Atatürk neden sevilmiyor?

Cahil mi? 🤣🤣 Bunu inanmayanların kafasını kesmesini emreden bir dinin üyesi mi söylüyor? Yahu ülke size kalsa ATATÜRKÇÜ, BİLİMCİ, ATEİST, HRİSTİYAN, YAHUDİ, MİLLİYETÇİ, DEİST kim var öldüreceksiniz. Ülkeyi kurtarmış adamı sevmeyen, saygı duymayan insan müsfettelerinin ülkede yeri olmadığını gönderilmesi gerektiğini düşünen ben mi cahil oldum? Bu ülke öyle kolay kurtulmadı, nice insan öldü bu yolda. Ama senin o savunduğun insan müsfetteleri buna oturdukları yerden laf edebiliyorlar. ÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ! Öyle bir gün gelecek ki burada benim haklı olduğumu anlayacaksın ve buradan paşa paşa yada ... (anladın sen onu) gideceksiniz.
Müslüman olduğumu nereden çıkardın 😂 Ben olaya objektif bakıyorum ve o bakış açısında sen cahilsin. Böyle sembolik konuşmalarının da hiçbir değeri ve işlevi yok kendi hayal dünyanda belli kalıplarla abuk subuk yaşıyorsun ne diyeyim sana.
 
Çünkü kendileri muhafazakar ortamda büyüyorlar, aileleriden ne goruyorlarsa onu uyguluyorlar. Laikliği din dusmanligi olarak görüyorlar mesela, sebebi cahillik.

Bizim dincimiz bize kendi ilmimizi diğer ülkelere sattılar şimdi de onlar bize parayla satıyorlar ve Atatürk bizi dinimize düşman etti gibi şeyler söylüyordu.
 
Müslüman olduğumu nereden çıkardın 😂 Ben olaya objektif bakıyorum ve o bakış açısında sen cahilsin. Böyle sembolik konuşmalarının da hiçbir değeri ve işlevi yok kendi hayal dünyanda belli kalıplarla abuk subuk yaşıyorsun ne diyeyim sana.
Yaa tabii tabii evet... Objektif bakıyormuş, heh! Eğer objektif baksaydın ATATÜRK'ün bu ülkeyi çok büyük zorluklarla kurtardığını ve bazı yobazların ona saçma sapan masalları, efsaneleri, argüman gösterek laf etmeye hakkının olmadığını bilirdin. Mesela ben düşünce özgürlüğü diye burada senin tanrına küfür etsem, hadi küfür değil hakaret edeyim argovari şeyler söyleyeyim, doğru olur mu? Bu ülke insanı ATATÜRK'e adeta DÜŞMAN DÜŞMAN, her türlü hakareti edebiliyor ama ne hikmetse bir ceza da almıyor. Sen kalkıp da bu ülkeyi kurtarmış adamdan değil bunlardan yanasın, belli oluyor yazdıklarından. Objektif değilsin. Onları savunuyorsun bana. Bu sonuçta benim gözümde, ATATÜRKÇÜLERİN gözünde fikirlerinin hiçbir değeri, yok bu ülkede yerin de yok bir gün iç savaş çıkarsa, defolacak olan sizlersiniz. Biz değil.
 
Çok basit bir neden yatıyor altında; Arap kültürüyle iç içe geçmiş, asimile olma yolunda ilerleyen ve Türklüğün ne olduğunu unutmuş bir halka Türklüğü yeniden hatırlattı, onları özgür kıldı. Gücü krallık taslayanlardan, peri masalı anlatıp insanların kafalarına girenlerden aldı, halka geri verdi.

İslamiyet öncesinde atlarıyla sürünün en önünden giden, değer gören asil Türk kadınını düştüğü acınası durumdan kurtardı, onlara yeniden hak tanıdı. Onları özgür kıldı.

Atatürk, Türk halkının üçüncü dünya ülkesi vatandaşı olsun istemedi. Diğerlerinin yanında 'ilkel' gözükmesini, başkalaştırılmasını istemedi.

Atatürk, insanların dil, din, ırk, cinsiyet ve dış görünüşüyle değil yaptıklarıyla ve düşünceleriyle yargılanmasını istedi.

Atatürk ileri görüşlüydü, insanları manevi duygularını kullanarak kandırmanın çok kolay olduğunu biliyordu ve bunu bilmesine rağmen günümüzdeki insanlar gibi bunu kullanarak güç elde etmektense bunun önüne geçmek istedi.

Kısacası Atatürk, Türklere Türk olduklarını hatırlattı, onları özgür kıldı.
Bağnaz, gerici ve cahil insanlara göreyse özgürlük kölelikti, bu onların kanına dokundu.
 
Bazı insanlar ''Atatürk müslüman değil'' diyor o yüzden sevmiyor, ama bu bakış açısı saçma çünkü Müslüman olmasa bile istediği dine inanma hakkı var herkesin, isterse satanist olur bu kimseyi ilgilendirmez.
 
Atatürk'ü belirli bir kesim sevmiyor genelde. Eğer bu ülkede doğan biriyseniz Atatürk'ü sevmemek için tek bir nedeninizin bile olmadığını diyeyim.
 
En büyük sebebinin Halifeliğin kaldırılması olduğunu düşünüyorum. Rakı içmesi, Kuranı Türkçeye çeviri yaptırması, ezanı Türkçe okutması diğer önemli sebepler.
Atatürk Rakı içiyor derler ama sevdikleri 2.Abdülhamitin Rom içtiğini bilmezler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı