Ateizme göre evren nasıl oluştu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okudum hepsini, gene bunu yazmamama engel olacak bir şey göremedim.
Yani genelleme yapma diyeceğim de. Bende yaptığım için karşı çıkmayacağım. Haklı olabilirsin. Şöyle diyeyim; Sence Müslümanlar dinini doğru yaşıyor mu? Neden bizim ülkede ılımlı bir Müslümanlık yaşanırken diğer ülkelerde radikalleşip, kurallar da ona göre uygulanıyor? Hangisi doğru? Yani kendini bilen bir ateist hiçbir zaman kesin olmayanı savunmaz. Mutlak doğruyu savunur.
 
Yani genelleme yapma diyeceğim de. Bende yaptığım, haklı olabilirsin. Şöyle diyeyim; Sence Müslümanlar dinini doğru yaşıyor mu? Neden bizim ülkede ılımlı bir Müslümanlık yaşanırken diğer ülkelerde radikalleşip, kurallar da ona göre uygulanıyor? Hangisi doğru? Yani kendini bilen bir ateist hiçbir zaman kesin olmayanı savunmaz. Mutlak doğruyu savunur.
Doğru düzgün kaynakları yok ki hocam. Bana kaynak atıyor ve kaynağa bakıyorum ama bir şey yok sadece bilimsel gözükmesi için yalan yalan şeyler uydurup süslemeler yapıyorlar. Müslümanların çoğu dinini düzgün bir şekilde yaşamıyor, diğer ülkelerde Müslüman halk çok daha fazla kullanılıyor, örneğini Afganistan'da görebiliyoruz.
 
İlk zamanlar ezeliydi evren onlar için. Son zamanlarda Einstein, evrenin genişlediğini fark etti. Bununla birlikte evrenin bir başlangıcı olduğu ortaya çıktı. Einstein bunu bulduğuna pişman oldu tabi. Çünkü bir yaratıcının varlığına işaret bu durum.
 
Doğru düzgün kaynakları yok ki hocam. Bana kaynak atıyor ve kaynağa bakıyorum ama bir şey yok sadece bilimsel gözükmesi için yalan yalan şeyler uydurup süslemeler yapıyorlar
Süsleme, püslemeyi her insan yapıyor. Bunun dindarı, dinsizi yok. Bu insanların psikoloji ile bir durum. Bende çok garip buluyorum. Sana en fazla şu şu kaynakta anlatmışlar, bir incele diyebilirler. Gerisi sana kalmış.
 
Süsleme, püslemeyi her insan yapıyor. Bunun dindarı, dinsizi yok. Bu insanların psikoloji ile bir durum. Bende çok garip buluyorum. Sana en fazla şu şu kaynakta anlatmışlar, bir incele diyebilirler. Gerisi sana kalmış.
Zaten inceliyorum hep. Bilimsel olarak araştırdıkları ve gösterdikleri şeyler de zaten İslam'da var. Hatta günümüzde yeni yeni bulunan bazı şeyler çok önceden İslam'da anlatılmıştı.
 
Yani genelleme yapma diyeceğim de. Bende yaptığım için karşı çıkmayacağım. Haklı olabilirsin. Şöyle diyeyim; Sence Müslüman'lar dinini doğru yaşıyor mu? Neden bizim ülkede ılımlı bir Müslüman'lık yaşanırken diğer ülkelerde radikalleşip, kurallar da ona göre uygulanıyor? Hangisi doğru? Yani kendini bilen bir ateist hiçbir zaman kesin olmayanı savunmaz. Mutlak doğruyu savunur.

" Radikalleşti " dedikleriniz selefiler mi? Çünkü ülkemize yaygın olan Ehl-i Sünnet ile selefilik arasında çok fazla fark var. Ilımlı Müslüman'lık değil de ona ülkede tam anlamıyla İslam'ı yaşayamamamak diyelim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı