Asus X550JK düşük FPS sorunu

Revolver

Hectopat
Katılım
18 Mayıs 2015
Mesajlar
133
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar. Bilgisayar yeni ve 8GB modelini aldım. Henüz 2 gündür kullanıyorum, NVIDIA GTX 850M var sistemde, sürücüleri bilgisayarla gelen CD'den kurdum ve daha sonra ekran kartı sürücüsünü güncelledim. Oyun testi yapmak istedim, League Of Legends açtım ve inanır mısınız FPS 30-35 civarında yüksek ayarlarda gölgeler açık değil iken. GTX 850M'in çok çok altında bir performans. Kamera açısını değiştirirken bile pikselleşmeyi, yavaşlamayı farkedebiliyorum. Bu bilgisayar GTA5'de yüksek ayarlarda gayet iyi bir performans verebilecek bir bilgisayar ama LOL'de böyle yapması gerçekten garip. Acaba LOL oynarken dahili HD 4600'ü mü kullanıyor? O grafik kartının bile LOL'de daha yüksek performans değerlerine ulaştığını biliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar :)

Intel HD Grapichs 4600'ü güncelledim. Sorun devam ediyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunu nasıl açıyorsunuz? Sağ tıklayıp yüksek performanslı grafik işlemci'yi seçiyorsunuz değil mi? Bunu yaptığınız halde sorun devam ediyorsa, nVidia denetim masasından 3D ayarların yönetilmesi sekmesine gelip program ayarlarına tıklayın ve oradan LOL'ü işaretleyin. Sorunun çözülmüş olması lazım.
 
Muhtemelen sorun HD 4600 kullanıldığı için oluyor @JaroxJamaica anlattığını uygularsanız sorun çözülür diye umuyorum. Bu arada tavsiyem Technopatda paylaşılan W8.1 ile UEFİ kurulum yapmanız ve sürücüleri sitesinden indirmeniz ekran kartlarını ise sitelerinden kurmanızdır.
 
Sürücüleri güncelledim fakat sürücülerle alakalı bir durum olmadığını gördüm. Güç kaynağım bilgisayara bağlı olmadığı için oyun kendini 30FPS'de kıstıyormuş. Güç kaynağını taktığımda Dikey Senkronizasyon açık halde stabil 60FPS ile akıcı şekilde oyun oynayabiliyorum. Cevaplarınız için teşekkür ederim :)
 
Bende de benzer bir durum var. Ben de League of Legends oynuyorum.
Bütün ayarlar yüksekte oynuyorum. Fps'yi de 60'a sabitledim. Oyunun en zorlayıcı bölümlerinde bile fps düşmezsen çok alakasız bir yerde bir iki saniyelik takılmalar yaşıyorum. Ne zaman geleceği belli olmuyor bu takılmaların. Bazen 5 dakikada bir bazen 10 dakika. Ama her oyun 4-5 kez yaşıyorum en az. Neden böyle oluyor? Pc'nin kaldıramaması ya da zorlanması gibi bir durum söz konusu değil sonuçta.
 
Sürücüleriniz güncel olduğundan emin olun, bazen böyle sorunlar oyunlada ilgili olabiliyor oyunu onarmanızı hatta mümkünse kaldırıp temiz kurulum yapmanızı tavsiye ederim. Soğutma sisteminin yetersizliğide arada böyle problemlere sebep olabiliyor, ısı değerlerinizi kontrol edin derim.
 
Aynı olay başıma geldi cihazı aldığım 2. gün LOL yükledim oynayamadım sonra sürücüleri güncelledim, güç planını ayarladım ve grafik ayarlarını ön ayarlı olarak yaptım sorun düzeldi şimdi 75 FPS den aşağıya düşmüyor.
 
Soğutma konusunda hiçbir problem yok. Zaten ısı problemi olsa devamlı düşüş olurdu. Böyle 60 fps'deyken bir anda 5-10 fps'e düşüp takılma olmazdı. Sürücülerim güncel diye biliyorum. Ayrıca oyunu da yeni indirdim. Herhangi bir bozukluk yok.
Ama yine de kontrol edeyim. Sürücülerin hepsinin güncel olup olmadığını nereden anlayabilirim?
 
Aygıt yöneticisinden hangi sürümün kurulu olduğuna bakın ve sürücünün internet sitesinden en son sürümle karşılaştırın. Sürücünüz güncel değil ise büyük ihtimalle güncellemeniz için NVIDIA uyarı yapar, tabi ekran kartınız NVDIA ise...
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı