ASUS X550JK Laptop CPU Fan değişimi

envakd

Hectopat
Katılım
15 Aralık 2015
Mesajlar
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
ASUS X550JK model dizüstü bilgisayarımın CPU fan bozuldu. Ona eşdeğer bir fan nereden satın alabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazınızın tam model kodunu belirtin. X550JK ile devam eden bir kod olacak. Takacağın muadil fan daha düşük performans verip daha gürültülü çalışacak hatırlatmamda fayda var. Muadil fanlar orijinalin performansını asla veremiyor. Özellikle yüksek GPU ve CPU gücüne sahip modellerde geçerli.
 
Asus X550jk Xo012d aynı model kodlu laptopa sahibim, ısınma sorunu başlayınca bilgisayarda fanın ömrünü doldurduğunu farkettim. Termal macun değişmeme rağmen ısınma sorunu çözülmedi çünkü.

Sunon marka iyidir demişsiniz fakat piyasada tam benim laptop modelime uygun sunon marka fan bulamadım. Xiorbijiben marka fanlar var piyasada sadece bu model için. Sizce ne yapmalıyım yardım eder misiniz
 
Zaten bundan almıştım da hocam gelen fanın kalınlığı 8mm idi, görüntü olarak tamamen aynı fakat 12mm benim orjinal olan fanım o yüzden uyumsuz. Asus x550 modeli x550jk dan daha az güç tükettiği için daha ince bir fan koymuşlar herhalde soğutma konusunda.

Bu linkteki fan 12mm, piyasada uyumlu sadece bunlar var. İlanda da 12mm diye belirtmişler. şimdi sorun şu ben normalde bunu almayı düşünüyordum fakat sizin mesajınızı gördüm dedim ne yapmalıyım acaba? xiorbijiben marka çünkü anladığım kadarıyla buradaki fan. Bu fanı bilgisayarıma taksam ne olur? Isınma sorunumu çözebilir mi çünkü fanın ömrünü doldurması ve soğutamamasından dolayı işlemci 90+derece oluyor şu anki fan ile
 
Yarın teknik servisi ara görüş 12 mm'lik fan ellerinde mutlaka vardır. Sunon olanı sana göndersinler. Bu fanlar muadil olduğu için arada öyle aman amanlık bir fark yok fakat Sunon olanı alırsan en azından orijinal bileşene yakın bir performans elde edersin.

Bu arada teknik özellikleri yüksek termal macun kullanmadıkça o ısıyı düşüremezsin.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı