Avusturya GP

Katılım
19 Eylül 2015
Mesajlar
48.750
Makaleler
12
Çözümler
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kaos dolu bir yarış oldu, 2 defa güvenlik aracı piste girdi, yarışın ortasından sonra yarış baya zevkli hale geldi.

Yarış sonucu gelirsek kazanan Bottas oldu.

1) Bottas
2) Leclerc
3) Norris
4) Hamilton
5) C. Sainz
6) Perez
7) Gasly
8) Ocon
9) Giovinazzi
10) Vettel

Yarış dışı kalan pilotlar Verstappen(motor arızası), Stroll(vites kutusu sensör sorunu), Russell(motor), Riccardo(motor), Raikkonen(ön lastik süspansiyonu kırıldı), Grosjean, Albon, Magnussen, Kyvat.(lastik patladı)

Mercedes motorlu araçlar yarışta sorun yaşadı. HAM ve Bottas'ta vites kutusu sensör sorunu yaşadı, buna rağmen yarışı tamamlayabildiler. Magnussen ve Grosjean motor sorunundan mı kaldı bilemiyorum, fren sorunu diye tahmin ediyorum ben.

Yarışa geçelim, Bottas, Hamilton'un yarışa gerilerde başlamasından dolayı yarışı kontrol altında götürdü, daha sonra Verstappen yolda kaldı, HAM aradaki 6-7 saniyelik farkı kapatıp Bottas'a yaklaştı, daha sonra güvenlik aracının piste girmesiyle beraber iki sürücü galibiyet için çekişti ancak sensör sorunu çıktıktan sonra HAM ayağını gazdan çekti, daha sonra da Albon ile çarpıştığı için 5 saniye ceza aldı ve yarışı 4. sırada bitirdi.

Gelelim günün en sürpriz sonuçları, bugün yıldızları Norris ve Leclerc idi. Norris son turda en hızlı turu elde edip Hamilton'un 0.2 saniye önünde yarışı tamamlayıp, kariyerinin ilk podyumunu elde etti, çok iyi bir yarış çıkardı.

Leclerc de baştan sona hatasız bir sürüş gerçekleştirerek yarışı 2. sırada bitirdi. Ferrari'nin performansı berbat düzeyde, buna rağmen muazzam bir sonuç çıkardı bu araca rağmen, ne kadar gurur duysak azdır, şampiyonluk kumaşı olduğunu bir kez daha gösterdi. Mclaren ve Racing Point'in temposu Ferrari'den daha iyiydi, buna rağmen son anlarda Leclerc Norris ve Perez'i geçerek büyük iş yaptı. Sainz'i da arkasında iyi tuttu.

Hamilton geriye düşmesine rağmen iyi bir yarış çıkardı, Albon ile çarpışması kendisine pahalıya mal oldu.

Vettel yine amatörce bir hata yaptı, bu rağmen yine puan aldı, bu da bir gelişme, temposu aracın kötüydü geriden başladığı içinde Leclerc kadar iyi bir sonuç elde edemezdi ancak 7. olabilirdi diye düşünüyorum. Yaptığı hatanın kabul edilebilir bir tarafı yok, kontrolsüz bir şekilde viraja girdi, şansa Sainz'a çarpmasına rağmen ne kendi aracında ne de Mclaren de hasar olmadı.

Sainz'in tempousunu bugün beğenmedim, yarışın son bölümünde iyi bir tempo yakaladı, hatta Norris'e de 2 defa atak yaptı, Norris sert savunma yaparak yerini iyi korudu. Norris'e göre yarışa daha geriden başladığı için 5. sırada yarışı tamamlaması iyi bir iş.

Perez pitlerde hız sınırını aştığı için 5 saniyelik ceza aldı, yarışı da iyi götürüyordu, Norris kendisini geçerken az kalsın Norris'i yarış dışı bırakıyordu, ucuz kurtuldu.

Ocon düne göre çok daha iyi bir iş çıkardı, ilk yarışında puan almayı başardı.

Gasly geçen sene son yarışlardaki istikrarını sürdürüyor. İyi bir sonuç elde etti.

Günün önemli sürprizlerinden biri de Giovinazzi idi, Alfa Romeo hız olarak çok iyiydi, buna rağmen güzel bir sonuç elde etti.
 
Çok güzel bir yarıştı, özellikle de 7 aylık aradan sonra. Güzel yorumların için teşekkürler @BERWAR, her yarış sonrası senin konunu bekliyor olacağım artık. :)

Bottas, Norris, Lecrec çok temiz sürdü. Perez iyi gibiydi ama göz göre göre rakibinin üstüne kırdı. Albon sabırsızlığının cezasını çekti, Hamilton da Canada 2019'u denemeye çalıştı ama zararlı çıktı.

Pilotların neredeyse yarısı yarış dışı kaldı. Haas döküldü, RBR ve Renault dayanıklılık sorunlarına kurban gitti. Raikkonen'in lastiği de işin tuzu biberi oldu, iyi meme çıkar buradan.

Kısaca güzel bir yarıştı. Norris hatasız sürdü, Lecrec ise şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiğini bir kere daha gösterdi. Umarım Ferrari'de çürüyüp gitmez.

Vettel'i biliyoruz, aracı uygun olmadımı pek bir şey yapamıyor. Sainz ile olay tartışılır ama yine de amatörce. Bırakma vakti geldi bence.
 
Vettel yine hayal kırıklığı yarattı.
Aracı çok kötü, Vettel amatörce bir hata yaptı, 2 yıl istikrarlı olarak amatörce hatalar yapıyor maalesef. Hata yapmasaydı maksimum 7. olurdu. İbrahim'in dediği gibi Vettel'in sürüş tarzına uygun araç olmadı Vettel fazla hata yapan bir pilot. Bazen gereksiz zorlamadan, çoğu zaman amatörce hatalardan bu tür sorunlar yaşıyor.

Vettel'i biliyoruz, aracı uygun olmadı mı pek bir şey yapamıyor. Sainz ile olay tartışılır ama yine de amatörce.
Kesinlikle altına imzamı atıyorum. Sainz'e yaptığı atak çok amatörceydi aslında atakta değildi frenajı kaçırdı.
Umarım Vettel düzelir dedikçe hata yapmaya devam ediyor, bıktık bu hatalarından artık.
 
@BERWAR Senna'nın Williams'a alışamaması gibi ya. Normal karşılıyorum artık Vettel'i. Zira 12 senedir F1'de ve artık alıştığı, kendine özgü bir ayar ve araç stili var. 2017 ve 2018 araçları stiline daha uygundu mesela ve güzel yarışları vardı. Ama 2019'da nedendir bilinmez konsept değişti. Lecrec daha yeni, dolayısıyla daha kolay alışıyor. Biraz RBR'de hep üstüne düşülmesinin ve Newey'in ürettiği uçak gibi aerodinamiği olan araçların da Vettel üzerinde etkileri var tabii.

Tabii takım eşit şartları sağladı mı, eşit ayarları sağladı mı bilmiyorum. Vettel, yarış sonrası aracı cuma gününe göre tanıyamadığını dile getirmişti.
 
Uzun süredir izlediğim en tuhaf yarış olabilir. Dayanıklılık sorunları, şanssızlıklar, cezalar derken keyif mi aldım olayları mı algılamaya çalıştım bilmiyorum. :D

Leclerc sürpriz şekilde podyumda yer aldı, beklemiyordum ama Vettel'den bariz iyi performansla devam etmesi gelecek için iyi bir işaret. Vettel bildiğimiz gibi, kaldığı yerden devam ediyor. Böyle giderse 4 şampiyonluk ünvanının yanına spin master ünvanını da ekleyecek. Araç kötü ama kendisi de gene kötüydü, puan alması şansına çünkü normal şartlarda önünde bitirecek araçlar yarış dışı kaldı. Bu her zaman olmaz, yıllardır bu kadar arka arkaya sorunu ve talihsizliği görmüyorduk.

Mutlu olduğum konu; McLaren, Hamilton'ın hatasından dolayı da olsa podyuma çıktı, işte dün bahsettiğim şey biraz şansla da olsa gerçekleşti. Yalnız Verstappen de olması gerektiği gibi yarışı bitirip Hamilton ceza almasaydı McLaren'larda 2 belki de (Albon faktörü) 3 sıra geride pozisyon beklenirdi. Bu podyum çok da güvenip McLaren destekleyicisi olarak sırtımı yaslayıp yarışları izleyeceğim bir podyum olmadı. Sainz geçen yıla göre biraz tempo kaybetmiş ama toparlanmayacak bir durumu yok, bariz bir geride kalma durumu yok şimdilik.

Mercedes'in dayanıklılık problemi olabilir ki buna memnun olurum, en azından Red Bull'lara bir şans tanır. Red Bull'un elektroniklerde geliştirme yapması gerekebilir bunun için ama Mercedes'in eli boş olmayacak. Muhtemelen onlar da motorda geliştirme yapacaklar. Pist üzerinde gene hızlı araçlar Bot ve Ham'de... Ferrari'nin hem düzlük hızı düşük hem de yeterli bastırma kuvvetine sahip olmadığı söylenebilir. Avusturya üst düzey downforce isteyen bir pist değil ama Macaristan-Belçika-İngiltere ve İspanya'da sorun yaşamaları mümkün.

BERWAR çok kızacak ama Spa'da 5-12-18 numaralı virajlarda ve Katalonya'da 4-8-11 numaralı virajlardan en az birinde bu yıl Vettel'in spin atacağına 100 TL koyuyorum. :D Eğer Macaristan'da gelecek paketler ile downforce bariz daha iyi hale gelmezse Silverstone da 2-3 virajıyla bu iddiaya katılabilir.

Not: Pembe Mercedes ( :D ) ile Perez de bazı yarışlarda üst sıraları kovalayıp McLaren'ın başına iş açacak gibi görünüyor.
 
Son düzenleme:
Tabii takım eşit şartları sağladı mı, eşit ayarları sağladı mı bilmiyorum. Vettel, yarış sonrası aracı cuma gününe göre tanıyamadığını dile getirmişti.
Evet böyle bir açıklama yaptı, hatta birkaç defa daha yarışta spin atabilirmiş zor kurtarmış. Az önce Twitter da Vettel'in araçla mücadele ettiği video vardı, araç arkadan fazla kalıyor, o arkadan kayan araçları kullanmakta zorluk yaşayan bir pilot.

Senna'nın Williams'a alışamaması gibi ya. Normal karşılıyorum artık Vettel'i. Zira 12 senedir F1'de ve artık alıştığı, kendine özgü bir ayar ve araç stili var.
Sürüş tarzını değiştirmek çok zor bir durum, bu işler öyle basit değil sanıldığı kadar. Vettel arkadan kayan araç sevmiyor, arkası sağlam, kerblere saldırabildiği araçları seviyor.
Sainz geçen yıla göre biraz tempo kaybetmiş ama toparlanmayacak bir durumu yok, bariz bir geride kalma durumu yok şimdilik.
Sainz toparlanır yarışın sonlarında temposu çok iyiydi, az kalsın Norris'i de geçecekti.

BERWAR çok kızacak ama Spa'da 5-12-18 numaralı virajlarda ve Katalonya'da 4-8-11 numaralı virajlardan en az birinde bu yıl Vettel'in spin atacağına 100 TL koyuyorum. :D Eğer Macaristan'da gelecek paketler ile downforce bariz daha iyi hale gelmezse Silverstone da 2-3 virajıyla bu iddiaya katılabilir.
Niye kızayım, haklısın. Vettel'in sürüş tarzına uyacak araç olmadığı vakit bu hataları Vettel'den görmeye devam ederiz. Bugün zaten daha fazla spin atabileceğini de itiraf etti, sadece 1 kez spin attiğım için mutluyum dedi.

Mercedes'in dayanıklılık problemi olabilir ki buna memnun olurum, en azından Red Bull'lara bir şans tanır.
Umarım öyle olur yoksa diğer takımların işi yaş. Mercedes geçen seneden bile daha hızlı, adamlar sensör sorunu yüzünden tempo düşürdü, ona rağmen Albon aradaki farkı bir nebze bile indiremedi.

Ferrari'nin hem düzlük hızı düşük hem de yeterli bastırma kuvvetine sahip olmadığı söylenebilir.
Hem motor hem şasi kötü. 2022 de motor gelişimi dondurulacak, Ferrari motor gelişiminde devasa bir adım atmalı, diğer takımlarda boş durmayacak. Motor tarafında diğerlerine yetişmeleri çok zor görünüyor. Motor gelişimi için yanlış hatırlamıyorsam takımların 2 hakkı olacak herhalde, yanılıyor olabilirim düzelttin yanlışsa. Macaristan için motor güncellemesi gelmeyecek herhalde, daha çok şasi güncellemeleri herhalde.
Binotto'dan açıklama var, kullandığı cümleye bak gel de delirme ya. Endişelenmemiz gereken bir durum yok diyor ya, bu adam nasıl hala takımın başında anlam veremiyorum, rezil, kepaze herifler.

Tüm Ferrari motorlu araçların geçen seneye göre büyük bir gerileme yaşadığı göz önüne alınınca, çıkan tartışmalarda sorunun motorda olduğu söylenmişti. Binotto ise sorunun hem düzlük hızında, hem de motorda olduğunu söyledi.

"Bence sorunun bir kısmı düzlük hızında, bir kısmı ise motorda. Motor gücü olarak bir değişiklik yapamayız çünkü gelişimi dondurduk, düzlük hızında ise yapabileceğimiz daha fazla bir şey yok ve bu da endişelenmemiz gereken bir durum."
 
Son düzenleme:
Öz güven yoksunu bir Vettel görmek oldukça sinir bozucu. 4 sene üst üste şampiyon olmuş pilot şimdilerde yokları oynuyor.
 
Mclaren'i nasıl buldunuz?
Andreas Seidl, kelimenin tam manasıyla takımı adam etmiş. 2019 Brezilya ve bu seneki Avusturya yarışında her ne kadar Hamilton ve Albon çekişmesi sayesinde podyum kazanmış olsalar da performansları gün geçtikçe artıyor. Griddeki en hızlı beşinci takım gibi duruyorlar lakin Racing Point pilotları Sainz ve Lando karşısında hata yapmaya daha çok müsaitler.
 

Geri
Yukarı