Atatürk'ün hataları nelerdi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnternette bir araştırmaya başladığımda genelde hatalarını söyleyen çok az ve söyleyenler de genelde nefret edenler. Gerçekten hataları nelerdi? Hatalarını söyleyen adam kadir mısırlıoğlu ve savunucuları genelde ama o adam o kadar kinli ki Atatürk'e karşı keşke yunan galip gelseydi diyen biri gerçekten bana hatalarını düzgün bir şekilde söyleyecek olanlar varsa bana anlatırsa sevinirim ve lütfen %100 her şeyde haklıdır, 4/4'lüktür diyenler konuya bakmadan geçsin çünkü o tür insanlar da hatalarını görmüyor.

Anlatırımda şimdi bazılar için Vatan haini ilan edilirim. Neyse bir tane söyleyelim. Niye her yerde onun resmi, heykeli var? Tanrılaştırmadır bu.
 
Alkol kullanması, sigara içmesi, Atatürk İslamı hoş görmüyor ve onaylamıyor imajı bırakması. (Müslüman olmayanlarda vardır belki bu mesajı okuyanların arasında ama malum Ülkemizin %95'i Müslüman)
 
Arkadaşlar iyi dediniz de siyasi hataları nelerdi?
Hocam pek hata mı bilemem ama, halkı tam alıştıramadan Batı'ya yöneldi. Yani yanlış anlamayın bu inkılaplara karşı değilim, ancak Atatürk bunu yaptığında halkta henüz temel bir altyapı yoktu. Zira kendisi de altyapıyı oluşturmak için çalışmış ama ömrü buna izin vermemiştir maalesef. :(
 
Anlatırımda şimdi bazılar için Vatan haini ilan edilirim. Neyse bir tane söyleyelim. Niye her yerde onun resmi, heykeli var? Tanrılaştırmadır bu.
Çünkü bu vatan için önemli biri. Tarihte bu gibi kişilerin hep heykelleri vardır.
 
Tarikatın anlamını biliyor musunuz?
Google'da düşündüğüm gibi anlamı budur; "Bir dinin içinde, özellikle İslamlıkta, tasavvufa dayanan ve kimi ilkelerle birbirinden ayrılan kollardan, Tanrı’ya kendine özgü bir tarzda, ayrı tarzda ulaşma savında olan yollardan her biri."

Kendim de bulundum, ibadetten ve güzel sohbetlerden başka bir şey görmedim.
Ama bunu kötü kullananlar da vardır.
 
İyi ki yapmış keşke daha fazla yapsaydı. Yaptığı tüm katliamlarda sonuna kadar hak veriyorum.

Yazıklar olsun ne diyeyim. İşte bu yüzden iğreniyorum.
 
Ölümünü içkiye yıkmak doğru değil çeşitli savaşlarda aldığı yaralar nedeniyle o dönemin "şu savaşı çıkarsın 30'u görmese de olur bas ilacı" şeklinde tedavi anlayışıyla da bir ilgisi var. Ayrıca sigara, ölümünden 30-40 yıl sonraya kadar bile reklamı yapılan bir şeydi çok da bir şey dememek lazım.

Hatalar konusunda ise İttihat ve Terakkiyi silmeye çalışma denilebilir. Ayrıca duruma tam nesnel yaklaşmak şu an imkansız olsa da zamanında Latin harflerine çok büyük bir çevre karşı çıkmıştı. Karabekir'in Arap harflerini doğru eğitimle daha hızlı öğretiyoruz tarzı bir cümlesi de vardı. Osmanlı'da halka okuma yazmayı öğretek diye bir kafa olmadığı için eksiklik eğitim gibi duruyor. (Dediğim gibi kimse net cevabı veremez ama şu an da Arap harfleriyle bu metni yazmadığıma mutluyum).
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı