Atlantis ve Mu kıtalarının gerçek olma olasılığı var mı?

Kendi inancına ters olan bir olguyu araştırmadığın, bununla ilgili hiçbir şey yapmadığın belli. Neyi tartışayım ki senin bu dediğinle? Ben senin inandığın dinin kitabını da biliyorum, kanunlarını da biliyorum, hikayelerini de biliyorum ama sen benim bahsedeceğim şeylerin çoğundan habersiz durumdasın. Bunu seninle tartışabilmem için önce senin de benim bildiklerimi araştırmış ya da gözlemlemiş olman gerekiyor. Nasıl ki hayatında tavuk yememiş biriyle tavuğun tadı üzerine bir tartışma yapılamazsa, hayatında bilimle uğraşmamış biriyle de bunun üzerine bir tartışma yapılamaz. Amacım seni aşağılamak ya da yanlışlamak değil, gereksiz bir tartışma yaparak seni de yormak istemem. Galileo'nun din adamı olan arkadaşının perspektifinden çıkmayıp o gözlemleri ve araştırmaları reddettiğin sürece ortada tartışabilecek bir şey yok demektir.

Ayrıca binlerce tanrı ve yüzlerce dinden birine inanıp diğerlerinin tamamen yanlış olduğunun, tek doğrunun kendi inancı olduğunu iddia edenler de tıpkı Nuh'a inananlar gibi gülünç geliyor. Kendi gözlemlerimle görebildiğim, ölçebildiğim ve hesaplayabildiğim şeyleri bir inancın efsanelerine göre reddedemeyeceğim.
Anlamadığım nokta "hikaye" demen. O "hikaye" dediğin Kur'an'daki ayet böyle :Andolsun biz peygamberlerimizi açık kanıtlarla gönderdik, beraberlerinde kitap ve adalet terazisini de indirdik ki insanlar hakkaniyete uygun davransınlar. Bir de demiri indirdik ki onda büyük bir güç ve insanlar için yararlar vardır. Böylece Allah, görmeden iman ederek kendisine ve peygamberlerine yardım edecekleri ortaya çıkaracaktır. Şüphesiz Allah güçlüdür, üstündür.(Hadid suresi 25)
İndirdik diyor farkındaysan. Kanıtlanmadı mı demirin dünyada oluşmadığı? Galileo ne alaka anlamadım. O Hristiyan değil mi? Yukarıdaki arkadaş İslam'ı kastetti.
 

Geri
Yukarı