AutoCAD neden bu kadar pahalı?

Akira_MR

Decipat
Katılım
10 Ağustos 2020
Mesajlar
2.629
Makaleler
4
Çözümler
23
24 bin TL.

24K.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir firmadan korsan program ile girerseniz sizi güzel sürprizler bekliyor. Çok büyük para cezaları var. Ayrıca bildiğim kadarıyla 24 bin tl ile tek bir program değil, sınırlı sayıda kişinin girebileceği bir sistem alıyorsunuz. Yani tek bir kod ile tek bir bilgisayar değil, atıyorum 5 bilgisayar birden girebiliyor. Ayrıca ticari programların hepsi pahalı. Öğrenciyseniz ama varsa öğrenci sürümü, yoksa da (bazılarının olmuyor maalesef) cracklisini kullanın. Firmaya gidince zaten uyarırlar crackli program varsa sil diye.
 
Peki bu program korsan bir şekilde kullanılabiliyor mu? Örneğin ülkemizdeki birçok okulda kullanılmakta ve tek tek tüm bilgisayarlara yıllık 24.000 TL ödemeleri ilgimi çekti.
Elbette korsan kullanabilirsin ancak bunu takip ediyolar ve ayrıca korsanı bi işyerinde kullanırsan şafak harekatı gibi ertesi sabah zabıtalar kapına kadar geliyolar ve bilgisayarlara el koyuyolar denetim yaptıktan sonra ancak geri alabiliyosun ve eğer crackli yazılım varsa çok yüksek bi para cezası alıyosun. Sen genede öğrenci planına bak derim.
 
Ücretsiz o kadar alternatifi varken işyerinde korsanı kullanmak ayrı bir mallık. Mesela sadece 2D çalışma için senelerce drafsight kullandım lisanslı AutoCAD 2015 olmasına rağmen. Hızlıydı, kasmıyordu ve klasik arayüzü vardı. Şimdi o da paralı oldu nanocad e geçtim. Özel bir eklenti ve lisp kullanmıyorsan diğer çözümleri denemelisin.
3D tasarım yapan Free programlarda var. 500 adete kadar parçayı montaj yapabiliyorsun. Sonrası paralı.
Rakı sofrasına bir akşamda binlikleri döküp hafta sonu sahilde takacığında geçirip hala kaçak kullanıyorsan devlete polise satıcısına da zınarmayacaksın. Hak ediyorsun.
 

Geri
Yukarı