Asus Z10PE-D16 WS 64GB RAM Üstünde B7 Q-Code Hatası

Belleklerin dördünüde takıyorum. Doğrusu kitapçıkta yazan A1,B1,E1,F1 bu şekilde.

Malesef Murat Bey herşeyi aynen yaptım yine B7.

İkisini çıkarıp 2 ramle açmayı deneyeyim mi?

O zaman aynı işlemleri yapın sadece 24 pin ve cmos, BIOS pili işlemlerini yapmayıp bıosflashback uygulayın RAM'ler yine doğru takılı şekilde tabi ki.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/Socket2011-R3/Z10PE-D16_WS/BIOS/Z10PE-D16-WS-ASUS-3305.zip
Boş bir USB bellek ile bu dosyayı indir rar içindekini usb belleğin içine çıkart ve dosya adını Z10PED16WS.CAP olacak şekilde değiştirin.
How to Use USB BIOS Flashback - ASUS

İkisini çıkarıp 2 ramle açmayı deneyeyim mi?
Hayır.

Son düzenleme:
Şu anda güç kablosu takılı ayrıca USB çıkışlarınca kablolar var onları çıkartayım mı? Ayrıca bunu indirin demişsiniz ama dosyayı bulamadım.

Flashback BIOS güncellemek içinse zaten en güncel BIOS yüklü 3403 ama düşürmek içinse daha önceki BIOSu nereden bulabilirim.

Birkaç kişi ramler uyumsuzdur dedi. Ama sizce uyumsuz olsa 1x32 veya 2x32 ile de açmaması lazım değil mi?

Şuan bilgisayar çalışır vaziyette ise mümkünse yukarıda dediklerimi yapmadan önce şu işlemi yapın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/server/accessory/ASMB8/ASMB8_FW1121_Z10PE-D16_WS.zip

ama düşürmek içinse daha önceki BIOS'u nereden bulabilirim.
Düzenledim. Evet düşürmek için ancak dediğim şekilde.

Son düzenleme:
Ramlerin dördüde takılı iken çalışmıyor yani B7de takılı kalıyor ama biraz önceki işlemlerden sonra 2 RAM ile denemedim. Yapın dediğiniz işlemi ancak 2 RAM ile yapabilirim o şekilde deneyeyim mi?

Şimdi dosyaları USBye çıkarttım. Ama bir klasöre çıkarttı. Direk dosyalar mı olmalı. Ayrıca hangi dosyanın ismini değiştireceğim bende çok soruyorum ama kusura bakmayın.

İçerik bu.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    10,4 KB · Görüntüleme: 80
Direk dosyalar mı olmalı.
Evet.
Ayrıca hangi dosyanın ismini değiştireceğim
Flashback konuusndakini soruyorsan CAP uzantılı olanı değiştireceksin.
bende çok soruyorum ama kusura bakmayın.
Yok sormanız daha iyidir. Bilmediğiniz yerleri eksik hissettiğiniz yerleri sorun. Bazı yerleri düz yazmaya çalışıyorum gereksiz harf israfı olmasın daha iyi anlayın diye :) gerekli gördüğünde mutlaka sorun.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı