AtlasOS vs ReviOS

Ne gibi driver sıkıntıları yaşadınız?
Önerilen şekilde kurduysanız (Windows'un sürücüleri kurmasına izin vermeyerek) sorun yaşamanız normal eğer sürücülerinizi nasıl indireceğinizi bilmiyorsanız.

Bu arada atlas öneriyorum. Ancak en yeni versiyonu 3 aylık, siz GitHub'dan kaynak kodunu indirip apbx olarak kendiniz oluşturunuz. Eğer çok istiyorsanız size oluşturabilirim ama kendiniz yapın güvenlik açısından.

Buradan src isimli dosyayı indiriyorsunuz, içindekileri 7ZIP ile ZIP'e ekliyor, şifresini malte olarak kaydediyorsunuz. Uzantısını da apbx yapıyorsunuz. Dilerseniz src dosyasının içindekileri inceleyebilirsiniz. Ben kendimce yamalıyorum, OS adını atlas OS yapmasına izin vermiyor, duvar kâğıtlarını siliyorum.

Merak etme driverları nasıl indireceğimi biliyorum. Şöyle bir sıkıntısı mevcut, NTLite kullanarak oluşturulmuş (veya düzenlenmiş) 2 kısmı mevcut bunlardan biri Windows'un otomatik Update'lerini devre dışı bırakıyor ama aynı zamanda BIOS Firmware güncellemesini de engelliyor. (özellikle laptoplar için.)
- Kolaya kaçmışlar kısaca -
Diğeri ise yubico vb. flash disklerinin gerek duyduğu birçok hizmet gereksiz bir biçimde silinmiş bunun sonucunda Windows hello pin kurulumu aşırı sıkıntı yaratıyor (kurulabilir ama sıkıntılı). Ek olarak ben hello PIN'i kurduktan 2 hafta sonra birdaha oturum açamadım TPM Manager çalışmadığı için. Son olarak laptopların çoğunda ve ASUS anakartların bazılarının gerek duyduğu Custom USB root hubları yükleyemiyor. (NTLite kaynaklı)

Yani arkadaşım kısaca bunun gibi birçok sorunu daha mevcut, savunmadan önce biraz araştır "ne gibi sıkıntıları varmış diye" ondan sonra savunmanı yapabilirsin.

Merak etme driverları nasıl indireceğimi biliyorum. Şöyle bir sıkıntısı mevcut, NTLite kullanarak oluşturulmuş (veya düzenlenmiş) 2 kısmı mevcut bunlardan biri Windows'un otomatik Update'lerini devre dışı bırakıyor ama aynı zamanda BIOS Firmware güncellemesini de engelliyor. (özellikle laptoplar için.)
- Kolaya kaçmışlar kısaca -
Diğeri ise yubico vb. flash disklerinin gerek duyduğu birçok hizmet gereksiz bir biçimde silinmiş bunun sonucunda Windows hello pin kurulumu aşırı sıkıntı yaratıyor (kurulabilir ama sıkıntılı). Ek olarak ben hello PIN'i kurduktan 2 hafta sonra bir daha oturum açamadım TPM Manager çalışmadığı için. Son olarak laptopların çoğunda ve ASUS anakartların bazılarının gerek duyduğu Custom USB root hubları yükleyemiyor. (NTLite kaynaklı)

Yani arkadaşım kısaca bunun gibi birçok sorunu daha mevcut, savunmadan önce biraz araştır "ne gibi sıkıntıları varmış diye" ondan sonra savunmanı yapabilirsin.

Hiçbir zaman Microsoft sitesi hariç bir yerden ISO indirmeyin.
NTLite kullanmayın.
Atlas'ın official NTLite sürümü yok.
Atlas'ın 2 sürümü yok.

Atlas bunların hiçbirini yapmıyor. Siz farklı bir şeyden bahsediyorsunuz.

Atlas ileri düzey kullanıcılar için. Ne yaptığını biliyorsan kur mottosu var. Ancak ne zaman popüler oldu o zaman insanlar yok "Defender" opsiyonel olsun, yok Windows Update açılabilir olsun diye söylenmeye başladı. Mainstream olmaya zorluyorlar. Atlas'ın ilk sürümünde UAC bile kapalı.

Demek istediğim Atlas, yıllardır aradığım tek tuş çözümlerden biri. Sonuna kadar destekliyorum. Ancak genel kullanıcıya hitap etmiyor.
Windows Update kullanacaksanız, Hello PIN kullanacaksanız, UAC kullanacaksanız, Defender size lazımsa normal Windows kullanın, Atlas'a ihtiyacınız yok sizin.

Son düzenleyen: Moderatör:
NTLite kullanmayın.
Atlas'ın 2 sürümü yok.

Atlas ileri düzey kullanıcılar için. Ne yaptığını biliyorsan kur mottosu var. Ancak ne zaman popüler oldu o zaman insanlar yok "Defender" opsiyonel olsun, yok Windows Update açılabilir olsun diye söylenmeye başladı. Mainstream olmaya zorluyorlar. Atlas'ın ilk sürümünde UAC bile kapalı.

