Çözüldü ASUS TUF B550 Plus Ethernet bağlantısı kurulmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

WayEmirWay

Centipat
Daha fazla  
RAM
16GB 3866 MHz(OC) / CL18
SSD veya HDD modeli
James Donkey JD120
Ekran kartı
RX 560 4 GB
Anakart
ASUS TUF Gaming B550-Plus
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X
Sistem kurulumunu tamamladım, USB portları falan her şey çalışıyor sorun yok.
RTL8111 kextlerinin 2.4.2 / 2.2.1 / 2.0.0 / 1.2. 3 versiyonlarını denedim çalıştıramadım.
LucyRTL8125Ethernet.kext'i kurdum. Kext sayesinde ağ ayarları kısmında Ethernet'i görebiliyorum. Fakat Ethernet'i DHCP moduna aldığım zaman sarı yanıyor ve IP sorunu veriyor, el ile IP tanımladığımda ise yeşile dönüp bağlandı yazıyor fakat internete erişemiyorum.
Safari üzerinden Google'a bile giremiyorum.

Monterey 12.3 Kullanıyorum

Son düzenleme:
Çözüm
Tenda V7TU1DET dongleda RTL8192EU var, tabii yine de aynı model olsa dahi farklı çipler kullanılabildiği olabiliyor. Bu programla Monterey'de denenebilir. Programı kurmadan önce OpenCore menüsünde Monterey'i açmadan Recovery'i seçin, sol üstte izlenceler kısmından Terminal'i seçin ve Terminal ekranına csrutil disable yazın ve enterlayın. Sonrasında Recovery'den çıkıp Monterey'i açın ve aşağıdaki programı kurun. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve yüklenen programı açıp bilgileri girip bağlanmayı deneyin.
Yöntem sonucunda bu şekilde Kablo Takılı değil hatası aldım. Eğer ilk Fotoğraftaki Ayarla Kısmını 1000T Yaparsam otomatik ip ataması yapıyor ve internet erişiminiz yok diyor, bağlı değil yazan yer sarıya dönüyor.
1649497840497.png

1649497869029.png

1649497912138.png

EFİ Dosyasını incelemek isterseniz şöyle linkini bırakayım:

Son düzenleme:
SMBIOS yenilemeyi deneyebilir misin?

BIOS sürümüm güncel 2604 BIOS kullanıyorum şu anda. NVRAM resetlediğimde de bir fark olmuyor. Elimde bir USB Wi-Fi adaptörü bulunuyor hocam tenda v7tu1det isminde. Bununla bir bağlantı gerçekleştirebilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı