ASUS X670E Prime Pro Wi-Fi vs. MSI B650 Carbon Wi-Fi

Bütçe
8000
RAM
16 GB 6000 MHz
İşlemci
Ryzen 9 7900X
Merhaba arkadaşlar, yeni sistem topluyorum kasa, PSU, soğutucu, RAM, ekran kartı, işlemci var ama bir türlü anakart kısmında seçim yapamadım. Sadece oyun ve yazılımla uğraşacağım ileriye dönük hangi anakartı tavsiye edersiniz? MSI B650 Carbon Wi-Fi mi yoksa ASUS X670E Prime Pro Wi-Fi mi? Tavsiyenizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam X670E daha iyi bir anakart zaten aralarında 4-5K fiyat farkı var biraz anlamsız karşılaştırma olmuş. İleriye dönük olarak ikisi de AMD'nin en az 2025'e kadar yeni işlemcilerini destekleyecek. PCI 5.0 desteğinden ötürü X670E alabilirsiniz ama 4.0 ile aralarında FPS olarak fark yok denecek kadar az.

Peki Ryzen 9 7900X besler mi X670e Prime Pro Wi-Fi
Aralarında da fiyat farkı yokmuş bu arada hocam yanlış bakmışım. Net olarak X670E öneriyorum. VRM açısından sorun yaşamazsınız her iki anakartta da ama X670E almanız daha iyi olur.
Chipset Farkları:

fark.png

MSI'in VRM'leri daha kuvvetli. Daha yuksek guc tuketiminde daha stabil ve sicakliklari gayet iyi. MSI tarafinda 16+2+1 besleme duzeni kullanilirken ASUS tarafinda 14+2 kullaniliyor. ASUS chipset kaynakli PCI-e ve USB baglanti noktalarinda daha ustun ancak ben MSI tercih ederdim.

Peki ileriye dönük X670e anakart alınmaz mı?

Peki ileriye dönük X670e anakart alınmaz mı?

Ileriye donuklukten kastin nedir? AMD tarafinda chipsetler arasindaki farklar Intel tarafindaki gore daha az. Bol bol NVME ve SATA SSD baglayacagim, bol USB portu isterim, USB 20Gbps bana lazim diyorsan X670 daha mantikli. Onun haricinde anakartin ne kadar iyi VRM ve sogutmaya sahip oldugu modeline bagli chipsete degil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı