmış. :)

Benim mantığımda şöyle işliyor, siz hızla gelen havayı bir anda daha yavaş bir hava akımı olan fanın içinden geçirmeye çalışıyorsunuz. Bu da ters hava akımı oluşturuyor. Yavaş gelen havayı hızlandırmak bana daha makul geliyor.

Denemenizi tavsiye ediyorum sadece. Yine yapıp yapmamak size kalmış. :)

:) onu şöyle deneyeyim o zaman. Push pozisyondaki ROG fanlardan gelen havayı daha hızlı çekmesi için CM fanların devir hızını arttırıp bakacağım duruma. Belki faydası olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı