Atletik vücut için Calisthenics mi yoksa bodybuilding mi yapılmalı?

sarrowx

Hectopat
Daha fazla  
2 yıldır sporla uğraşıyorum. Fark ettim ki hantal vücut inşa ediyorum, koşmak olsun herhangi bir aktivite zorluyor. Calisthenics daha çok atletik bir fizik inşa ediyor. İsteğimde hem MSÜ parkuru için olsun hem de hayatım için daha atletik vücut istiyorum. Size sorum calisthenics spor salonunda nasıl verimli yapılır beslenme nasıl olmalı nereden öğrenebilirim ve kilomu koruyarak sadece kas kütlesini artırarak yapabilir miyim? 184 80kg. Ayrıca sizin öneriniz nedir sizce bodybuilding (profesyonel değil ilaçsız) mı calisthenics mi?

Bu kişiye göre değişir, mesela Sam Sulek 105-110 kiloluk kütlesine rağmen havada takla atarak havuza dalabiliyor. Dümdüz bodybuilding yapılırsa hantal kalınır, başka hobilerde edinmek lazım.

Bodybuilding adı üstünde vücut inşa etmek için hani kütle koymak için yapılan bir şey senin amacın atletik olmaksa calisthenics daha iyi olur hem daha esnekliğe de yatkın bir spor dalı.

Bu kişiye göre değişir, mesela Sam Sulek 105-110 kiloluk kütlesine rağmen havada takla atarak havuza dalabiliyor. Dümdüz bodybuilding yapılırsa hantal kalınır, başka hobilerde edinmek lazım.

Sam sulek örneği yanlış dostum adam steroid alarak o halde hani çok ayrı bir seviye o.

Bodybuilding adı üstünde vücut inşa etmek için hani kütle koymak için yapılan bir şey senin amacın atletik olmaksa calisthenics daha iyi olur hem daha esnekliğe de yatkın bir spor dalı.

Sam sulek örneği yanlış dostum adam steroid alarak o halde hani çok ayrı bir seviye o.
Hocam steroid ile mobilitenin ne alakası var? adamın body building öncesi yüzme sporunda tecrübesi var.

Hocam steroid ile mobilitenin ne alakası var? Adamın body Building öncesi yüzme sporunda tecrübesi var.

Evet fakat benim bildiğim o kadar kas kütlesi insanı hantal yapar hani ne yaparsa yapsın onun hantal olmaması arkadaşın da olmayacağı anlamına gelmez o açıdan diyorum.

Yag oranini dusurursen ve abarti agir girmezsen bodyde de atletic hantal olmayan vucut yapabilirsin.

Bir de degisik kardiyorlari deneyebilirsin.

Genelde goruyorum body yapanlar kardiyo falan yapmiyorlar bodozlama agirlik giriyorlar cok yanlış buluyorum.

Eger soylediklerim seni etkilemediyse artik yuzme yap bos gunlerde de hafif agirlikla vucuduna sekil verebilirsin.

Bir baska yolda boks yapmak. Ama cok kondusyon isteyen bir spor nefes alip vermek cok onemli. Hem dovusmeyi ogrenir hem atletik olabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı