ASUS ROG Zephyrus G16 RTX 4070 laptop alınır mı?

Bütçe
100.000 TL
Şu bütçeye nokta atışı. OLED olsaydı tadından yemezdi bence. MiniLED de fena değil. Biraz zevk meselesi.
Bu üründe beni düşündüren şey düşük W adaptörü. 170W.
13950h 90-115 W çalışsa 4070 ne kalacak. Derin araştıma yapmanızı tavsiye ederim bu modelde.

En göze çarpan şey CUDA sayısı. İşinizde önemli etken. 4060'a göre biraz daha fazla, 80'e göre çok az CUDA var. Dengeli sayılır. Kendimdeki 3070 bile 4070'den fazla CUDA var ne yazık ki.

Derin araştırma tavsiye ettiğiniz attığınız linkteki ürün mü?

CUDA sayısı ne işe yarıyor bilmiyorum. 4080'li olan hali olsa alırdım ancak 4090'lısı var ve bütçemi o kadar zorlayabileceğimi zannetmiyorum. Belki almayı erteleyebilirim bu durumda ancak ekonomi beni endişelendiriyor. Fiyatlar bir anda uçabiliyor biliyorsun ki.

Şu bütçeye nokta atışı. OLED olsaydı tadından yemezdi bence. MiniLED de fena değil. Biraz zevk meselesi.
Bu üründe beni düşündüren şey düşük W adaptörü. 170W.
13950h 90-115 W çalışsa 4070 ne kalacak. Derin araştıma yapmanızı tavsiye ederim bu modelde.

En göze çarpan şey CUDA sayısı. İşinizde önemli etken. 4060'a göre biraz daha fazla, 80'e göre çok az CUDA var. Dengeli sayılır. Kendimdeki 3070 bile 4070'den fazla CUDA var ne yazık ki.

Lansman yakın zamanda yapıldı. Sanırım 3-5 güne teslimat başlar. İçindeki Ryzen yapay zeka yeni bir devrim gibi. Bildiğim bu. Fiyatı daha uygun. 3'2K OLED yine. Tabiri caizse zehir gibi ürün. Düşünmeye değer gibi duruyor. Özellikle çok kompakt ve kağıt üstünde güçlü ürün.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ryzen işlemcilerin ısınma problemi olduğunu ve render için verimli olmadığını biliyorum. Laptop olduğundan dolayı ısınma problemine de yapabileceğim çok fazla şey yok.

Alma niyetiniz varsa yoga düşünülebilir. (detaylı araştıma olan)
Diğer ASUS oyun amacınız varsa nasıl performans verir fikrim yok. Çok sağlıklı olmaz gibi duruyor. Siz karar vermeden önce daha çok düşünün ve diğer yorumları bekleyin hocam. Bütçeye yakışır iyi 4080 oyun bilgisayarı da var. Belirttiğiniz metal kasa, 5 saat batarya yok oyun tarafında. Maksimum bütçeye ada nesli GPU bakabilirsiniz.
@484334 hocam belki daha iyi bir öneri verebilir.

Ryzen işlemcilerin ısınma problemi olduğunu ve render için verimli olmadığını biliyorum. Laptop olduğundan dolayı ısınma problemine de yapabileceğim çok fazla şey yok.

Bunlar zen bilmem ne nesli hocam. Çağ atladı diyebiliriz AMD. 40-50W işlemcisi 70/90 W Intel denk + - sentetik sonuçlar ve kısmen daha serin. Yeni Ryzen çok verimli ve efektif. İlk elden tecrübem yok. Makaleler ve inceleme videosu, oyun testlerine göre konuşuyorum.

Diğer ASUS oyun amacınız varsa nasıl performans verir fikrim yok. Çok sağlıklı olmaz gibi duruyor. Siz karar vermeden önce daha çok düşünün ve diğer yorumları bekleyin hocam. Bütçeye yakışır iyi 4080 oyun bilgisayarı da var. Belirttiğiniz metal kasa, 5 saat batarya yok oyun tarafında. Maksimum bütçeye ada nesli GPU bakabilirsiniz.
Oyun tarafıyla çok işim yok dediğim gibi. Ancak haklısınız, dediğim özelliklere sahip laptop bulmak zor. Sağolun tavsiyeleriniz ve değerli vaktinizi ayırdığınız için. Dediğiniz gibi diğer yorumları bekleyeceğim karar vermeden önce.

Bunlar zen bilmem ne nesli hocam. Çağ atladı diyebiliriz AMD. 40-50W işlemcisi 70/90 W Intel denk + - sentetik sonuçlar ve kısmen daha serin. Yeni Ryzen çok verimli ve efektif. İlk elden tecrübem yok. Makaleler ve inceleme videosu, oyun testlerine göre konuşuyorum.
Zenbook'u da seçenekler arasına dahil edeceğim öyle diyorsanız.

Misal çok iyi ürün. Gel gör ilk problem açık kutu teşhir ürünü. 2. problem IPS panel. Kalem ve dokunmatik desteği vs var fark yaratıyor ama ben rahat şekilde tavsiye edemem bu ürünü. Diğer creator ya da özellikle Studio çok fahiş fiyat. Keşke yurt dışı şansınız olsaydı. Özellikle o Aero eşsiz ürün bence.

Zenbook'u da seçenekler arasına dahil edeceğim öyle diyorsanız.

Düşünülebilir ürün hocam. Oyun konusunda hiç fikir veremem ama. Aceleniz yoksa en fazla 1 hafta 10 güne yerli yabancı uzun kullanım inceleme falan gelebilir.

Misal çok iyi ürün. Gel gör ilk problem açık kutu teşhir ürünü. 2. problem IPS panel. Kalem ve dokunmatik desteği vs var fark yaratıyor ama ben rahat şekilde tavsiye edemem bu ürünü. Diğer creator ya da özellikle Studio çok fahiş fiyat. Keşke yurt dışı şansınız olsaydı. Özellikle o Aero eşsiz ürün bence.

Düşünülebilir ürün hocam. Oyun konusunda hiç fikir veremem ama. Aceleniz yoksa en fazla 1 hafta 10 güne yerli yabancı uzun kullanım inceleme falan gelebilir.
Msi creator hakkındaki düşüncelerimi dile getirmiştim. Almayı düşünmüyorum o serinin bir modelini. Acelem yok bekleyeceğim.

Valla çok güzel cihaz 4070 biraz düşündürücü ama kullanım amacına göre değişir.
Render, photoshop, yazılım ağırlıklı olur uğraşlarım. Oyun oynarsam Sims Genshin impact benzeri oyunlar oynarım. Oyun ihtiyacımı nintendodan gideren biriyim genel olarak. Oyun dışında bana sorun yaratır mı 4070 olması?

MSI creator hakkındaki düşüncelerimi dile getirmiştim. Almayı düşünmüyorum o serinin bir modelini. Acelem yok bekleyeceğim.

Render, Photoshop, yazılım ağırlıklı olur uğraşlarım. Oyun oynarsam Sims Genshin Impact benzeri oyunlar oynarım. Oyun ihtiyacımı Nintendo'dan gideren biriyim genel olarak. Oyun dışında bana sorun yaratır mı 4070 olması?

Belirttiğinize göre sorun yaşatmaz hocam. Boş bir zamanımda ada serisine bakacağım yine de. Bütçe içinde bütçe yakın model olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı