AtlasOS olan sisteme Linux kurmak mantıklı mı?

Anna Karenina

Hectopat
Yer
Kırşehir Merkez
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
🖥️ PC: İntel Core İ7 3770 | GT 415 | HD 4000 | 16 GB RAM DDR3 1333Mhz | Quadro H61 Anakart | 300W PSU ATX | Samsung 870 EVO 250 GB SSD | Kioxia Exceria Sata SSD 480GB | Fury 128GB SSD | Toshiba MQ0ABD038 320GB HDD | Windows 10 Pro AtlasOS

Keyboard: Piranha 2345 | Mouse: Corsair Katar PRO | Headset: P47 Wireless | Monitor: Samsung SyncMaster 940BW 75 Hz | | Phone: Sony Experia M5 | Huawei P7 Lite 2017 | Laptop Asus VivoBook S14 | HP G255 i3 5005
Meslek
Oto yedek parça sanayi
i7 3770.
GT 415 OEM.
SSD.
8x2 1333 MHz.
Bu sisteme mevcut AtlasOS 20H2'den hızlı Linux sürümüne geçersem FPS artışı yaşar mıyım?

Hızlı Linux sürümü diye bir şey yok. Hassasiyet arttırılmış kerneller var, daha az bellek tüketen masaüstü yöneticileri var, önceden hazırlanmış oyun programlarıyla gelen distrolar var ancak daha hızlı yok.

AtlasOS'tan beklentin ve Linux'tan beklentine bağlı. Ben uzun süre Linux kullandım ancak hala oyun oynarken sıkıntı yoksa özelleştirilmiş Windows'tan daha çok performans ve konfor alıyorum. 30 FPS alınan oyun zaten 60 olmuyor Linux'ta ve bazı kayıpların da olacak.

Deneyim açısından video, dizi, forum gibi şeylerde daha konforlu diyebilirim yine de.

Hızlı Linux sürümü diye bir şey yok. Hassasiyet arttırılmış kerneller var, daha az bellek tüketen masaüstü yöneticileri var, önceden hazırlanmış oyun programlarıyla gelen distrolar var ancak daha hızlı yok.

AtlasOS'tan beklentin ve Linux'tan beklentine bağlı. Ben uzun süre Linux kullandım ancak hala oyun oynarken sıkıntı yoksa özelleştirilmiş Windows'tan daha çok performans ve konfor alıyorum. 30 FPS alınan oyun zaten 60 olmuyor Linux'ta ve bazı kayıpların da olacak.

Deneyim açısından video, dizi, forum gibi şeylerde daha konforlu diyebilirim yine de.

Aslında Linux'a geçmek istemem ama benim kartımın sürücüleri Windows'ta çok sıkıntılı ve doğrudan Windows sürücüsü yok Linux olarak sürücüsü var.

Son düzenleyen: Moderatör:

Performans almak istiyorsanız asla Linux'a geçmeyin. Bellek tüketimi 200 MB daha az diye çile çekmeyin, hele ki Linux tecrübeniz yoksa asla girişmeyin, çoğu oyun ve program desteklenmiyor zaten Linux'ta.

Performans almak istiyorsanız asla Linux'a geçmeyin. Bellek tüketimi 200 MB daha az diye çile çekmeyin, hele ki Linux tecrübeniz yoksa asla girişmeyin, çoğu oyun ve program desteklenmiyor zaten Linux'ta.
Katılmıyorum. Tecrübe gökten inmediği gibi destek konusunda da çok ilerledi. Performans konusu ise muamma, ayarlamalar ve kullanım amacına bağlı. Konforu düşük sadece.

Bellekten geçme sebebim olmaz zaten çünkü 16 GB Dual RAM var sadece üstte dediğimden dolayı geçmeyi düşündüm.

Aslında Linux'a geçmek istemem ama benim kartımın sürücüleri Windows'ta çok sıkıntılı ve doğrudan Windows sürücüsü yok Linux olarak sürücüsü var.
Sürücü olarak Nvidia otomatik bulma aracı, olmazsa katalog yani update var. Bunları denemelisin. Ancak FPS konusunda garanti edemem, kendin deneyebilirsin zen kernel ile.

Sürücü olarak NVIDIA otomatik bulma aracı, olmazsa katalog yani Update var. Bunları denemelisin. Ancak FPS konusunda garanti edemem, kendin deneyebilirsin zen kernel ile.

GeForce Experience ekran kartı desteklenmiyor hatası verip kurulmuyor. GT 220'ye kurulurken GT 415'e kurulmuyor Update katalogdan yükleyip kullanıyorum mecburen.

İsmini vermek istemediğim bir sitede Windows 10 performance Edition bulunuyor. Araştırın, bulursunuz. Türk bir site. Uzun zamandır kullandım ve modlu Windows olmasına rağmen çok iyi bir stabilizasyona sahip. Boşta bellek tüketimi 1 GB civarı.

Modlu Windows için en iyi tercihim AtlasOS olur gene de teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı