ASUS ROG Zephyrus G16 RTX 4070 laptop alınır mı?

Bütçe
100.000 TL

boogiie

Femtopat
Daha fazla  
Birçok işimi görecek bir laptop almak istiyorum. Muhtemelen az da olsa oyun oynar, yazılım yazar, Photoshop, render ile uğraşırım. Ekranı iyi, ısınma konusunda canımı sıkmayacak, kasası plastik olmayan, bataryası beş saatten fazla dayanan ve en az beş yıl beni idare edecek bir şeye ihtiyacım var dolayısıyla. Bir sürü laptopa baktım ancak en içime sineni şu gibi görünüyor;
100k az para değil. Dolayısıyla sizin de hem bu laptop hakkında ki düşüncelerinizi hem de önerilerinizi duymak isterim.

100 bin verip 4070'li bir laptop almayın bence bu fiyata 4080 10-15k ustune 4090 laptoplar var.
Hem pil süresi hem ekran kartı hem işlemcisi hem soğutması hem ekran paneli iyi olan, kasası plastik olmayan, 2.5 kg'dan ağır olmayan laptop bulamadım maalesef bu fiyat civarında. Ekran kartı biraz daha düşük olsa problem olmaz diye düşündüm çok oyun oynamayacağımdan dolayı. Yanılıyor muyum?

Zephyrus'un soğutması hakkında aklımda sorular var hala. Eğer o da problem olmayacaksa güzel bir seçenek gibi gözüküyor gözüme. Ama sizin bildiğiniz, benim gözden kaçırdığım; istediğim özelliklere sahip bir laptop modeli var ise bilmek isterim.

Hocam sizin ilacınız bu ama. İ9 modeli ülkemizde yok ve i7 modeli sadece vatan kazık fiyata satıyor. Yurt dışında i9 4K olan model şu anda acayip indirimde. Yekpare alüminyum ve OLED 4K. Daha fazla bilgi isterseniz.
3000 Dolar sade tasarımlı ve uzun pil süreli laptop önerisi burada detayları yazmıştım.
Sarısitede bir ürün var. ABD almış bilgisayarı. 56-57 k civarı satıyordu. Şu anda 65k yanılmıyorsam. i7 13700H ve 4K OLED 4070 yine. Gayet mantıklı model. Eğer satıcı güvenilirse. Dilerseniz link atabilirim.

Hocam sizin ilacınız bu ama. İ9 modeli ülkemizde yok ve i7 modeli sadece vatan kazık fiyata satıyor. Yurt dışında i9 4K olan model şu anda acayip indirimde. Yekpare alüminyum ve OLED 4K. Daha fazla bilgi isterseniz.
3000 Dolar sade tasarımlı ve uzun pil süreli laptop önerisi burada detayları yazmıştım.
Sarısitede bir ürün var. ABD almış bilgisayarı. 56-57 k civarı satıyordu. Şu anda 65k yanılmıyorsam. i7 13700H ve 4K OLED 4070 yine. Gayet mantıklı model. Eğer satıcı güvenilirse. Dilerseniz link atabilirim.
Parasında değilim artık. Daha ucuzuna değil de elimdeki parayla en iyi ne alabilirime bakıyorum. Ama yine de sağol önerin için. Dediğin gibi Türkiye'ye gelmemiş henüz. Gelirse i9 işlemci olan modeline bakabilirim. Ancak ramin ddr5 olması yine de bir düşündürtüyor.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...paign=sahibinden_paylas&utm_content=174536269 i7 olan. Fiyatı şişirmiş durduk yere. Dediğim gibi 50k alınabilir mantıklı ürün. 50-55k satar çok yüksek ihtimal. Zaten aldığı fiyata yakın 1650-1700$.özellikle paneli parasını hak eder. Garanti durumu riskli elbette. İ9 gelmez diye düşünüyorum hocam. 1'5 yıllık ürün neredeyse. Ayrıca düşünürseniz vatandakini almanızı hiç önermem.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...paign=sahibinden_paylas&utm_content=174536269 i7 olan. Fiyatı şişirmiş durduk yere. Dediğim gibi 50k alınabilir mantıklı ürün. 50-55k satar çok yüksek ihtimal. Zaten aldığı fiyata yakın 1650-1700$.özellikle paneli parasını hak eder. Garanti durumu riskli elbette. İ9 gelmez diye düşünüyorum hocam. 1'5 yıllık ürün neredeyse. Ayrıca düşünürseniz vatandakini almanızı hiç önermem.
Başka seçeneklere bakacağım o zaman. 2. el almayı düşünmüyorum. Almışken en azından i9 13. nesil ve üstü işlemcisi olan bir laptop almak isterim. Dediğim özelliklere sahipse önerilecek laptop, fiyatı bütçemi esnetmeye de çalışırım; başta paylaştığım Zephyrus g16'dan aşağı bir laptop olmadığı sürece.

Başka seçeneklere bakacağım o zaman. 2. el almayı düşünmüyorum. Almışken en azından i9 13. nesil ve üstü işlemcisi olan bir laptop almak isterim. Dediğim özelliklere sahipse önerilecek laptop, fiyatı bütçemi esnetmeye de çalışırım; başta paylaştığım Zephyrus G16'dan aşağı bir laptop olmadığı sürece.

Zor gibi hocam ama MSI creator bulunabilir belki bütçe esnetmeyle.

Zor gibi hocam ama MSI creator bulunabilir belki bütçe esnetmeyle.
Msi creator'de gereksiz özellikler var muhtemelen hiç kullanmayacağım. Dolayısıyla o parayı vermek istemiyorum. Sizce 4070'in bana yaratabileceği eksiler neler oyun oynama konusu dışında?

Şu bütçeye nokta atışı. OLED olsaydı tadından yemezdi bence. MiniLED de fena değil. Biraz zevk meselesi.
Bu üründe beni düşündüren şey düşük W adaptörü. 170W.
13950h 90-115 W çalışsa 4070 ne kalacak. Derin araştıma yapmanızı tavsiye ederim bu modelde.

MSI Creator'de gereksiz özellikler var muhtemelen hiç kullanmayacağım. Dolayısıyla o parayı vermek istemiyorum. Sizce 4070'in bana yaratabileceği eksiler neler oyun oynama konusu dışında?

En göze çarpan şey CUDA sayısı. İşinizde önemli etken. 4060'a göre biraz daha fazla, 80'e göre çok az CUDA var. Dengeli sayılır. Kendimdeki 3070 bile 4070'den fazla CUDA var ne yazık ki.

Lansman yakın zamanda yapıldı. Sanırım 3-5 güne teslimat başlar. İçindeki Ryzen yapay zeka yeni bir devrim gibi. Bildiğim bu. Fiyatı daha uygun. 3'2K OLED yine. Tabiri caizse zehir gibi ürün. Düşünmeye değer gibi duruyor. Özellikle çok kompakt ve kağıt üstünde güçlü ürün.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı