ASUS VG249Q Görüntü ayarları ve kullanım rehberi

  • Konuyu başlatan usknsk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 109
  • Görüntüleme 31B

usknsk

Kilopat
Katılım
7 Ocak 2018
Mesajlar
349
Makaleler
1
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar arkadaşlar, önceki konularımdan tanıyanlar vardır belki. AOC 24G2U modeli monitörümün kırılması üzerine biraz zaman geçtikten sonra ASUS TUF VG249Q modelini kullanmaya başladım. Yaklaşık 1 haftalık kullanım deneyimim oldu. Monitörümün bağlantısını DisplayPort kablosuyla yaptım. İlk düşüncem renklerin çok iyi görünmesiydi.

Öncelikle ölü piksel testini yaptım ve Allah'a şükür hiç ölü piksel çıkmadı. Sonra hemen CS:GO oyununa girdim ve gerçekten nedenini anlamadığım bir şekilde AOC monitörüne göre tazelemesi bana çok daha hızlı gelmişti. Oyun daha akıcı gözüküyordu. Oyundan çıkıp 1080p olarak video izleyip test etmek istedim ama o an gerçekten hiç tatmin olmadım.

Monitörün geldiği ayarları gibi kullanıyordum. Sonra birkaç ayar denemesi sonucunda çok güzel renkler aldım ve ondan sonra renkler ve kalite daha da güzelleşti. Şu anda kullandığım ayarları sizlerle ek olarak paylaşacağım. Hem oyunlarda, hem video, dizi ve filmlerde, hem de diğer her şeyde başarılı olduğunu düşünüyorum. Ama ayarlarını yapmadan önce gerçekten özellikle videolar hiç güzel ve kaliteli gözükmüyordu. Kesinlikle ayarları en iyi şekilde ayarlamaya dikkat edin.

AOC 24G2U mu, ASUS VG249Q mü diye soran arkadaşlara ikisini de kullanmış birisi olarak net bir cevap veremem. Ama küçük karşılaştırmalar yapacak olursam, AOC monitöründe aldığımdan biraz zaman sonra ölü piksel olduğunu fark etmiştim. Onun dışında monitörün default ayarları olarak bence AOC daha iyi çünkü kendi ayarlarıyla da en iyi kaliteyi alabiliyorsunuz. ASUS'da kendiniz ayarlamanız gerekiyor ve bir sürü ayar mevcut.

ASUS vg249q modelinde özellikle "ShadowBoost" ve "Blue Light Filter" özelliklerini çok beğendim. "Trace Free" özelliği de gözlemlerime göre gerçekten çok başarılı.

"ELMB" yani kabaca "1ms modu" konusunu merak eden arkadaşlar kesin vardır. Arkadaşlar bu modu aktif edince parlaklık gerçekten yarı yarıya düşüyor. Ama bence sırf 1ms diye öyle oynamanıza hiç gerek yok. Benim mesela CS:GO'da 3700 küsür saatim var ve 1ms mod aktifken ve kapalıyken arasındaki farkı kesinlikle göremedim. (Steam hesabım)

Anlatacaklarım bu kadar. Sorusu olan arkadaşlar sorabilir. Müsait oldukça gelip cevaplayacağım.

Ayarlar eklerde mevcut.
 

Dosya Ekleri

  • 1.jpg
    1.jpg
    294,3 KB · Görüntüleme: 2.094
  • 2.jpg
    2.jpg
    185,2 KB · Görüntüleme: 1.948
  • 3.jpg
    3.jpg
    82,3 KB · Görüntüleme: 1.805
  • 4.jpg
    4.jpg
    91,8 KB · Görüntüleme: 1.794
  • 5.jpg
    5.jpg
    209,5 KB · Görüntüleme: 1.788
  • 6.jpg
    6.jpg
    75,8 KB · Görüntüleme: 1.749
  • 7.jpg
    7.jpg
    83,2 KB · Görüntüleme: 1.753
  • 8.jpg
    8.jpg
    94,6 KB · Görüntüleme: 1.650
  • 9.jpg
    9.jpg
    97,6 KB · Görüntüleme: 1.620
  • 10.jpg
    10.jpg
    89,6 KB · Görüntüleme: 1.818
Hayır DP çıkmıyor. Vatan’dan aldım. Sevmediğim bir yanı yok. Renk modları çok iyi ve görüntü kalitesi harika. Ayarlanabilir olması da çok rahat ettirici.
Monitörü hala tavsiye ediyor musunuz? Renk ayarlarınız neler? Ben ayar yapmaktan pek anlamıyorum da. Ayarlarınız paylaşır mısınız?
 
Monitörü hala tavsiye ediyor musunuz? Renk ayarlarınız neler? Ben ayar yapmaktan pek anlamıyorum da. Ayarlarınız paylaşır mısınız?
Bana sormamışsınız galiba ama yine de yanıtlamak istedim. Monitörden gayet memnunum. Benim ayarlarımı deneyebilirsiniz.
 
Bana sormamışsınız galiba ama yine de yanıtlamak istedim. Monitörden gayet memnunum. Benim ayarlarımı deneyebilirsiniz.
Sizi de etiketleyecektim ancak sanırım siz pek giriş yapamıyorsunuz diye etiketlemedim. Cevabınız için teşekkür ederim. Bu arada Youtube' da 1080p izlerken kalite nasıl? Stok haliyle ve sizin ayar yaptığınız haliyle kalite nasıldı? Film izlemeyi sevdiğimden bu Youtube meselesi benim için önemli. Gerçi oyun kısmı da çok önemli, ama Youtube kısmı da bir o kadar önemli benim için. Ayrıca ayar yapması zor mu? Daha önce hiç yapmadım.
 

Geri
Yukarı