Demek istediğim Atlas, yıllardır aradığım tek tuş çözümlerden biri. Sonuna kadar destekliyorum. Ancak genel kullanıcıya hitap etmiyor.
Windows Update kullanacaksanız, Hello PIN kullanacaksanız, UAC kullanacaksanız, Defender size lazımsa normal Windows kullanın, Atlas'a ihtiyacınız yok sizin.
hocam merhaba bana yardim edebilir misiniz windows 10 ltsc icinde kaldim dogrusu klavyem tr olmuyor ozur dilerim bana atlasos konusunda yardimci olabilir misin acaba

İnternete atlas OS yazın. Kurulumu kolay ve Türkçe.
hocam guvenilir mi acaba ben revios kurmustum ama kredi karti islemleri icin biraz cekindim dogrusu windows 10 ltsc etkinlestirme sorun var

hocam guvenilir mi acaba ben revios kurmustum ama kredi karti islemleri icin biraz cekindim dogrusu windows 10 ltsc etkinlestirme sorun var
guvenli yapmanin bir yolu var mi varsa adim adim anlatirsaniz cok makbule gecer gercekten format atmak istemiyorum daha fazla

ayip ettiniz ghost spectre revios ve daha fazla isletim sistemi kullandim ilk sayfada atlasos kendiniz yeninden birseylerin yapin dediniz ya atlasos bu uygulamalari yaparsak guvenlik sorunu ortadan kalkarmi

Atlas OS kullanacaksanız güvenliği dert etmiyor olmanız lazım. Hem online hem offline güvenlikten bahsediyorum. Güvenliği dert etmemeniz içinse ne yaptığınızı biliyor olmanız lazım.
Bahsettiklerim sadece güncel sürümünü kullanmak için. Güvenlikle ilgili bir şey yok.

NTLite kullanmayın.
Atlas'ın 2 sürümü yok.

Demek istediğim atlas, yıllardır aradığım tek tuş çözümlerden biri. Sonuna kadar destekliyorum. Ancak genel kullanıcıya hitap etmiyor.
Windows Update kullanacaksanız, hello pın kullanacaksanız, UAC kullanacaksanız, Defender size lazımsa normal Windows kullanın, Atlas'a ihtiyacınız yok sizin.

2 kısım diye belittim. 2 sürüm değil hocam. Tam olarak NTLite kullanmıyor. NTLite scriptlerini kullanıyor. (çoğu Regedit kaydı NTLite'a ait. Tabii şu an baktığımda temizlenmiş çoğu ama geçmişte NTLite kullanıyordu.) Windows Update olmazsa manuel USB hub kurulması lazım bunu siz yapabilir misiniz? Zaten Windows Update'i keyfimizden istemiyoruz gerekli olduğundan istiyoruz. Microsoft ile oturum açtığımızda güvenlik sebebiyle kurmak zorunda kalıyoruz. UAC'dan baheseden olmadı. Defender'den de bahseden olmadı.
Hocam yanlış anlamayın ama.

Atlas ileri düzey kullanıcılar için.

Bu cümleniz beni cidden şaşırttı. Ego demek istemiyorum ama... AtlasOS'u herkes kullanabilir ileri düzey kullanıcılar için olsa birçok Custom OS gibi GitHub'da paketlenmeden bırakılır alın siz paketleyin derler. Son cümlenizde haklı olduğunuz tek taraf "Atlas'ın official NTLite sürümü yok."

Atlas OS kullanacaksanız güvenliği dert etmiyor olmanız lazım. Hem online hem offline güvenlikten bahsediyorum. Güvenliği dert etmemeniz içinse ne yaptığınızı biliyor olmanız lazım.
Bahsettiklerim sadece güncel sürümünü kullanmak için. Güvenlikle ilgili bir şey yok.
kaspersky kullaniyorum baya iyi bir antivirus programi ama siz guvenligi dert etmemek icin ne yapiyorsunuz acaba

2 kısım diye belittim. 2 sürüm değil hocam. Tam olarak NTLite kullanmıyor. NTLite scriptlerini kullanıyor. (çoğu Regedit kaydı NTLite'a ait. Tabii şu an baktığımda temizlenmiş çoğu ama geçmişte NTLite kullanıyordu.) Windows Update olmazsa manuel USB hub kurulması lazım bunu siz yapabilir misiniz? Zaten Windows Update'i keyfimizden istemiyoruz gerekli olduğundan istiyoruz. Microsoft ile oturum açtığımızda güvenlik sebebiyle kurmak zorunda kalıyoruz. UAC'dan baheseden olmadı. Defender'den de bahseden olmadı.
Hocam yanlış anlamayın ama.

Bu cümleniz beni cidden şaşırttı. Ego demek istemiyorum ama... AtlasOS'u herkes kullanabilir ileri düzey kullanıcılar için olsa birçok Custom OS gibi GitHub'da paketlenmeden bırakılır alın siz paketleyin derler. Son cümlenizde haklı olduğunuz tek taraf "Atlas'ın official NTLite sürümü yok."
hocam siz hangi windows tercih edersiniz ben suan ltsc kullaniyorum fakat etkinlestirme sorunu var ve 90 gunluk deneme yok direkmen kurdugum zaman lisans bitmistir yaziyordu iyi bir windows onerisi olan vars acok iyi olur

Technopat Haberler

Geri
Yukarı