Asus z97-P G3258 Cpu Mac OS kurulumu

şimdi ben baştan başlamak istiyorum çünkü içinden çıkılmaz bi karışıklığa girdim ;
g3258 işlemcimle sadece yosemite versiyonu olan herhangi bi .dmg uzantılı yada .raw uzantılı dosyalardan mı kurabiliyorum yoksa sadece senin yukarda verdiğin linkteki;
( Kurulum imajı için:
http://www.hackintosh.zone/downloads/download/810-nireshs-yosemite-with-amd-intel-iso-usb/ ) yosemite_zone.dmg ve yosemite_zone.iso bunların içindenmi fakecpuid ekleyebiliyorum. önce bunu öğrenmek istiyorum. zira senin verdiğin linkten çektiğim dosyalarda hiçbirşekilde ulaşamadım config.plist dosyalarına. belki becerebilirim diye ml2 ve ml2u .dmg lerini usb ye açtığımda config.plist lere ulaşabiliyorum.

ben şimdi OS X 10.10.5 Yosemite RAW Kurulum İmajı burdaki konu üzerinden birde boot etmeye çalışacağım bakalım bir şekilde kurulum yapmam gerekiyor anlamadığım ve beceremediğim kısımları kendimce anlatmaya çalıştım yoksa işlemci değiştirmeye kadar gider bu iş beceremessem eğer.

İlk olarak OS X 10.10.5 Yosemite RAW Kurulum İmajı ile deneme. Zira çalışmayacak. İkinci olarak işlemcini uyumlu bir Intel ile değiştirmen elbette en iyi çözüm. Ve diğer sorunların için dediğim gibi, Config doyasının konumu USB / EFI / CLOVER / Config.plist.

Son düzenleme:
usbye yazma işlemi şimdi bitti tam bakmaya başladımki mesajını gördüm ve .raw kurulumu ile boot ettiğim usb de söylediğin dosylar var
KernelAndKextPatches kodunuda buldum şimdi usb içindeki bu dosyada fakecpuid denemesi yapıcam.bakalım ne olucak

Estafurullah vaktini alıyoruz asıl sen hakkını helal et. Şimdi konumuza dönersek. Confing.plist içine kodları yerleştrip kaydettim pc yi yeniden başlattım akabinde ( Recep beye sevgiler bu arada ) technopat kurulum arayüzü çıktı resimdeki şekilde bende yazınızda clover kurulum önerdiğiniz için ilk seçendkteki yonca simgesini seçip enter bastığımda son 5dk dır falan sadece yanıp sönen bir "-" ye bakıyorum. Değişiklik olmadığı için resetliyip birde base boot olan tesmin sağındaki apple ikonu seçip deneyeceğim

ve denedim biraz boot yaptıktan sonra bir yerde kaldı ve ilerlemedi onunda resmini atıyorum. eğer istersen şimdi elimdeki config.plist dosyasını sana verebilirim sende gerekli düzenlemeyi bildiğin şekilde yapabilirsin. birde merak ettiğim sadece burdaki fakecpuid yi kullanabiliyorum yani i5 herhangi bi kodlu cpuid si girsem sorun çözülebilirmi ?

image.jpeg
IMG_2652.JPG

not:resim 1 clover boot açana kadardı resim 2 ise apple logolu boot açtıktan sonrası

aklıma gelişken bir dip not daha belirtmek istiyorum buraya kadar yapmış olduğum her kurma çabasında bilgisayarım overclock lu idi yani 3.2ghz yerine 4400mhz de çalıştı bunun bi dezavantajı olabilir mi ? çünkü windows 10 pro yu kararlı ve gayet hızlı bir şekilde kullanıyorum. birkaç oyun testi yaptım lol , assasins creed syndicate , cs:go , vs. ve herhangi bi sorun yaşamadım. birde emin olmak adına o.c. olmadan denemimin faydası olur mu?

Son düzenleme:
verdiğin kodları config.plist içinden açıp -v dart=0 yazan komutların devamına eklesem olur sanırım boot ekrandında tekrar girmek zorunda kalmam heralde
Kod:
<key>Arguments</key>
        <string>-v -x -f slide=0 cpus=1 dart=0 npci=0x2000 nv_disable=1 kext-dev-mode=1 rootless=0</string>

değiştirdiğim hali böyle . çıkarabileceğim kodlar varsa onuda yazarsan sevinirim

dün gece base system ile kurmayı başarabildim ama onda da hiçbir donanımı algılamıyordu kurulum sonrası programlar ile kext leri falan ekledim . ancak yeniden başlattığımda boot ederken hatalar veriyordu. benim anladığım base sistem ile kurmadan clover ile bu işi çözebilirsem çözebilirim.bakalım şimdilik acelem oladığı için denemeye devam . zaten işlemci almak kaçınılmaz olucak. çünkü pro tools için daha fazla çekirdek daha iyi preformans olur . yani tahminimce ben g3258 varken bu işi becerebilsem bile istediğim performansta çalışmayacaktır.
hazır yeri gelmişken onuda sorayım hem yukardada belirtmiştim Asus Z97-p anakart ; GSkill 8gb ram gtx 750 ti ekran kartı mevcut ramleri 32gb a çıkarıcam buna göre hangi işlemciyi almalıyım mümkünse o.c. olabilen

sonunda mac os x yosemite 10.10.5 sürümünü kurabildim. şuanda masa üstündeyim ve donanımları yavaş yavaş kurmaya çalışıyorum.
ilk olarak ethernet kartını tanıtabildim ve internete giriyorum. ancak ekran kartı ses kartı gibi konulara gelmeden önce usb kullanmadan boot edebilmem gerekiyor yoksa pc açtığımda hiç birtuşa basmayınca disk0:error hatası veriyor. yeniden başlatıp f8 ile uefi toshiba usb si ile boot menuye gelip ordan kurmuş olduğum mac i seçip ancak açabiliyorum pc yi. yani kısacası ben usb sürücüsüne girmeden direk pc yi açtığımda mac ekranı gelebilir mi ? gelmesi için hangi yolları izlemeliyim?

Multibeast ile ssd den boot etmek gerekiyormuş onuda öğrendim ama şimdi ilk açılışta böyle bir sorun çıkıyor

Dosya Ekleri

• image.jpeg
    image.jpeg
    593,7 KB · Görüntüleme: 216
Multibeast çalıştırmadan önce tonymacx86 da dstd dosyasını arattım asus z97-p için dstd dosyası yoktu. Bende programı çalıştırıp dstd free olan kısmı seçtim. Forumdaki bi konuda usb siz çalıştırmak için bunu seçmelisiniz yazıyordu. Kalan kısımlarıda donanımımın istediği ayarları seçtim. Ac892 ses için
Usb 3.0
Realtek8111gr ethernet gibi şeyler
Krulum sucsefuly şeklinde bitti ve bende yeniden başlattım. Usb yi çıkardım. Boot ekranında yukarda kırmızı elma vardı seçilemiyordu alttada yosemite kurduğum ssd ve yanında da windows logosu olan hdd vardı hdd de windows kurulu değil ntfs formatında olduğu için öyle göründüğünü sanıyorum ben herneyse soldaki yosemite kurulu olan ssd ye gelip aşşağı ok yönüne basıp boot verboost seçip başlattım vm swap subsystem san ileri gitmedi

Sen Clover ile kurulum yaptın. Multibeast Yosemite sürümü Chamelon kurulumu yapar. Yanlış yapmışsın. Şu şekilde uygula:
Kurulum sonrası sistemin USB olmadan Boot edilebilmesi için yapılması gerekenler:

mad_at_computer_800_clr_8355-copy-copy-png.83232

Her ne kadar USB / EFI içindeki dosyaları direk olarak kurulum yaptığınız EFI bölüntüsüne kopyaladığınzda çalışıyorsa da, biz Clover Bootloader ile kurulum yapmanızı öneriyoruz. Bunun için;
USB / EFI içindeki Clover bootloader açın ve sisteminize göre ( UEFI yada Legacy ) buna göre kostüm ayarlarını yaptıktan sonra kurulumunu yapın:

UEFI için:

uefi-clover-png.83204

UEFI olmayan Sistemler için (GPT Olarak Formatlanmış HDD için):

non-uefi-png.83205

UEFI Olmayan Sistemler ( Windows Yanına Yapılan Kurulumda MBR Formatlı HDD için):
mbr_clover-png.95956

Ardından USB / EFI içinden sadece size gerekenleri HDD / EFI içine kopyalayın. Kopyalanması gerekenler:
  1. /EFI/CLOVER/kexts/10.10/ dosya yoluna gidin ve içine Ethernet kextinizi ekleyin.
    ALXEthernet
    AppleIntelE1000
    AtherosE2200Ethernet
    RealtekRTL8111
  2. /EFI/CLOVER/kexts/10.10/ dosya yoluna gidin ve içine FakeSMC.kext ekleyin.
    FakeSMC.kext
  3. /EFI/CLOVER/kexts/10.10/ dosya yoluna gidin ve içine NullCPUPowerManagement.kext ekleyin.
    NullCPUPowerManagement.kext
  4. EFI/ CLOVER içindeki Config.plist dosyasını aşağıdakilerden size uygun olan ile değiştirin.
    config.plist-Intel-HD4600-desktop.zip
    config.plist-Standard.zip
    config.plist-GE=Yes-NVIDIA.zip
    config.plist-GE=Yes-ATI.zip
  5. /EFI/CLOVER/drivers64UEFI/ dosya yoluna gidin ve içinden VBoxHfs-64.efi dosyasını silin ve yerine HFSPlus.efi koyun.
    HFSPlus.efi
  6. (Opsiyonel): /EFI/CLOVER/ACPI/patched/ dosya yoluna gidin ve içine DSDT.aml, SSDT.aml dosyalarını koyun.
montezuma 2015® - Technopat.net

• UEFI ve UEFI olmayan sistemler içindir
  • Bu imaj dosyaları sadece Clover desteklemektedir. Technopat olarak sadece Clover önyükleyici desteği sunuyoruz.
  • Masaüstü ve Laptop olarak iki ayrı imaj hazırladık.
  • Laptop imaj, kullanıcıların en büyük sıkıntısı olan kurulum yada sonrasında yaşanan grafik problemlerini çözmek için NVIDIA / ATI kextler olmadan hazırlandı.
  • Her iki imaja da MBR yama yapıldı. Bu sayede HDD bölüp Windows yanına OS X kurulum yapmak isteyenler GPT hatası almadan sorunsuzca kurulum yapabilirler.
  • Sadece Intel desteği vardır. AMD kullanıcılarının AMD için Transmac ile Kernel eklemeleri gerekmektedir.
  • Image / EFI / Kurulum Sonrası Araçlar klasörü içinde kurulum sonrası internete bağlanmanıza gerek kalmadan, sisteminiz için gerekli kextleri ve yamaları ekleyebilmeniz için gerekli kurulum araçları eklenmiştir. Bu araçlar aşağıda listelenmiştir:

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı