Avusturya GP yarış sonucu

Leclerc'in yarışları hep elinde olmayan sebeplerden dolayı kötü sonuçlanıyordu. Verstappen 2 DNF'ten sonra bu tarz sorunlarla karşılaşmadı son iki yarış dışında. Bu sebeple böyle bir şey söyledim. İkisini de birbirlerine karşı pist üstünde doğru düzgün savaşırken görmedik. Çoğunlukla Leclerc olmak üzere her yarışta sorun yaşadılar.
 
Verstappen 2 DNF'ten sonra bu tarz sorunlarla karşılaşmadı son iki yarış dışında. Bu sebeple böyle bir şey söyledim.
Silverstone da şanssızdı tabana sıkışan parça nedeniyle. Bu yarışta Verstappen de bir şanssızlık olmadı. Araçta herhangi bir zarar meydana gelmedi bu yarışta.
 
Zarar gelmediği sorun olmadığı anlamına gelmiyor ki. Leclerc geri geri gitse Verstappenden daha iyi tempo tuttururdu.
 
Ortada bir sorun yoktu, burada bir şanssızlıktan bahsedemezsin. Lastik sorunu yaşamaları şanssızlık değil. Leclerc'in daha iyi tempoda olması onun ve Ferrari'nin başarısı. Ayar hataları şanssızlık olarak değerlendirelemez, bunlar hatadır. Şans ile hata arasında fark var. Ferrari'nin ilk başta tempoyu yüksek tutması da Verstappen'in lastiklerini daha fazla aşındırdı. Sprint yarışında Verstappen lastik sorunu yaşamadı, orada Ferrari gerektiğinden daha fazla muhafazakar davrandı. Pazar günü bu hataya düşmediler. Cumartesi kullandığı ayarları pazar günü Verstappen yine kullandı. Son stintte medium lastiklerde Verstappen'in temposu da iyiydi.

Ferrari'nin de daha önceki yarışlarda lastik aşınmasından muzdarip olduğu çok yarış var, çıkıp bunlara da o zaman şanssızlık diyelim. Bunlar şanssızlık değil, hatadır.
 
@BERWAR Sürücülerin elinde olmayan durumlardan dolayı yarışlarının istediği gibi sonuçlanmamasını şansızlık olarak değerlendirdiğimden öyle söyledim. Monaco'da Leclerc'e yapılan stratejik bir hataydı mesela. Bu durum strateji ekibinin hatası, Leclerc adına da şansızlıktır benim için. Bu kararı kendisi almadı ama sonucunu etkiledi.
 
Takım olarak kazanırsın, takım olarak kaybedersin. Araç ayarları, stratejik kararlar, motor patlamaları, pit stoplar, mekanik arızalar bunların hiçbiri şanssızlık olarak değerlendirilemez. Bunlarda pilotların elinde olan durumlar değil, çıkıp o zaman bunlara da şanssızlık diyemeyiz.

Buralarda ortaya çıkan hadiseler şanssızlık olarak hatadır. Takımın bir şeyleri yanlış yaptığının işaretidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı