ASUS ROG STRIX Scar 18 alınır mı?

Hocam sıcaklık sorunu yaşamayacağımız bir laptop var mı?

Yapacaginiz ise ve ortam kosullarina gore degisiyor, şu an ortalama bir laptopta oyun oynarken sicaklik sorunu olmaz, bakimi yapildigi muddetce sorun olmaz, benim şu an cozemedigim bir sorun bilgisayarimda. Cihaz 1 yilina gireli 1 hafta oldu. Scar 16 I9-13, 4080 modeli. Solid'de tasarim + montaj aciyorum + cam yapiyorum es zamanli olarak farkli Solid sekmelerinde bana misin demiyor maksimum 4500 RPM Max CPU sicakligi 70-75 derece (normalde cam ile montajin hiçbir alakasi yok ben zorlamak icin test etmek adina 4 5 farkli projede denedim sorun olmadi), ayni sekilde nx de test ettim sorun olmadi, internette hangi siteye girersem gireyim sorun olmadi. Netflix'den veya baska dizi/film sitelerinden dizi açtım sorun olmadi, YT Music de sorun olmadi. Ama YouTube'dan video aciyorum, tek sekme acik, Chrome, Brave, Firefox, Opera ve Edge'de test ettim. YouTube'dan video actigim anda 5-6 dakika icerisinde CPU 95 derecede sabitleniyor.
Armoury Crate ustunu gostermiyor, sonra tak guc kesintisi PC kapatiyor kendini. Bu dedigim olay 24H2 guncellemesini ve yeni BIOS surumunu yuklemeden hemen 2 3 gun once basladi. Dedimki herhalde tozdan falan, yok arkadas toz yok tertemiz ettim icini acip, kompresorden hava tuttum toz zerresi yok, BIOS'u guncelledim, 24H2'yi yukledim hala ayni. Oyun oynayan birisi olmadigim icin oyunlarda ne tepki verir bilmiyorum. Ama 100 bin TL civarinda fiyati olan amiral gemisi bir laptopun daha alinali 1 yil olmusken bu sekilde tepki vermesi cok absurt. Ha bu kapanma olayi olurkene fanlar 7bine dayaniyor abi. 7bin devirde 3 fan CPU'yu dusuremiyor tak gidiyor bilgisayar. GPU hiç isinmiyor, MUX switch dende GPU secili yani goruntu GPU'dan geliyor ben cozemedim abi bu isi. Masaustune geciyorum zaten parca parca, benim laptopta yer formati, veririm Linux'u gozune, bak bakayım bir daha isiniyor mu YouTube'da. Yazilimsal bir sorunu oldugunu dusunuyorum, cozmuyorlar. O yuzden masaustu alin, bos Windows yukleyin. Edge'in ve diger arka plan uygulamalarinin olmadigi bir Windows. Kontrolun sizin elinizde oldugu bir Windows. Yoksa her PC hurda olmaya bir gun daha yaklasiyor. Son bir şey daha var deneyecegim oda sivi metal, kendinde sivi metal var laptopun, araştıracağım hangisi daha iyiyse icini acip ya sivi metal ya termal macun tazelemesi yapacağım oylede kapanirsa, yuksek fiyatli laptoplarin hepsi ayni demektir. İyi sosyaller.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı